שלום שלום!

שלום שלום!

שלום לכלום אשמח מאוד מאוד אם תנתחו את כתב ידי ד"א כתבתי עוד שורה למטה אבל לא כללתי אותה בסריקה, מקווה שיצא בסדר..

אריק!

New member
כושכוש, שימי לב לקמרים של זה.

קמרים צרים ומכווצים שלא מצליחים לעצב תבנית מלאה. כגון: שורה 2 ר´ "רב" ל "לשלוח" - שורה 4 ר´ "כבר" ד´ "נחמדה" שורה 5 ד´ "ידי" ב´ "במיוחד" - שורה 7 ה´ ד´ "הדת" שורה 8,9 צ´ "לציין" "צבא". ובטח יש עוד. אז מה זה? מתגונן מפני משהו ? מקופח ? חושד ש.. נוקט אמצעי התגוננות מפני אפשרות של פגיעה שנראית לו ראלית ? הגזמה ? אולי דוקא להיפך, מאמץ לא לעשות ענין מענין קטן/שולי למרות שכן לוחץ לו ומתחשק לו להתעקש ולעשות ענין כדי להכריח את הסביבה להיות מאוזנת יותר ? הקמר מהסוג הזה הוא לכל הפחות נסיון מצד האיש למצוא את הנתיב לתקשורת יציבה ומאוזנת, ושתוף פעולה תקין, אך האימוץ בעיצוה מורה שהוא רגיש ומתוח מדי ולכן עלול לאבד לרגע איפוק ולהגיב מתוך רוגזה והלך רוח קובלני, ובמלים אחרות להגיע לאיזה ויכוח וריב מטופש למדי בלי נכונות לוותר קודם שהצד השני יתכופף. יכול להיות שבשלב זה של חייו העליות והמורדות במצבי הרוח וביחסים הם בתחומי היחסים בבית, עם האם ? היא עושה הפליות ? היות שהוא פקח וחד הבחנה הוא לבטח יודע לשלוח עקיצות מכאיבות, ולחייך בשקט. אריק.

כושכוש1

New member
אהלן וערב טוב לך אריק

"ושוב אנחנו בתוכניתנו בנושא קמרים, והפעם קמרים שבאים בהפוך על הפוך." לא הבנתי איך הגעת למה שהגעת. דוקא כן חשבתי בכיוון של התגוננות, וזה הסתדר לי גם עם כל מיני תיקוני האותיות, למשל: שורה 4 כ´ ב´נזכרתי´, אושורה אחרונה ח´ ב´לניתוח´. חוץ מזה האותיות מופרדות לחלוטין זו מזו, אין בכלל חיבורים ביניהן. מה זה אומר? אולי יכולות ניתוח , חשיבה אנליטית, לא כזו שנסחפת ע"י כל מני אסוציאציות. או אולי שמירה על ריחוק חברתי מסויים?

אריק!

New member
זה שאין חיבורים

לא בהכרח אומר אנליטיות, אך כן יכול לומר נטיה מוגזמת לנתח למה ומדוע, לתחקר ענין, מתיחות, בקורתיות שיש בה הומור שלא מובן/מצחיק כל אחד. מה הקשר בין ההפרדות לקמרים? כאילו למה אתה מעלה את זה ? את מבינה שהקמר בא להקשית, לעגל ראש, ואת רואה שכאן הקשת לא כל כל מצליחה ליצור קשת, קצת נתקעת, קצת נסדקת, קצת צרה ובמקום אחר רחבה, כלומר משהו מבפנים מקשה עליו לעצב את הקמר באופן ריתמי או מלוכד. תגידי אם את זה את מבינה ונמשיך. מה שלומך ?

כושכוש1

New member
לא קישרתי בין העדר חיבורים

לקשתות, זה פשוט עוד משהו שדי מאפיין את הכתב. הבנתי איך אתה מאפיין את צורת הקשתות, אבל לא איך אתה מגיע מצורת הקשתות למסקנות שלך לגבי משמעותן. חוץ מזה, אני בסדר גמור: הדלקנו נרות, הכנו חנוכיות מחימר, אכלנו סופגניות... בקיצור, מלאנו חובתנו למולדת ולאלוהי הקלוריות. ואתה?

אריק!

New member
יופי.

אז כפי שניתן לראות הקמר בכתב הנ"ל הוא לא מובן מאליו, יש מקומות שהוא אפילו חסר שורה 8 ד´ "יד" שורה 6 ב´ "הטוב" ויש מקומות שזו מין צורת כלאיים, שבירה קטנה שורה 4 ד´ "נחמדה" יש מקומות שזה מין צלצלון קטן. מה זה אומר ? זה אומר שהקמר כאן הוא בתפקוד מקופח ונחות, שקשה לו לתפוס את מקומו התקני בגוף האות, כמו איזה ילד שצופה בהופעה בחברת מבוגרים ומתאמץ לזקוף את ראשו בכל מיני התאמצויות על מנת שיוכל לראות משהו. אז מה בעצם הוא עושה ? פעם אחת הוא נמוך ( הילד ), או אם תרצי חסר בתבנית האות, ולכן מאמציו להזדקף ולראות משולים להתגוננות מפני מצב שהוא לא יראה ( נניח יהיה מקופח ) היה והצליח לראות - מתקיים איזה איזון בינו לבין חברת המבוגרים, אבל הרגישות להידחק, שפתאם מישהו יסתיר לו שרירה וקיימת יותר מאשר אצל הסובבים אותו. כך שמדי פעם יש לו איזה ויכוח ורוגז על זה שנדחף, זה שמסתיר לו, כסא שלא נתנו לו. בהתאמצו ליצור את הקמר הוא מתאמץ ליצור את האיזון התקשורתי הנכון עם האותיות ודמות לצידו, שינויי הגובה משקפים עליות וירידות במצב הרוח, בגישה, אובדן פרופורציה ונפוח ענין ( מסתירים לו מבחינתו זה רגיש, מתוח ומקפיץ אותו יותר מאשר אצל מישהו אחר. פערי הגובה והתבנות מלמדים כמה אנרגיות הוא נדרש לגייס כדי לשמור על אותו איזון, קשר טוב, בלי ויכוח, בלי טענה, בלי ריב, בלי קפריזה ילדותית, וגם את האפשרות שזה ´רק בבית´ בעוד בחוץ הוא עדין, חביב, נח, מתחשב, פה ושם יורד על מורה אחת, מביך אותה, מנצח אותו בנקודות, אך נזהר שלא להגזים ולמתוח את החבל. וההמשך יסופר בקורות המכבים, לאור המדורה והנרות, תוך כדי אכילת סופגניות ( עוד לא אכלתי אף אחת ואין לי שום כוונה לגעת ) ואילו ברקע, זוית הכתיבה ישרה ותנודית כאחד, מה שמשקף מאמצים להשליט שכל על רגש, שליטה עצמית על קפריזה, לדון לענין ולא מתוך נקודת מוצא סובייקטיבית. ולעומת זאת שורה גלית שיכולה לשקף קונפליקט, לחצים פנימיים, אי שקט, דברים שיכולים גם לפגוע בכושר הרכוז, ביכולת לעמוד בחובות ולהתמיד. פישוט האותיות יכול להעיד על תפיסה עיונית טובה, הפשטה ויכולת חדירה לנושא מסובך ורב משתנים. מה את אומרת ?

מצטער על התגובה המאוחרת..

בעיה במחשב.. אני אישית לא כל כך מאמין בגרפולוגיה אבל אריק, אמרת כל כך הרבה דברים נכונים רציתי להעתיק את מה שאמרת אבל כל כך הרבה נכון שזה רוב ההודעה אז בקיצור כל אילו פחות או יותר נכונים, יותר נכון אני יכול למצוא משהו שקשור לזה: "נוקט אמצעי התגוננות מפני אפשרות של פגיעה שנראית לו ריאלית" "מאמץ לא לעשות ענין מענין קטן/שולי למרות שכן לוחץ לו ומתחשק לו להתעקש ולעשות ענין כדי להכריח את הסביבה להיות מאוזנת יותר ?" ממש נכון, אני לוקח הכל באדישות שלא תיאמן "להגיע לאיזה ויכוח וריב מטופש למדי בלי נכונות לוותר קודם שהצד השני יתכופף." קרה לי כמה פעמים שלא נתתי לצד השני להגן על עצמו או להסביר ואפשר לומר איבדתי שליטה מרצון.. "פקח וחד הבחנה הוא לבטח יודע לשלוח עקיצות מכאיבות, ולחייך בשקט" קורה לי הרבה "ולעומת זאת שורה גלית שיכולה לשקף קונפליקט, לחצים פנימיים, אי שקט, דברים שיכולים גם לפגוע בכושר הרכוז, ביכולת לעמוד בחובות ולהתמיד" נשמע פחות או יותר פסדר "הפשטה ויכולת חדירה לנושא מסובך ורב משתנים." בדיוק חשבתי על זה לפני כמה ימים על סוג החשיבה שלי וכבר אמרו לי שיש לי חשיבה מופשטת, שאני מסוגל לדמיין דברים, תהליכים וכל מיני "עליות וירידות במצב הרוח" קורה.. ממש יפה כמה דברים אפשר להוציא מכתב יד.. יש עוד דברים שאפשר ללמוד מהכתב יד?

Ramie

New member
שלום אדון שחור,

אנסה להענות לאתגר ולנתח את כתב ידך. אם תמצא בניתוח תאור שאינו מתאים לצורה שבה אתה מכיר את עצמך - דע שזה פשוט בגלל שאני מתלמד, ואין לקחת שום דבר מהנכתב ברצינות רבה מדי. ובכן, אני רואה המון פוטנציאל חיובי. נראה שאתה מסוגל ללמד ללא מאמצים מיוחדים, הנך יעיל, מגיע להחלטות מהר יחסית. מבחינה חברתית, קיים רצון רב להשתלב בחברה אבל הנך ביישן מכדי להגיע בקלות למקום שלשם אתה רוצה להגיע בחברה. נראה לי שכרגע הגיוס תופס את מרבית ההתעניינות שלך, וטוב שכך. לדעתי קשה לך להתמיד בביצוע מטלות ארוכות. אם אפשר להגיע לתוצאות מהירות - נהדר. אם צריך להתאמץ ולהתמיד על מנת להגיע לתוצאות - זה כבר סיפור אחר. לדעתי גם אינך מתייחס מספיק לצרכים של אנשים אחרים בסביבתך. אני בטוח כי אם תנסה להקשיב יותר לאנשים סביבך, יהיה בכך גם רווח לעצמך. בהצלחה

אפשר לומר שהרוב נכון פחות או יותר

למעלה