שלום שלום!

the mush

New member
שלום שלום!

אני מתכננת לטוס למזרח בסביבות אוקטובר-נובמבר, המדינות [כרגע] הן- ויאטנם, קמבודיה, לאוס, תאילנד ואוליאולי אני אוסיף את סרי לנקה ובורמה, אבל אני לא רוצה שהטיול יעלה על 4-5 חודשים!
אין לי אף אחד קרוב אליי ממש שעשה טיול בסיגנון ואני קצת אבודה! יש עוד הרבה זמן, נכון... אבל מרגיש לי שטיול כזה צריך לתכנן והרבה.
אשמח לקבל טיפים! כרגע אני קוראת הרבה חומר [ולא רק בעברית] על המדינות, מתכננת להגיע להרצאות של למטייל ובעיקר מפנטזת...

אז זהו, אשמח אם תעזרו לי להבין איך בונים טיול שכזה...
וכמובן לשאלת השאלות, שאליה עוד לא מצאתי תשובה- כמה כסף צריך לטיול שכזה [ואני כן ארצה "לחיות טוב" ולא להתכלב מדי..]

תודה מלא!

T o m c o

Member
מנהל
נקודות למחשבה: דבר ראשון, בכל אחת מהמדינות שכתבת אפשר להיות חודשים רבים ולהמשיך להנות ולראות מקומות חדשים, לכן נראה לי שאין צורך להוסיף גם את סרי לנקה ובורמה לאוסף, מה גם שסרי לנקה לא כל כך בכיוון הזה (בורמה כן), צריך לחשוב בבניית המסלול גם על המעבר בין המדינות והאופן בו תעברי, כמו גם על הכיוון בהמשך המסלול..

בבניית טיול כדאי לקרוא הרבה על המקומות אליהם עתידים להגיע, ספרות טיולים כתובה או ממוחשבת, זה לא משנה, להכיר את המקומות לדעת מה יש בכל מקום ולבנות רשימה של מקומות שמסקרנים אותך ושאת רוצה לבקר בהם ולראות אותם. מהרשימה הזו להוציא בסופו של דבר סקיצה כללית למסלול, לא עכשיו לבוא לכתוב יום יום מה עושים, אלא לאפשר מעט מרווח תמרון בין הדברים, לא לתכנן לפרטי פרטים כדי שאפשר יהיה לשנות את המסלול ולא לרדוף אחרי השעון בלהספיק את הכל, אולי פתאום יהיה משהו חדש שלא חשבת עליו קודם, אולי ימאס לך מהר ממקום מסויים ותחליטי להמשיך הלאה לפני...
(לדוגמה: לא להגיד, יום א' - ארמון המלך, וואט פו, וואט ארון, ושייט תעלות בעיר, יום ב' - השוק הצף, יום ג' - MBK, שוק הלילה, מגדל ביוק2, פראטונם. אלא להגיד ימים א-ה' - בנגקוק )

צריך לחשוב שהמסלול שבונים, יהיה מתאים למה שאת מחפשת, אני מאמין שלא מדובר במסלול של "לרוץ לסמן
", אל יותר במסלול של לבוא לראות, להכיר להסתובב קצת יותר, למצות ברמה מסויימת ולהמשיך הלאה...

לאחר בניית מסלול כללי כרצונך את מוזמנת כמובן לשוב להתייעץ, כשיש איזשהי סקיצה לחברי הפורום יש כבר יותר יכולת לעזור ולהבין מה את מחפשת ולהעיר על לוח הזמנים (לטוב או לרע)...

באשר לתקציב זה שאלה מאוד בעייתית לענות עליה, זה יכול לנוע לכל כך הרבה כיוונים, כך שאי אפשר באמת להעריך...
אין דרך לעשות תחשיב מדויק של כמוץ הכסף שצריך להביא, הכל תלוי בך, בניצול הכסף שלך, בצרכים, רצונות והחלטות שלך.

יכול להיות שלאדם אחד יעלה יום כלכלה כולל הכל 100 דולרים, ולאחר יכול להיות שיעלה 400 דולרים. הכל תלוי במה עושים..

יש הרבה דברים שהמשתנה הזה תלוי בהם, לדוגמה:

מלונות:
בבנגקוק - מלון במרכז העיר ברמה סבירה ביותר (לא יודע להגיד בכוכבים) דוגמת Centrepoint Petchburi הממוקם במרכז העיר, באיזור הקניונים הגדולים, לילה לזוג בחדר עולה כ-70 דולרים. (כולל אינטרנט אלחוטי בחדר, מזגן, וארוחת בוקר),
בצ'יאנג מאי - מלון במרכז - צמוד לאיזור שוק הלילה (באותם התנאים) יעלה ללילה כ-45 דולרים לזוג בחדר.
לעומת זאת אפשר גם למצוא חדר בגסט האוס ב12 דולרים ללילה. ולפעמים אף פחות.

נסיעות - מוניות, אוטובוסים, רכבות וכד', להבין כמה מתכננים להשתמש ובאיזה סוג של תחבורה, יש הבדלים גדולים בין מונית לאוטובוס/רכבת, מונית לדוגמה תעלה משדה התעופה בבנגקוק למרכז העיר בין 250 ל 400 בהאט, ואוטובוס או רכבת יגיעו במקרה הגרוע ביותר לרבע מהמחיר.

טיסות פנים - צריך לכלול גם אותם בתחשיב, טיסה פנימית חוסכת המון זמן, ולפעמים עדיף לחסוך זמן בטיסה מאשר לחסוך כסף בנסיעה באוטובוס. מאפשר להספיק יותר אך גם משליך אוטומטית על כך שצריך עוד כסף - גם לטיסה וגם לזמן שהתפנה בזכות הטיסה.

אוכל - מחירי המזון שונים בין מקומות האכילה השונים, המסעדות הגדולות והמפוארות, כמובן יעלו יותר, המסעדות הקטנות של המקומיים והדוכנים ברחוב ירצו על מנה דומה מחיר הנמוך בעשרות אחוזים. הוצאות מזון נוספות שיש זה Seven Eleven - מצוי בערים הגדולות בערך בכל חנות עשירית, צריכים שתיה, ארטיק, חטיף קטן, פחית בירה. בערך בכל פינת רחוב יש דוכן של פירות, אננסים, פפאיות, אבטיחים, תפוחי ורד, בננות, מנגו, מה לא תקני איזה פרי מדי פעם?

קניות - יש הכל! כל מה שצריך, והאמת גם את מה שלא צריך, יש! אפשר לקנות המון, כאן זה באמת תלוי בך, בתקציב שתקציבי לזה. אין לאף אחד דרך לשלוט בזה חוץ מלך.

אטרקציות - אטרקציות יש בשפע, החל ממופע ועד יום טיול, דרך שייט נעים ועד לקפיצת בנג'י, לכל דבר יש עלות.
מופע קברט יעלה כ-500 בהאט, ויום טיול כולל איסוף מהמלון וארוחת צהריים יעלה כ-1000 בהאט לטיול מסוג אחד ו2500 בהאט לטיול במסלול אחר.

מצורף מחירון של כל מיני דברים לדוגמה בתאילנה שמצאתי לפני שנתיים באינטרנט, המחירים מאז בטח מעט השתנו, אבל יתן קריאת כיוון לדברים מסויימים..

אבשלום68

New member
תכנון טיול

שלב ראשון בתכנון טיול ואת כבר עושה אותו -הוא קריאת חומר,
קל מאד למצוא חומר ותתחילי באתר הזה שאני מצרף לך
http://www.travelfish.org/
זה האתר האינטרנטי הטוב ביותר שאני מכיר כיום
תרחיבי בחיפושים בגוגל עם שמות מקומות שנראים לך קוסמים.
בד בבד קני מפה של האיזור, ושל כל ארץ.
סמני על המפה את המקומות שאת רוצה להגיע אליהם
בשלב הבא התחילי לבדוק אמצעי תחבורה - גם הם מופיעים באתר וגם בספרים.
ואז תתחילי לשאול אותנו שאלות ממוקדות.

למעלה