שלום שלום אני חדש

Gonzolio

New member
שלום שלום אני חדש

מה נשמע שמי דניס אני מטבריה אני יודע שבשם שלי בא מהשם של האל יווני דניסיוס או דיאניס אני רוצה לדעת יותר פרטים על האל הזה תודה מראש

Poseidon16

New member
דיוניסוס הוא ...

אל היין והגפן ממעלה ראשונה של אלי האדמה(או הארץ איך שבא לך)הוא היה בנו של זאוס ושל ביתו של המלך תבי. אימו נרצחה ע''י הרה (אישתו של זאוס) ע''י כך ששלחה ברק לבטנה של האם אבל זאוס עצר בעדה והצמיח לה צמח על ביטנה(קיסוס אבל אני לא בטוח שזה הצמח). זה לא עצר את הרה והיא שלחה טיטנים(אני לא צריך להסביר מי הם ,נכון?) והם הרגו אותו. עונה אחרי זה הוא קם לתחייה והתחיל לנדוד ולהפיץ את פולחנו ולימודי נטיעת הגפנים ויצירת היין בכל הארצות שהוא ביקר.

Gonzolio

New member
שמע

חבר מאיפו אתה יודע את כל זה אני רוצה לדעת גם ? מאיפו אפשר להסיק איזה ספר או משהו כזה על כל האלים במיטולוגיה היוונית הסבר על כל האלים וכו' או גם מיטולוגיות אחרות אם אתה יכול להסביר לי איזה יש ומאיפו אפשר להסיג חומר אליהם תודה

Poseidon16

New member
בטח שאני יכול

כעקרון את הרוב אני למדתי מגיל קטן כך שאני יודע את רוב המיתולוגיה היוונית ועוד כמה בדרך. אתה יכול ללמוד מספרי לימוד רבים בשביל זה אתה צריך ללכת לחנות ספרים קרובה לביתך ולבקש ספרים על המיתולוגיה שאתה מעוניין בה(ממליץ לא לקנות בעברית כי אפשר למות משעמום, אני ממליץ לקנות ברוסית ואנגלית). מקור נוסף הוא כמובן הויקיפדיה ששם מצאתי מלא חומר שימושי אבל די בסיסי אבל הוא ממש טוב להתחלה כל מה שצריך לעשות זה : 1.לכנס ל: http://he.wikipedia.org. 2.בצד ימין יש שורת חיפוש רושמים(במקרה שלנו מיתולוגיה יוונית):מיתולוגיה יוונית ואז לוחצים על "לך". 3.בוחרים קטגוריה ומתחילים לקרוא . מקווה שעזרתי =). נ.ב.: אהבתי את המשפט שיש לך בחתימה רק חבל שמעטים יודעים מי אמר אותו(רמז:אחת הקבוצות הכי מפורסמות ברומא העתיקה.)

Gonzolio

New member
תודה

מה שכתוב לי בחתימה זה באמת משפט טוב אבל אני לא ידעתי מי אמר אותו בהתחלה...אלה להקה רוסית אחת שאני ממש אוהב שרו אותו באחד השירים שלהם שם של הלהקה הוא קרימטוריי (משרפה)

Y. Welis

New member
יש עוד על דיוניסוס בספר קטן בשם

'עלייתה של הפילוסופיה היוונית' מאת יוחנן גליקר (אוניב' משודרת, 1983). אני זוכר ששמעתי אותו מרצה על כך בגלי-צה"ל בזמנו; זו היתה אולי הכניסה הראשונה שלי לעומק הנושא. יש בספר פרק על דיוניסוס וחשיבותו, לפיו מסתבר שהוא היה אל מקומי עוד לפני שהמיתולוגיה קובעה, והתפקידים שלו כללו מעבר לחגיגות יין ואורגיות - סיפור שובו לחיים מציין שהוא היה במקורו גם אל התחדשות, שקשור למחזור החיים והמוות.

סקיפי

New member
ברוך הבא!

תהנה אצלנו... ו- סוקרנתי. מה באמת כתוב לך בחתימה?

5 0 6

New member
יפה, אהבתי../images/Emo13.gif

ברוך הבא, דניס. בקשר לדיוניסוס, אני דווקא שמעתי שאחרי שהרה הרגה את אמו בשעת הריונה, זאוס גידל אותו בירכו או משהו כזה. ריבוי גרסאות, או שאחד מאיתנו (אני ופוסידון) טועה?

Poseidon16

New member
גם וגם

אתה כמה תפקידים יחסו לו בכלל?? הוא התחיל מאל היין והגיע עד לאל שינוי צורה, יש הרבה גרסאות לזה. ובקשר לזה שהוא גידל בברכו זה נכון ואני לא רואה איך זה סותר את מה שאני אמרתי.

5 0 6

New member
פשוט לא ראיתי שהתייחסת לזה...

אגב, בחגיגות שנערכו לכבודו נהגו להשתכר ולקיים יחסי מין פרועים. חגיגות אלה נקראו, כמובן, אורגיות.

"חגיגות דיוניסוס" מאת ר' סילברברג

מתאר היטב את סוג הפולחן הזה. כדאי לקרוא... נדמה לי ששמו המלא של הספר הוא "חגיגות דיוניסוס הקדוש", וזוהי אנתלוגיה של סיפורי מד"ב מאת סילברברג. האמת, די מתחת לרמה שלו, לפי דעתי...

אם לפחות זה - אז היה בו איזשהו

היגיון. אך גם זה אין בו. אולי רק איזה תיאור ריגשי ורוחני של תחושת האקסטאזה הדתית שמרגיש מבצע הפולחן(כמעט ללא תיאורים של הפולחן עצמו). וגם הסיום תמוהה ביותר... בערך בסגנון כזה שלאחר שאתה קורא אותו אתה מביט במשך זמן רב על הדף שכמו נקטע באמצע ותוהה: "מה לעזאזל זה היה?!"

למעלה