שלום שלום

Guybrush Marley

New member
שלום שלום../images/Emo118.gif

G, שישה ימים לא הייתי פה, ולא השתנה יותר מדי. כמה שרשורים חדשים לקרוא, אבל לא יותר מזה. תשקיעו, חברים P=

La Gamba

New member
השקעה היא דבר חשוב

מה שיגרום לי להעלות יום אחד את הדיון לגבי גילו של הפורום... (זקן מדי? זקן מספיק?) בינתיים נותרו לי רק שתי שאלות- איפה היית? ולמה לך ללכת לקן רחובות כשיש לך סניף של נוע"ם בעיר?

Guybrush Marley

New member
השאלות די קשורות האמתP=../images/Emo118.gif

הייתי בסמינר הנהגה ומש"שים (משמע - מדריכים שנה שניה) של הנוער העובד והלומד. ואם אתה שואל למה אני בקן רחובות, אז זה בגלל שאני מאמין בערכים של הנוער העובד והלומד - לפחות בחלקם, ואני מעדיף תנועה עם ערכים (לפחות ערכים מוגדרים בניגוד לצופים. לא שיש לי משהו נגד הצופים, אבל באמת כל פעם ששאלתי מישהו על ערכי/מטרות הצופים הוא התחמק בדרך זו או אחרת. אל תשנאו אותי בגלל זה). אז מה זה נוע"ם? נשמע מעניין.

RoCKeR121

New member
נוער מסורתי

זה בעקרון שייך יותר לדתיים רפורמיים(משמע בנות עולות לתורה וכאלה) אחלה תנועת נוער ואחלה אנשים הייתי שם בכמה פעולות כשהייתי קטן בגלל חבר שלי אחד שהיום הוא אחד המדריכים הבולטים של התנועה

Guybrush Marley

New member
אממ, לזה אני קצת פחות מתחבר../images/Emo118.gif

לפי דעתי צריך לקחת את מסורת ישראל כמקור השראה ולא כמקור סמכות.

RoCKeR121

New member
מסכים איתך

אני לא כזה תומך בתנועה פשוט אני מכיר כמה אנשים משם והם אחלה חבר'ה והתנועה הרפורמית ד"א לוקחת את המסורת כמקור השראה ומשנה אותה לפי ציווי הזמנים, בגלל זה הם נוסעים בשבת ומעלים בנות לתורה...אולי התבלבלת עם התנועה הקונסרבטיבית או התנועה השלישית שאני לא זוכר את שמה(שהיא המרכזית)

Guybrush Marley

New member
לא ממש מדויק...../images/Emo118.gif

התנועה הרפורמית לוקחת את מסורת ישראל כמקור סמכות, בעצם העובדה שהם חיים לפי הדת. אם הם קובעים שאפשר לנסוע בשבת או שמותר לבנות לעלות לתורה זה לא אומר שהם לוקחים את המסורת כמקור השראה, ואני לא מבין למה אתה חושב שכן.

RoCKeR121

New member
כן, התכוונתי לאורתודוקסית

אני חושב שאתה טועה אחי, אם הם היו לוקחים את התורה כמוקור סמכות הם לא היו נוסעים בשבת ולא היו מעלים בנות לתורה ולא משנים את המצוות ב"התאמה לרוח הזמן" כמו שהם קוראים לזה בעצם העובדה שהם לא לוקחים את התורה כמובן מאליו ובעצם זה שהם כבר שינו כמה מצוות שהן מאוד מרכזיות בזרמים אחרים הופך אותם לאנשים שלוקחים את התורה ושאר המקורות כמקור השראה ולא כמקור סמכות

Guybrush Marley

New member
אתה יודע,../images/Emo118.gif

המקום של הויכוח הזה לא לפורום. גם כי אין לי כח לכתוב וגם כי יותר קשה לי להתבטא בכתב. תבוא לארץ, תביא לי כפכפים של לד זפלין (חעחע), ואז נדבר בשלווה על כוס קפה. =)

למעלה