שלום שלום...

AeroTom

New member
שלום שלום...

הרבה זמן עבר מאז כתבתי...היה לי חודש מטורף לחלוטין. עם עבודה רבה שלקחה ממני הרבה זמן ומיד אחריה שבוע בחו"ל שחזרתי ממנו אתמול. הייתי בהופעה מצויינת ב-קלן של Tom Petty & The Heartbreakers שחיכיתי שנים לראותם, בנוסף לאחלה מופע פתיחה של ג'ונתן וילסון שאני מאוד אוהב. אבל זה רק החוויר לעומת שני הערבים, וספציפית הערב השני, של פרל ג'אם באמסטרדם...

וואו. הערב הראשון קודם כל היה מדהים, עם כמה פנינים ופייבוריטים אישיים. אבל הערב השני. אוי, הערב השני...ההופעה הזאת שלשום תיזכר לנצח כאחת היותר מטורפות בהיסטוריה של הלהקה. ולא רק אני אמרתי את זה כשהייתי שם, אלא כל המעריצים הכי אדוקים שלהם אומרים אותו דבר. היה את אחד הסט-ליסטים הכי מדהימים בהיסטוריה. זה היה לא ייאמן. אנשים שראו אותם 30\40\50 פעמים הסתכלו על העדכונים של ההופעה ולא האמינו.

הסיבה לזה הייתה שיש להם מעריץ שהולך איתם מאז ההתחלה, 20 וקצת שנה. והוא הגיע להופעות באמסטרדם מארה"ב. אדי העלה אותו לבמה בערב השני ואמר שהוא עזר להם לבנות את הסט-ליסט הערב...וזה לגמרי היה סט-ליסט חלומי של Die Hard Fan שפשוט הופך למציאות. כאילו שהקרואוז יבואו אלי ויגידו לי תכין סט-ליסט חלומי וננגן אותו...ואני וכל אחד שדי מעמיק עם הלהקה נהנה מהסט החלומי הזה

בערב הראשון קיבלתי פייבוריטים כגון Smile ו-Indifference שסיים את ההופעה. ועוד Goodies. בערב השני אבל הפנינים לא הפסיקו להופיע. ההופעה נהייתה יותר ויותר מטורפת ככל שהיא המשיכה. הם פתחו את ההופעה עם Wash! (ביצוע חמישי ב-6 שנים האחרונות). היה ביצוע שני אי פעם ל-Bugs ששימש בתור Intro לתוך Better Man. הם פתחו את ההדרן הראשון עם השיר מספר 1 שרציתי לראות - Release. מה שהם לא עושים אף פעם ואד ציין את זה (כשהוא מופיע פעם ב- הם תמיד פותחים איתו הופעה). באותו הדרן הם ביצעו גם את Alone בפעם הרביעית בלבד ב-6 שנים האחרונות וגם את Footsteps, שהיה עוד אחד בעשיריית הפייבוריטים שלי שרציתי לראות. הוא אגב גם השלים את הביצוע בהופעה הזו של של טרילוגיית Mamasan של פרל ג'אם, כי גם Alive וגם Once בוצעו באותו ערב.

ההדרן השני גם כן התחיל בטירוף - השיר מספר 2 בוויש-ליסט שלי, Crown of Thorns...ואין. פשוט כל ההופעה הייתה מלאה בפנינים, ביצועים אדירים, שירים מעולים וטירוף אחד גדול שייזכר עוד להרבה זמן. אני פשוט התחרפנתי כשהם ביצעו חלק מהם. במיוחד עם Release, Footsteps ו-Thorns. אחרי ההופעה נכנסתי לשרשור עדכוני הופעה בפורום הרשמי ואנשים שם פשוט לא האמינו כשעדכוני השירים צצו...זו היתה לגמרי הופעה שתיכנס להיסטוריה של פרל ג'אם. והייתי שם. מדהים. מחכה ממש שיוציאו את הבוטלגים הרשמיים למכירה עם הקלטות שתי ההופעות.

בכולל אגב בשני הערבים הם ביצעו 54 שירים. 52 מהם היו שונים. Gotta love them...גם בערב הראשון היו דברים ספונטניים ששינו ואדי התחיל לקבל בקשות מהקהל (בגלל זה הוסיפו את Smile ואת Green Disease וכדומה).

מי שמכיר את הלהקה קצת לעומק בטוח יוכל לראות את הסיבה להתלהבות הגדולה:

Pearl Jam - Amsterdam
27.6.2012

SET 1
Wash
Last Exit
Animal
State Of Love And Trust
Severed Hand
Corduroy
I Got Id
Daughter
Nothing As it Seems
Got Some
Dissident
Once
Glorified G
Deep
The Fixer
Bugs
Better Man
ENCORE 1
Release
Hail, Hail
Alone
Footsteps
Rearviewmirror

ENCORE 2
Crown Of Thorns
Sonic Reducer
Alive
Baba O'Riley
Yellow Ledbetter

והנה הסט ליסט של הערב הראשון, שלעומת השני קצת נדחק לפינה, אבל היה מדהים בלי קשר:

Pearl Jam - Amsterdam
26/6/2012

1. Interstellar Overdrive / Corduroy
2. Why Go
3. Given To Fly
4. Brain Of J.
5. Amongst The Waves
6. Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town
7. In Hiding
8. Even Flow
9. World Wide Suicide
10. Lukin
11. Rats
12. Not For You
13. Better Things
14. Nothingman
15. The Fixer
16. Do The Evolution

* Encore break 1 *

17. Last Kiss
18. Just Breathe
19. Comatose
20. Unthought Known
21. Porch

* Encore break 2 *

22. Smile
23. Green Disease
24. Love Reign O'er Me
25. Black
26. Rockin' In The Free World
27. Indifference

והנה זה של טום פטי והחברים בקלן:

Listen to Her Heart
You Wreck Me
I Won't Back Down
Here Comes My Girl
Handle with Care
Good Enough
Oh Well
Something Big
Don't Come Around Here No More
Free Fallin'
It's Good To Be King
Carol
Learning to Fly
Yer So Bad
I Shoulda Known It
Refugee
Runnin' Down A Dream

ENCORE:
Mary Jane
I'm A Man
American Girl

AeroTom

New member
ואגב

בערב הראשון של פרל ג'אם ציינתי את ההופעה ה-40 שלי בכולל שאני טס במיוחד מישראל לראות. ההופעה ה-41 הייתה אחת ההופעות הכי טובות שהייתי בהן מכל הארבעים שקדמו לה.

Celluloid Hero

New member
ברוך שובך, תומר

שמע, התגעגעתי כבר :)

ואיזה הופעות, ואוו, עושה רושם שעשית כיף חיים. כמו מעריץ פרל ג'אם מושבע עברתי על השירים ברשימה של ההופעה השניה, אחד אחד, כדי להיזכר איך הם נשמעים ומאיפה הם באים בכלל... ושמע, חתיכת הופעה. אם ספרתי נכון- 4 שירים מ TEN (ענקים אחד אחד), 3 מ Vs, ביניהם rats ו indifference שזה אולי שני השירים האהובים עלי ביותר שלהם right there , שלושה מויטאלוג'י, (בין השאר קורדורי המדהים, ומה, באמת הייתה הקדמה של אינטרסטלר אוברדרייב של פינק פלוייד? זה מגניב מעצם המחשבה על זה), הווה אומר- 10 שירים משלשות האלבומים הראשונוים והקלאסיים ביותר שלהם, שזה כבר שווה הופעה פיצוץ. ומתווסף לזה דבר מוזר לאללה- 4 שירים (!) מ yield , אלבום מהלא פופולריים שלהם במיוחד והנשכחים בצד, וזה ללא ספק דבר מפתיע ביותר עבורי. יכול להיות שהמעריץ הזה שלהם ממש אהב את האלבום הזה או משהו. אבל שמע, מבחינתי לקבל brain of j בהופעה זה באמת סוג של חלום. מגניב שהם זוכרים בכלל את האקורדים (לא שיש יותר מדי זה בעיקר רעש סטטי :) ) . והכי לא צפוי- Lukin ! זה פאקינג שיר של דקה שהוא רעש מוחלט. אגב, לוקין, זה הבסיסט מאט לוקין מהמלבינס, מה שמסביר את הרעש.. אם כי, נשים את הרעשניים בצד- זאת הופעה כמעט אקוסטית עם כמה מהשירים האקוסטיים הכי יפים שהם כתבו- שזה עוד דבר מיוחד במינו. אה, ומה עושה שם הקאבר של הקינקס לכל הרוחות?? (better things, שיהיה ברור שזה אפילו לא שיר מוכר במיוחד של הקינקס. אבל נפלא כמובן). תומר, תאמין או לא, קיבלת פה הופעה של פעם בחיים. מה אני יכול להגיד- עושה חשק ללכת להופעה של פרל ג'אם.

AeroTom

New member
זו הייתה הפעם הראשונה שהם ביצעו את

Better Things...והם עושים הרבה בהופעות טיזר קצר של Interstellar Overdrive לפני קורדרוי. כשהם פותחים איתו הופעה בדרך כלל. היו גם הכנסות של WMA עם Daughter (שהוקדש לבת של כריס קורנל שמשום מה היתה שם וחגגה בדיוק יום הולדת 12...) ו-Save It For Later ב-Better Man וכאלה. אבל אין. כל הדברים שציינת ועוד כל הפנינים שציינתי בהודעה שלי...זה מטורף.

הם עושים לא מעט שירים מ-Yield. הם מגוונים המון הרי בהופעות. משנים לגמרי את הסטים כל פעם. לפי הססטיסטיקות שלי בשתי הופעות שהייתי בהן היו:
8 שירים מ-Ten
8 שירים מ-Vs
6 שירים מ-Vitalogy
3 שירים מ-No Code
4 שירים מ-Yield
1 מ-Riot Act
3 שירים מ-Pearl Jam
5 שירים מ-Backspacer
1 מ-Binaural
7 קאברים
4 שירים מסינגלים\Lost Dogs
2 מפסקולים ואחרים

אין, אבל היה מדהים. עם הופעה לדורות השניה שם...וגם המון תוספות וג'אמים באלו שמשתנים בלייב (Porch, Rearview Mirror, Even Flow וכו') והמון המון פנינים...ההופעה הראשונה היתה פיצוץ. השניה היתה פיצוץ אטומי בתוך חלום שהופך למציאות. ציינתי את כל ההיי-לייטס שלי קודם. באמת בנוסף לזה היו הרבה רגעים גדולים. ידעתי על איזה הופעות ליפול

AeroTom

New member
ובערב השני לגמרי היתה הופעה של פעם בחיים

היא התחילה מטורף ורק הפכה יותר ויותר מטורפת ככל שהסט-ליסט התקדם...היו לי מלא רגעים של "Holy fuck זה לא באמת קורה!!"

Barmelai

New member
שיחקת אותה תומר

ממה שאני מכיר, אחלה סטליסט. אני לא יכול לחכות לשלב שהם כבר לא יזכרו את האקורדים של Release, זה יהיה הסימן שהם לגמרי בשלים לאצטדיון רמת גן.

AeroTom

New member
כן, אה?

חבל רק שגם כל הקסם המהפנט של Release בלייב ילך לאיבוד ב"אקוסטיקה" והסאונד הנפלא של אצטדיון רמת גן...

ובאמת חבל. כלומר על כל הקהל שלהם בארץ שמעולם לא ראה אותם. ההופעות שלהם זה משהו אחר. האווירה, הביצועים, החופשיות, הכימיה עם הקהל, הסט-ליסטים המשתנים...הם נותנים המון בחזרה. ככה להקה צריכה להתנהג בלייב. מכל הבחינות. חלק גדול מהסיבה שאני ממש מעריך אותם (ועוד איזו להקה קרובה אלי אחרת שטסתי לראות יותר פעמים...ובכלל, כל אמן שיש לו כזה חופש מהרבה בחינות בהופעות וגם עושה את זה על הצד הטוב ביותר).

The Walrus

New member
אם אני לא טועה,

לא מביאים אותם כי הם לא מסכימים שיהיו ספונסרים להופעות שלהם, לא?

ולממן הופעה כזו בישראל בלי ספונסר אף אחד לא מוכן...

Barmelai

New member
לא ידעתי

בדרך כלל זה ההפך, ספונסרים לעתים מסרבים לממן להקות מסויימות. מה האידאולוגיה מאחרי הסרוב של פרל ג'אם להסתפנסר?

AeroTom

New member
אני לא בטוח שזו הסיבה

אבל לא נכנסתי אף פעם לבדיקת פרטים בקשר לאי-הופעתם בארץ. נראה לי כלולות בזה גם סיבות אחרות, בהקשר של ארגון והקמה ועלויות. But I don't know for sure.

AeroTom

New member
של Mother Love Bone כמובן

אחת הפנינים בהופעה השניה...כ"כ רציתי לראות אותם עושים את זה.

בשנת 2000, בהופעת עשור שלהם, הם ביצעו את השיר בפעם הראשונה, כמובן עם כל ההיסטוריה שלו לחברי הלהקה והכבוד לאנדי ווד המנוח. מאז השיר ממש הופך לשלהם בהופעות והם מבצעים אותו מדי פעם. היה מדהים. הוא היה גבוה גבוה בוויש-ליסט שלי לפני ההופעות, יחד עם:
Release
Smile
Footsteps
Indifference
שקיבלתי גם. היו המון פנינים אבל בהופעות. במיוחד הערב השני המטורף לחלוטין מבחינת סט-ליסט.

Zohar 01

New member
איזה יופי. כמה זמן לא שמעתי את האלבום הזה.

אני אחפש ביצועים שלהם ביוטיוב לזה.

Zohar 01

New member
תודה. אגב, התחלתי לשמוע את no code

אלבום ממש טוב.
סחטיין על כל ההופעות והטיולים וברוך שובך הביתה.

AeroTom

New member
תודה

עד לפעם הבאה...אני אעלה תמונות מההופעות בקרוב לפייסבוק. העליתי בינתיים מהביקורים בברלין ו-קלן.

ותחפשי קטעים ביוטיוב מההופעות באמסטרדם. יש מלא ממש טובים. אני ממתין בקוצר רוח לשחרור של הבוטלגים הרשמיים של ההופעות. עדיין לא נרגעתי מהערב השני שם.

למעלה