שלום-שלום! המילה manipulate

Fanja

New member
שלום-שלום! המילה manipulate

כיצד נתרגמה לעברית ? המשפט באנגלית הוא

She used to manipulate her parents​
הוצע לי בפורום תרגום השכן, בין היתר, "לטפלל". מעולם לא שמעתי מילה זו או עליה ... אשמח אם תאירו עיני: מה מקורה? תודה רבה ! כן, אלדד אשם, הוא שלח אותי הנה

uriozmor

New member
שמעתי פעם

מפי אחד ממוריי הנערצים ביותר, שדווקא לא היה חזק בעברית (למדתי גם דברים אחרים), שמעתי "מינפּלוּץ", אז אפשר לנסות למנפּלֵץ.

Fanja

New member
:- Dידעתי שלא תפסחי על זה,גנגי יקרה

כן, באמת תרגמתי ל"לתמרן", אבל רציתי ללמוד על "לטפלל" - מה מקור המילה? אסוציאטיבית זה יותר הזכיר לי "לטפול" כמו ב"לטפול אשמה" שלא מתאים כאן... לסובב על האצבע זה מה שהבחורה בספר עשתה, ולא סתם אלא באצבע הקטנה... אבל זה לא סגנון הדיבור שלה ,אז אני לא יכולה לתרגם כך

Eldad S

New member
אכן, אני הצעתי בפורום השכן

"לתמרן" כתרגום ל-manipulate, והצעתי נתקבלה. פניה, אמנם לא מצאתי עדיין את מקורה של המילה "טפלול", אבל מצאתי אתר (ליתר דיוק, בלוג) העוסק במילים חדשות של האקדמיה, ובין היתר, גם במטפלל. הנה: http://hebrewlog.blogspot.com/2004_09_01_hebrewlog_archive.html אולי תוכלי גם להשתמש במילה המקורית, מניפולציה, על ידי הוספת "להפעיל", "הפעילה": "היא נהגה להפעיל מניפולציות על הוריה".

Fanja

New member
תודה, אלדד, כבר ראיתי את הבלוג הזה

מחיפושי אבל הוא לא מסביר את המקור, בכל זאת ... לצורך התרגום הנוכחי, "לתמרן" מספיק בהחלט, אבל נשארתי עם סימן שאלה...

גנגי

New member
אם כך, עכשיו נותר רק הצורך

למצוא שאלה שהסימן יתאים לה, ולשבץ במקום המתאים. בהצלחה!

Fanja

New member
אה, לא בהכרח, אני בת שנים דיין כדי

לדעת להנות גם ממצב סי במול, בלי פתרון

לעניין טפלול

אחת הדרכים ליצירת פעלים בגזרת המרובעים (פעלים בעלי ארבע אותיות שורש) הנה חזרה על ל' הפועל של שורש תלת עיצורי. השורש המרובע שמתקבל מטפלול
זה מגוון את משמעות השורש המקורי. לדוגמה: ערב-ערבב צחק-צחקק ספר-ספרר אשר-אשרר שקל-שקלל וגם לגבי עשיית מניפולציה, הלא היא סוג מסוים של טיפול במשהו: ברגשות, בשערי מניות, בגנים וכדומה. לסוג כזה של טיפול, קראו טפלול. למען הסר ספק, הרשום לעיל הוא מהרהורי לבי בלבד, כל הרוצה לאמצו ולהשתמש בו עושה זאת על אחריותו הבלעדית.

Fanja

New member
המאמץ ראוי בהחלט, אבל כשעושים

מניפולציה לא מטפלים אלא מתפעלים... אז אולי היה צריך להיות "תפעלול" כן, בחיי, נשמע לי דווקא טוב: תפעללתי אותה!

למעלה