שלום שלום

1manutd

New member
סכרת נעורים

היי בא למישהו סתם לדבר איתי על צבא וכל מיני...

1manutd

New member
שלום שלום

טוב. אז ככה, זה נראה לי פורום ממש מגניב ואחלה, הרבה זמן חיפשתי פורום כזה. הייתי שמחה להשתלב כאן בשיחה.... המצב שלי קצת מוזר, יש לי סכרת כבר שנה וחצי ומאז אני בירח דבש.... אני מאוזנת מצויין ובלי הרבה מאמץ, עם משאבה, למרות שגם לפני המשאבה הייתי מאוזנת. אני לא מתלוננת או משהו כזה... אבל יכול להיות שהמצב ישאר ככה? אשמח לקבל תגובות

היי, ברוכה הבאה!

האמת שאני לא ממש מבינה גדולה בירח דבש כי לא נראה לי שאי פעם הייתי במצב כזה, אבל אם את שומרת ומקפידה על איזון אז לא נראה לי שהמצב ישתנה (מבחינת האיזון!) הרבה בריאות,

nimush

New member
קצת על "ירח דבש"

תופעת ה"ירח דבש" הינה תופעה שבה תאי הביתא הפגומים "מתעוררים" חלקית לאחר אבחון המחלה כשמתחילים לקבל אינסולין והסוכר בגוף מוחזר לאיזון - בפועל משמעות "ירח הדבש" הוא שנשמרת רמה נמוכה של ייצור איסולין בלבלב. מצב זה מאפשר לחלק מהחולים להשתמש בכמויות נמוכות מאד של אינסולין בתקופה זו, ולפעמים אף להסתדר ללא אינסולין כלל לתקופה מסויימת. מחקרים הראו כי שמירה קפדנית על איזון, ושימוש באינסולין ב"ירח דבש" גם אם לא ממש צריך, מסייעים לגוף לשמור על רמת הפעילות שנשארה בתאי הביתא, ולעכב את דעיכתם הסופית. במידה ולא מקפידים, הסוכר הגבוה בדם תורם לירידה הסופית בתפקודם של התאים עד להפסקת ייצור האינסולין כליל. בהחלט יש לך תקווה לשמור על המצב, אם כי סביר להניח שלא לנצח. אצלי לדוגמא עדיין נשארה פעילות לבלב של כ-15%-20%, גם אחרי שלוש שנות סוכרת (הרבה מעל הממוצע לאחר תקופה כה ארוכה), ואני עובד קשה מאד לשמור על איזון - יש פה מעין "גלגל קסם" - האיזון עוזר לשמר את פעילות הלבלב ופעילות הלבלב מסייעת לאיזון. הכי חשוב - אף פעם לא להיות שאננים, לא "להרדם בשמירה". שימרי על אופטימיות, מקווה שעזרתי.

nimush

New member
למי שמעוניין לברר...

...מה רמת תפקוד תאי הביתא בלבלב שלו וכמה אינסולין הגוף שלו עדיין מייצר, ישנה בדיקת דם בשם C-Peptides, ששופכת אור על העניין. ה-C-peptides בודקת רמת חלבון הנפלט לדם בייחד עם ייצור האינסולין, ובכך נותנת אינדיקציה על כמות האינסולין המיוצרת ע"י הלבלב ("תוצרת הארץ"...). הבדיקה לא זולה, אם כי במצבים שונים קופות החולים יכסו אותה.

1manutd

New member
תודה,עזרת

לי מאוד, אני בהחלט גם יתעניין בנוגע לאותה בדיקה

1manutd

New member
אני מתגייסת

עוד שלושה חודשים(עברתי בכר את כל התהליכים) וסתם רציתי לשמוע איזה מין טירונות אני הולכת לעבור ובכלל האם אני יכולה לעבור טירונות רגילה?

אבל חשבתי...

שלחולי סוכרת אסור להתגייס... ואם הם מתנדבים אז אסור לעשות טירונות....

גיוס מתנדבים

בהצלחה manutd!! גם אני התנדבתי לצבא,והשירות היה בסדר גמור.(לא מה שחלמתי עליו בתור ילד,אבל לפעמים המציאות מכתיבה דברים אחרים..). בקשר לטירונות: מתנדבים לא עוברים טירונות,אלא השתלמות מתנדבים בבה"ד 11 במחנה צריפין על יד ראשון לציון. זוהי השתלמות בת יומיים,שבה לומדים על צה"ל(מבנה הצבא,ארגון,תפקידים,וכו´).אבל הכל בתיאוריה,וזה משעמם!! בהמשך השירות,אם תרצי ללכת לקורס יוקרתי כמו קורס קצינות למשל,יהיה עליך לוותר על ההתנדבות שלך במפקדת קצין רפואה ראשי(מקרפ"ר) בבסיס תל השומר (תה"ש),ואז תצאי לטירונות רגילה. בתור מתנדבת,תשאי עלייך כל הזמן פנקס פטורים(חילים רגילים היו מוכנים למכור את אמא שלהם בשביל פנקס כזה... ) בפנקס זה,מפורטים הפטורים שלך,למשל: שירות בקרבה לבית,לינה בבית בכל לילה,אי נשיאת נשק,פטור מתורנויות ושמירות. כאמור,אם תרצי לוותר על אחד או יותר מהפטורים הרשומים,יהיה עלייך לפנות למקרפ"ר. זהו,לפי מה שנראה לי. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול. בהצלחה בשירות!!! סקיפיו אפריקאנוס

1manutd

New member
או קיי תודה

אז אין סיכוי שאני יעבור טירונות רגילה, אוף איזה באסה

portland

New member
אין סיכוי שאני ילך לקרבי :( באסה :(

מזה רציתי קרבי אבל לפי מה שהבנתי אני לא יכול :( אבל יש לי שאלה אפשאר להגיע מהתנדבות הזאות לקורסים של מחשבים אתם יודעים ממ"רם וכל זה? אשמח לקבל תשובה :)

1manutd

New member
עוד שאלה קטנה

אתה יודע אם כל מי שמתגייס באותו יום גיוס, הוא מתנדב כלומר זה תאריך גיוס רק של מתנדבים?

גיוס מתנדבים-חלק ב´

לפי הידוע לי,כל מי שמתגייס באותו יום,הוא מתנדב. (הגיוס יוצא מלשכת הגיוס האיזורית,תלוי בגודל המחזור.בד"כ לא מתגייסים הרבה מתנדבים,כך שאולי תמצאי את עצמך עם עוד ששה או שבעה חבר´ה). היתרון הגדול בגיוס קטן,הוא זמן החיול הקצר מאוד. שרשרת החיול נערכת מהר יותר ביחס למחזור גיוס ענק כמו אוגוסט או מרץ לגיוס ליחידות השדה למשל. בהצלחה סקיפיו אפריקאנוס

למעלה