שלום שלום

שלום שלום ../images/Emo9.gif

הו!מגניב,מצאתי פורום שבדיוק מתאים לי חח נמאס לי שאף אחד לא מבין על מה אני מדברת. אז יש לי שאלה. בן אדם שבטוח שהוא נגיד נכשל במבחן,ובאמת מרגיש ומאמין בזה ובסופו של דבר הוא מקבל את הציון הכי טוב? התוצאה וההרגשה שונים לגמרי :S איך זה קורה? בפעם הראשונה זה באמת עבד,פעם שנייה זה לא כ"כ עבד,התאכזבתי,ות'אמת הרבה יותר מאכזב כשאני כבר יודעת שזה בידיים שלי ופתאום לא.מבינים?

ע ו פ ר ה

New member
היי סייכו גירל

קראתי מה כתבת ואני לא יודעת איך לענות. אבל רציתי שתדעי שקראתי אז אני מגיבה. בואי נחכה לראות מה יענו פה האחרים. ואולי גם לי תהיה תשובה אחרת מאוחר יותר. באהבה עופרה

שמעתי פעם תיאור ממש טוב לדבר הזה

זה כמו שאתה בא למסעדת מזון מהיר ואתה רוצה להזמין את המזון הבריא, אבל אתה רואה אנשים מסביבך אוכלים המבורגרים עסיסים, ואז אתה אומר "אני רוצה להזמין... ואוו ההמבורגרים האלה נראים טוב... אז אני רוצה את הסננדביץ הבריא.. ואוו בא לי בשר..." אז היקום, כמו המוכר במסעדה, פחות או יותר אומר לך, "אתה רוצה לחשוב ולהחליט בשעה שאני עוזר ללקוח אחר". לכן זה מאוד חשוב להתמקד ולחשוב ולפעול לכיוון מה שרוצים.

../images/Emo6.gif אהבתי את התיאור המדוייק הזה../images/Emo70.gif

OMG יש כאלה אנשים לא ברורים בכוונות שלהם, שזה לא לתאר חח מאחל לכולם להיות החלטיים, אופטימיים ושמחים תמיד!!

נקודת מחשבה!

אם להיות בסיפור על המוכר והלקוח במסעדה, אז חשבתי על שאלה קטנה: ברגע שאדם לא החלטתי בכלל, זה משהו אחד. אבל כשבן-אדם רוצה דברים מכמה סוגים, יש בזה בעיה? למשל, מישהי מאוד רוצה להצליח בתחום האומנות, ובאותה העת היא גם לא מוותרת על הרצון לבן-זוג ועוד דברים שביכולתה להגשים. דברים כאלה מראים על אי-החלטיות? הרי היא יודעת מה היא רוצה. היא לא יודעת איך היא תעשה זאת אולי, אבל היא יודעת ומאמינה בעצמה. אז מה אתם אומרים? כמה רצונות מראים על אי-החלטיות והתמקדות מצידנו?

אני לא חושב

אלה אם כן הם מושכים לכיוונים שונים. למשל אם אדם רוצה לההתקדם בקריירה שלו מצד אחד, ומצד שני עובד בעסק המשפחתי, כדי לעזור להוריו.

יש לי תשובה חלקית לזה

ההרגשה לכישלון ה"צפוי" בעצם משחררת את האדם מהצפיות ונותנת לו לבוא למבחן רגוע, כי אם הוא במילא הולך להכשל אז לא צריך להתאמץ וגם הסביבה לא לוחצת יותר מידיי. ואז הוא משדר מסר של "אני רגוע ואקבל את מה שמגיע לי" לעולם. אם אותו בנדאם למד קודם, בגישה כזאת הוא יצליח. בפעם הראשונה שזה עבד לך לא היית מודעת לזה, לכן לא ציפית לזה במודע. בפעם השניה שניסית, כבר ידעת שזה מה שהולך לקרות, וכבר לחצת על עצמך להצליח והיית אולי יותר ממוקדת בזה. הלחץ להצליח אולי גרם לך להכשל כי אולי השתדלת יותר מפחד של הציפיות מהסביבה וכו' ולא ממה שרצית באמת. סה"כ כל מה שקורה בחיינו הוא מה שרצינו באמת, החיים לא מתחשבים בציפיות מהסביבה. האמת שהעלית נקודה מעניינת לגבי כמה דברים בחיי, אז תודה.

למעלה