שלום שלום

T o w e l i e

New member
שלום שלום

אני חדש פה - ורוצה ללמוד קצת PHP. קראתי מדריך למתחילים ב-PHP ונכתב שם שזו שפה מאד דומה ל-C, רציתי לדעת : א) עד כמה דומה ל-C , כי ב-C אני יודע לתכנת, ולמען האמת - הסתכלתי על קודים ב-PHP ולא הבנתי כלום (חוץ אולי מ-VAR). ב) איך אני משיג קומפיילר? תודה מראש

dino_din

New member
ממה שאני יודע

המבנה התיכנותי די דומה (אותם לולאות ואותם תנאים) כך שאם אתה מתמצא ב C אין סיבה שעיון מעמיק ב PHP עם מדריך מקוון של מושגי PHP לא יהיה ברור. ממה שאני הבנתי PHP לא מצריך קומפיילר. כל הכוונה היא שזה קוד פתוח שנמצא במסמך על השרת וכל פעם שהשרת (שתומך ב PHP ) מגיע לקוד PHP הוא מטפל בו במקום. אם השאלה היא איך להריץ קוד PHP על המחשב הבייתי כדי לראות תוצאות של מה שבניתי אתה צריך להתקין שרת תומך PHP על המחשב. בברכה, דינו.

YuvalCo

New member
מוזר. . .

הוא אומר שהוא יודע לתכנת ב C, ושזה לא דומה.. ואתה אומר, שמבחינת המבנה והלוגיקה זה אותו דבר.. אבל הלוגיקה של התכנות לענ"ד זהה בכל השפות.. אני ידעתי שפה אחרת והיה לי קל מאוד לתרגם את ההבנה שלי בשפה השניה לשפה הזו מבחינת הבנת הפעילות "מאחורי הקלעים".. וכמובן, את הלוגיקה של התנאים, הלולאות, הפונקציות, המתמטיקה, הכל... ככה שאיזה יתרון יש למי שיודע C על פני ? עקרונות התכנות הם דבר מאוד דומה בכל השפות, עד כמה שאני יודע.. ואם אתה מבין אחת טוב, אתה תבין את כל האחרות (וכל מה שמשתנה זה התחביר)

Raful

New member
על קומפיילר ל-PHP:

צריך שרת אינטרנט, להריץ דפי אינטרנט (דוגמת אפאצ´י, PWS או IIS). אחר כך הולכים לעמוד ההורדות באתר של PHP, ומורידים משם את הגירסה הרצוייה, ומתקינים.

T o w e l i e

New member
תודה רבה

על העזרה וליובל - התכוונתי מבחינת התחביר - המדריכים שראיתי לא הסבירו את המבנה הבסיסי - כשאמרו לי שזה דומה מאד ל C חשבתי שמבחינת התחביר - כי כמו שאמרת בצורה מסויימת כל השפות דומות. בכל שפה חדשה שלומדים, יש את הבסיס - את המבנה הכללי, אני מניח שיהיה לך קצת קשה לכתוב ב C אם רק יש לך חשיבה לוגית, עדיין אתה צריך לדעת דברים בסיסיים - לגדיר משתנים להגדיר פונקציות, להתחיל תוכנית וכו´. בכל מקרה תודה רבה - וכמו שאמרתי קודם מקווה להכנס לזה בקלות.

למעלה