שלום *שוב*

שלום *שוב*

שלחתי שאלה שלא נענתה לפני כמה ימים, אפשר למצוא אותה פה. בכל מקרה, אני מפרסם אותה שוב, הפעם כטופיק בפני עצמו (שמתי לב שזה לא בדיוק ידחוק שרשורים פעילים אחרים למטה
), אולי זה יעזור לי לקבל תשובה. המשחק שעליו מדובר הוא "משחקי הכס": אני מגיע לפה יותר בתור מעריץ של מרטין מאשר בתור שחקן מנוסה במשחקי לוח (בעצם, חוץ משחמט עוד לא מצאתי משחק שבו באמת *רותקתי*, אבל מצד שני יכול להיות שזה בגלל שאני ממש לא חשוף למשחקים ולשחקנים רציניים בסביבה הקרובה שלי, אני יכול להעיד שיש לי משיכה טבעית לתחום), והמשחק נשמע לי מעניין, אבל יש לי דרך לבדוק קודם את המשחק? אולי משחק דרך האינטרנט או שמישהו פה מכיר מקום שבו אפשר לשחק? לא רוצה להשקיע 240 ש"ח רק בשביל משחק יומרני שישכב על המדף או שאף אחד חוץ ממני ברדיוס של חמישה קילומטרים לא מראה בו עניין
. תגובה, בבקשה?

shadowfax

New member
מרטין מי?

תראה פה בפורום אתה יכול לראות שאנשים נפגשים ומשחקים כדי לנסות את המשחקים גם לפני שקונים, אתה יכול להעלות עץ נחמד בסיגנון "שלום שמי גילתנאס קוץ אש ואני הייתי רוצה לצתרף אל הקהילה ואולי לנסות לשחק "משחק הכס" כדי לראות אולי אני ירצה לקנות אותו" ותראה מה יענו לך, אבל לבוא ביציאה הכי לא סימפטית בסיגנון "תוכיחו לי שזה טוב" ולצפות שמישהו יענה לך? בחיי אף אחד פה לא משווק משחקים (מלבד כוכבי כסף) אנשים קנו, שיחקו, נהנו ומספרים לך, יותר מזה? אנשים עורכים מפגשים שבהם יושבים ומשחקים במגוון המשחקים שהם קנו כך שאתה יכול לנסות, מה אתה יכול לבקש יותר? רצו פה חוות דעת על וורקראפט וקיבלו מאדם שישב ושיחק, רצו חוות דעת על משחק הכס? נתנו פה, מה יותר מזה? ד"א לעניין "משחקי רשת" לטעמי אין אבל באמת אין כמו משחק אמיתי בו אתה יכול להביט לשחקן בעיניים בזמן שאתה משחק איתו...

ycyclop

New member
ראה הודעות קודמות

3-4 הודעות קודמות היתה שאלה זהה של BEN14 ראה מה ענו לו. אנשים חשבו שזו אותה שאלה שכבר ענו פעם אחת, ולפני כמה ימים בלבד.

אבל... לא../images/Emo122.gif

נכון, השאלה שלי עוסקת באותו המשחק, וגם ראיתי אותה כהמשך ישיר לשאלה הזו אז ניצל"שתי לשם, אבל אלו שתי שאלות שונות. בעוד בן ביקש חוות דעת כללית, ביקורות והמלצות לפני קניית המשחק, אני שאלתי דבר שונה- יש לי דרך להעריך בעצמי את המשחק? אני מאוד מעריך את מי שטרח וכתב מידע על המשחק, הם גרמו לי להתעניינות בו. אבל לפני הרכישה הייתי מעוניין לנסות בעצמי (אחרי נפילה או שתיים מהסוג הזה בעבר), וכאן השאלה שלי היא האם מישהו מכיר דרכים שבהן אני אוכל לנסות אותו בעצמי? תודה!

ycyclop

New member
עכשיו הבנתי את ההבדל אז:

התשובה יכולה להיות מורכבת וכמה כל תשובה של יהודי טוב מתחילה בשאלה: "כמה נסיון יש לך במשחקים?" הרבה פעמים על ידי הבנה של סוג משחקים שאוהבים ניתן "לנחש" האם משחק חדש יתאים או לא. הכי טוב לקרוא ביקורות על משחקים ב-boardgamegeek אשר הרבה פעמים משווים בין משחקים שונים אפשרות נוספת (לא תקפה במקרה זה) לראות האם יש גרסת online אפשרות אחרונה היא לקנות לנסות, ללמוד, לבנות "טעם" במשחקים לקוות שעוד חברים יעריכו אותו ואם לא למכור (נכון עם הפסד קטן) וכמובן אם תכיר יותר אנשים בקהילה על ידי הפורום וכנסים תמצא תמיד אנשים שירצו לשחק

כמה ניסיון?

חשבתי לכתוב "בכלל לא", אבל בעצם... אפסי. אני די טוב בשחמט, יודע לשחק גם דמקה ויש מאחורי גם כמה משחקים ב"סטרטגו" ו"סטרטגו 4". מעבר לזה לא ממש יצא לי להחשף למשחקים
. אני יכול להגיד, לדוגמה, שהמשחק "דיפלומטיה" נשמע לי מרתק מאוד, אם זה עוזר. אפשר מידע על הכנסים שהזכרת?

ycyclop

New member
כנראה לא מספיק

כאשר באמת אין נסיון אמיתי זה כבר ענין של תחושת בטן. האם אתה מוכן להמר או לא. אותי זה לא כוחמה לשאול כי במשחקים אני תמיד מוכן להמר. אם יש לי את הכסף וזה משחק שנראה מתאים לי/חברי אני בד"כ קונה אבל גם נהנה.

למעלה