כן, גם זה מוכר. כשאני הייתי חיילת - אחי, הצעיר ממני בחמש שנים, היה פותח את המקרר ואומר: "או, רואים שהמלכה חוזרת היום". כשאני השתחררתי והוא התגייס - זה בדיוק מה שאמרתי. אז מציעה לך לא להתרגש. גם היא בוודאי מרגישה שמחה. אולי פשוט לא כל כך נוח לה להפגין את זה, במיוחד כשאת כל כך נרגשת.
ועשית בדיוק מה שכולנו עושות. להכין להם מטעמים שהם אוהבים. איזה כיף זה. גם הבן שלי חזר היום לחופשה ראשונה מהטירונות. כל כך חיכיתי לקבל את פניו בתחנת רכבת, אבל הוא סידר אותי. כמו שאומרים "עבד עלי", אמר שהם מתעכבים. ודקה אחרי זה הוא נכנס הביתה. רצה להפתיע המתוק. איזה אושר ושמחה. תהנו ותנשמי אותו כמה שיותר בשישבת. אני מקווה שהשבת תעבור כל כך לאט... שלא תיגמר לעולם.
וחזר לי חייל היום. כיסחו את שער ראשו והוא פתאום נראה גבר-ילד. (היה לו שיער ארוך <לאפולו שלי> עד הגיוס והוא הסתפר לפני אבל זה לא הספיק כנראה) כל הרגשות צפו לי כשראיתי אותו. מזמן לא התרגשתי ככה. שמחה למצוא פה בית לדאגות ולהתרגשות הזו..... תודה לכן.
וכשהבת שלי אמרה לי את מה שאמרה, זה גם היה על מנת להשתמט מעזרה בניקיונות הבית... (היא בת 13.5) אז... אמרתי לה שהיא צריכה לשמוח שהיא לא בת של אמא "מרוקאית"
אנוכי יוזם ומנהל הפורום, טנצר, עציון, רימון רסס, מארס שהצטרף לאחרונה, ועוד אבות פולנים נאמנים. לא שומעים אותנו הרבה כי אנחנו כותבים רק על פי פקודת האמא הפולניה. שאלה שמסקרנת בעיקר את הזן הגברי - איפה משרת הילד?