שלום שלום וחג שמח!

the cheriot

New member
שלום שלום וחג שמח!

מזמן לא הייתי בפורום וסוף סוף קצת חופש והתפנה לי זמן לקרוא בפורום וגם להתעייץ.

אחיינית שלי חווה בשנתיים האחרונות קשיים בזוגיות, יוצאת עם בחורים לא מתאימים, נפגעת המון ובקיצור - לא מצליחה ליצור בחייה את מה שהיא רוצה.
היא מאוד רוצה כבר להתקדם בנושא הזוגיות ולצאת ממעגל ה"אהבות הכושלות" כמו שהיא קוראת לו.
פרסתי לה לשאלה (הווה-עיצה-תוצאה) - כיצד עליי לפעול על מנת לזמן זוגיות לחיי בשלושת החודשים הקרובים?
הווה - אביר המטבעות - כרגע היא נמצאת במקום מעשי, בוחנת את הדברים בזהירות ומחשבת את צעדיה.
עיצה - אביר החרבות - עליה לפרוץ קדימה כמו אביר החרבות, להתחיל לפעול במהירות על מנת לקדם את נושא הזוגיות.
תוצאה - 7 מטבעות - נראה שהיא תידרש לסבלנות רבה ולבנייה איטית של הנושא בשלושת החודשים הקרובים.

עבורי הפריסה הייתה מאוד קשה, אני יודעת שהיא מאוד רוצה זוגיות והפריסה הייתה נראית לי כמו משהו שמקבלים על שאלה כמו "מה עלי לעשות כדי להתקבל לעבודה" (מקווה שתבינו את ההשוואה
).
לכן ביקשתי שנפרוס מסר בשלוש לשאלה "מה עלי להבין מהמתרחש בחיי בנושא הזוגיות בשנה האחרונה":
שני המטות, שלוש הגביעים, אביר המטבעות
שוב אביר המטבעות הזה! האינטואיציה שעלתה לי כאן ישר היא המשפט "את פוגשת אנשים ומתקדמת איתם באופן מעשי כשבתוכך את מחכה למשהו/מישהו". המשפט הזה צץ לי ישר כשראיתי את הקלפים - 3 גביעים - מצב של תקשורת, מראית עין "אני נהנית ויוצאת ומתקדמת", אביר המטבעות - צעדים מעשיים, שיקולים חומריים, 2 המטות - המתנה, מחכה למישהו שיחזור עם הספינה שלו ותוכלי להציע לו את כל העולם בידך.
אולי כאן התערבה גם החוסר אובייקטיביות שלי כי אני יודעת שלפני שנתיים וחצי נפרדה מ"אהבת חייה" (עד כה כן?
) ובלב פנימה עדיין מחכה לו.

סליחה, סליחה חפרתי כמו חולד עיוור.
מחכה לתשובותיכם ותשובותיכן המלומדות
לילה של שקט

idanmeri

New member
שלום לך

שימי לב שאביר המטבעות חוזר על עצמו בשתי הפריסות!
לדעתי, הפריסה הראשונה מדברת על מצב שבו אחיינית שלך מרגישה תקיעות בגלל שהיא בוחנת בקפדנות מדי את בני הזוג שלה.
היא מהססת, מתקדמת לאט, וזה יותר מצב שבסופו של דבר היא לא משיגה כלום, ולכן מרגישה אכזבה.
מה שהיא צריכה זה יותר להתאמץ, על מנת להשיג בן זוג. לדעתי ההססנות שלה גורמת לכך שהיא לא מספיק עושה כדי למצוא בן זוג.

בקשר לפריסה השנייה- שוב רואים את עניין ההססנות, התקדמות בקצב איטי, וכמו כן היא חוותה רגעים של ניצחון שהיו זמניים.

the cheriot

New member
צהריים טובים עידן,

תודה על התוספת שלך לפריסה שלי.

הקושי שלי כאן הוא לחלץ עצה ממשית. האם עליה להתקדם יותר מהר מבחינת היחסים? נשמע כמו עיצה קצת בעייתית.

אשמח לשמוע עוד תובנות ממשתתפי פורום נוספים וגם ממך כמובן אם יעלו לך עוד רעיונות!

רשף כשף

New member
אביר החרבות כעצה

לדעתי מדבר על פריצת דרך, לאו דווקא על מהירות התגובה.
יש צורך בפריצת דרך מחשבתית על מנת לצאת ממצב ההמתנה המתואר באביר המטבעות.
קלף 7 מטבעות כתוצאה יכול להצביע על העבודה הקשה הנדרשת ממנה לעשות זאת, שכן פריצת דרך מחשבתית, למרות שהיא נקודתית, היא דורשת עבודה עצמית על מנת ליישם זאת.

the cheriot

New member
רשף תודה,

את חושבת שפירשתי נכון את נושא ההמתנה לאדם ספציפי (האקס) או שיש כאן מובן אחר של המתנה - לחכות שהאביר על הסוס הלבן יגיע (לא מישהו ספציפי)?

the cheriot

New member
תודה!

אשמח אם תתייחסי גם לפריסה השניה. מאז ומתמיד שאני מתקשה ביצירת מסר אחיד מפריסת מסר בשלוש.
אני אוהבת מאוד את הפרשנויות שלך וקוראת את ההודעות שלך מאז שחזרת לפורום
לכן אשמח לשמוע את נקודת מבטך.

רשף כשף

New member
אינני מבינה את הרלוונטיות של הפריסה השניה

אני לא יודעת מה המשמעות, הכוונה, או מה השואלת יכולה להרוויח מלשאול על תחושותיה בשנה האחרונה, כאשר הכוונה שלה היא להתחיל בזוגיות חדשה בחייה, כפי שהגדרת בתחילת ההודעה.

כאשר שואלים שאלה צריכה להיות כוונה מאחורי השאלה. הפריסה הראשונה נפרסה על הכוונה המקורית, בעוד הפריסה השניה נפרסה "סתם" לדעתי, ולכן אין כל משמעות בפירוש שלה. מומלץ לא לפרוס שוב ושוב באותו נושא, כי זה בעצם רק מרחיק אותך מהתשובה המקורית שניתנה.

עוד על איך לשאול שאלות בלקפים במאמר "איך לשאול את השאלה הנכונה"

the cheriot

New member
היי רשף,

הפריסה השניה נפרסה כי התקשיתי עם הראשונה. כוונתי הייתה להשתמש בחוויותיה מהכשלונות הזוגיים השנה ע"מ להרחיב את העיצה של הפריסה הראשונה. בבחינת - קרה כך וכך ואיך אני למדה מזה למטרה הנוכחית שלי שהיא מציאת זוגיות.

קראתי כבר את המאמר הזה
אני תמיד מנסה ללמוד ולהשתפר בנושא שאלת השאלות הנכונות לקלפים!

רשף כשף

New member
שימי לב שהשאלה ששאלת בפריסה השניה

היתה מכוונת לעבר (למה שכבר קרה), וקלף הסיום שלה הוא קלף ההווה של הפריסה הראשונה שמכוונת להווה (מה עליה לעשות מכאן).
מבחינה כרונולוגית, הפריסה השניה תיארה רצף של אירועים שהביאו את השואלת לנקודת המוצא בפריסה הראשונה.
לא יודעת מה ניתן ללמוד מרצף האירועים הנל מכיוון שחסר רקע (הרקע אינו מורחב מספיק בנוגע לעבר).
בכל מקרה, הפירוש של הפריסה השניה מתייחס לעבר, בהתאם לשאלה שנשאלה.

the cheriot

New member
המשך רקע ומחשבות...

אין ממש רקע להוסיף. בשנה האחרונה יצאה עם בחורים, כל פעם הקשר החזיק חודשיים לכל היותר, או שהיא החליטה לחתוך או שהבחור חתך. בחלק מהמקרים אני יודעת שהיא מאוד נפגעה.

מאוד מוצא חן בעיניי הקישור שעשית בין שתי הפריסות, שמתי לב להופעה של אותו הקלף אבל לא שמתי לב שאפשר לראות את זה באופן כרונולוגי!

מה את אומרת על שני המטות ושלוש הגביעים? אני פירשתי לפי מה שאני יודעת שזה הרקע שנתתי, אשמח לשמוע אם יש לך עוד רעיונות.

רשף כשף

New member
כפי שתיארת אין ממש מה להגיד על זה

קשרים קצרים ובלתי מחייבים, לא ממש רואים פגיעה, כך שאם היתה זה כנראה לא השפיע עליה אלא אולי האט את צעדיה בתוצאת אביר המטבעות, וגרם לה לשקול את דרכה.
כל זה הוביל אותה לפריסה הראשונה שממליצה על פריצת דרך מחשבתית. הווה אומר- אם את רוצה קשר רציני, תנהגי ברצינות בקשרים זוגיים, ולא בקלילות שהיתה מלווה לקשרים של השנה האחרונה.
בקשר רציני צריך להשקיע ואולי אין לה כוח, או לא בא לה להשקיע כרגע, מה שמתבטא ב 7 המטות בסוף הפריסה הראשונה.

the cheriot

New member
תודה רבה רשף,

7 המטבעות כרגיל מתחבר לי לאכזבה ולא למישהו שאין לו כוח, אבל באמת אפשר להסתכל על זה גם כמישהו שרואה את כל המטבעות האלה שהוא צריך לחצוב ולא מצליח למצוא את החשק לעשות את כל העבודה הקשה הזו!

אני יודעת שהיא מאוד רוצה זוגיות רצינית אבל אולי באמת יש מקום שצריך לעשות שינוי מחשבתי ולהבין שכמו שאמרת - צריך להשקיע ולעבוד קשה.

תודה ולילה טוב!

רשף כשף

New member
אני לא מכירה את הפירוש של אכזבה בהקשר לקלף

מתאר הקלף מבטא את מה שציינת: מישהו שרואה את כל המטבעות האלה שהוא צריך לחצוב/לאסוף ולא מצליח למצוא את החשק לעשות את כל העבודה הקשה הזו.
לעיתים במקרים כאלה צריך לקחת פסק זמן שיאפשר להביט על הדברים בצורה יותר אובייקטיבית.

למעלה