הוצע לי בפורום תרגום השכן, בין היתר, "לטפלל". מעולם לא שמעתי מילה זו או עליה ... אשמח אם תאירו עיני: מה מקורה? תודה רבה ! כן, אלדד אשם, הוא שלח אותי הנה
כן, באמת תרגמתי ל"לתמרן", אבל רציתי ללמוד על "לטפלל" - מה מקור המילה? אסוציאטיבית זה יותר הזכיר לי "לטפול" כמו ב"לטפול אשמה" שלא מתאים כאן... לסובב על האצבע זה מה שהבחורה בספר עשתה, ולא סתם אלא באצבע הקטנה... אבל זה לא סגנון הדיבור שלה ,אז אני לא יכולה לתרגם כך
"לתמרן" כתרגום ל-manipulate, והצעתי נתקבלה. פניה, אמנם לא מצאתי עדיין את מקורה של המילה "טפלול", אבל מצאתי אתר (ליתר דיוק, בלוג) העוסק במילים חדשות של האקדמיה, ובין היתר, גם במטפלל. הנה: http://hebrewlog.blogspot.com/2004_09_01_hebrewlog_archive.html אולי תוכלי גם להשתמש במילה המקורית, מניפולציה, על ידי הוספת "להפעיל", "הפעילה": "היא נהגה להפעיל מניפולציות על הוריה".
אחת הדרכים ליצירת פעלים בגזרת המרובעים (פעלים בעלי ארבע אותיות שורש) הנה חזרה על ל' הפועל של שורש תלת עיצורי. השורש המרובע שמתקבל מטפלול
זה מגוון את משמעות השורש המקורי. לדוגמה: ערב-ערבב צחק-צחקק ספר-ספרר אשר-אשרר שקל-שקלל וגם לגבי עשיית מניפולציה, הלא היא סוג מסוים של טיפול במשהו: ברגשות, בשערי מניות, בגנים וכדומה. לסוג כזה של טיפול, קראו טפלול. למען הסר ספק, הרשום לעיל הוא מהרהורי לבי בלבד, כל הרוצה לאמצו ולהשתמש בו עושה זאת על אחריותו הבלעדית.