שלום....שוב

V a r d i t

New member
שלום....שוב ../images/Emo70.gif

אנחנו בעיצומו של תכנון ירח הדבש באירופה, ובעבר כתבתי כבר לגבי הנושא הזה. קנינו כרטיסי טיסה למינכן ורכשנו את אטלס הדרכים של מישלין לאירופה. היעד: טיול שישלב בין גרמניה, אוסטריה ושוויץ - 14 יום. נק' פתיחה: מינכן. רוצים לראות: הרים, אגמים, מפלים, ירוק וכחול... מאיפה להתחיל? איפה כדאי להתעכב? אטרקציות? מקומות יפים שאתם זוכרים... אודה לכם על כל עצה, חג שמח
ורדית

nitsansh

New member
איפה לא?

ברוב שטחן של אוסטריה ושוייץ יש הרים, אגמים, מפלים וכו'... יש כל-כך הרבה שקשה לבחור... באופן כללי, אם אתה עושה מסלול מעגלי בכוון השעון באלפים באוסטריה-שוייץ, תסע ממינכן מזרחה לאזור האגמים של זלצקמרגוט, משם תנוע דרומה לרכס הוהה-טאורן, מערבה לטירול (בדרך אתה יכול לעשות גיחה לדולומיטים באיטליה), מטירול תעבור את הגבול לקנטון גראובינדן בשוייץ, תרד לטיצ'ינו ואזור האגמים (גם כאן כדאי לעשות גיחה לאיטליה), צפונה ומערבה לקנטון ואלה, צפונה לווד ואגם ז'נבה, מזרחה לאלפים של ברן, משם ללוצרן ומרכז שוייץ, צפונה למפלי הריין ואגם קונסטנץ, מזרחה בדרך האלפים הבוורית לפיסן וגרמיש-פרטנקירשן (אתה יכול לבקר שם גם בתחילת המסלול, או מטירול) וחזרה למינכן. אפשר להכניס גם את היער השחור בדרום-מערב גרמניה לפני אגם קונסטנץ, אבל נראה לי שהמסלול הזה מספיק לחודש גם בלי זה...

nitsansh

New member
מסלול בשוייץ - חלק א

באוסטריה וגרמניה יש מומחים יותר גדולים ממני, אז אני אמליץ על מקומות ומסלולים בשוייץ... אני מניח שאתה מגיע מלאנדק בטירול לעמק אנגדין כשהיעד העיקרי הוא סנט-מוריץ. אפשר לעשות 2 סטיות מהמסלול הישיר: 1. תפנה מצרנץ מזרחה לפרק הלאומי (חצי משוייץ זה שמורת טבע, אבל פרק לאומי רשמי יש אחד), מעבר אופן, מעבר סנטה-מריה, מעבר סטלויו, בורמיו, טיראנו, מעבר ברנינה. חלק מהמסלול עובר באיטליה. 2. סיבוב קטן: תפנה ב-SUSCH מערבה לדאבוס דרך מעבר פלואלה ותחזור לאנגדין דרך פיליסור ומעבר אלבולה. סיבוב גדול: מדאבוס תמשיך לקלוסטרס, לנדקוארט, כור (מכאן אפשר לעשות סטייה לארוזה וחזרה) ותגיע לסנט-מוריץ דרך לנצרהיידה, טיפנקסטל, פיליסור, מעבר אלבולה או דרך מעבר יולייר. מסנט-מוריץ ללוגאנו והאגמים: אם לא נסעת קודם במעבר ברנינה, אני מציע שתעשה זאת הפעם, ומטיראנו סע מערבה דרך סונדריו לאגם קומו. אם עשית קודם את מעבר ברנינה, סע מערבה לקיאוונה דרך מעבר מאלויה ומשם דרומה לאגם קומו. סע לאורך הגדה המערבית של אגם קומו עד מנאג'ו, ומשם מערבה ללוגאנו. מומלץ לעבור ממנאג'ו לבלאג'ו בגדה האחרת של האגם (קשה להסביר במילים את המצב הגיאוגרפי באזור הזה, צריך לראות במפה). מלוגאנו לואלה: הדרך הקצרה: בלינצונה, לוקרנו, עמק סנטוואלי (באיטלקית: "מאה עמקים"), דומודוסולה, מעבר סימפלון, בריג. דרך אגם מאג'ורה: יש 2 אפשרויות: 1. מלוקרנו לאורך הגדה המערבית של האגם עד סטרזה. 2. מלוגאנו מערבה ללואינו, לאוונו, לחצות את האגם לורבאניה, ומשם לסטרזה. הסיבה שאתה מגיע לסטרזה היא ההפלגה לאיי בורומיי. כמו-כן כדאי לעלות להר מוטרונה ממערב לסטרזה בכביש אגרה (או ברכבל). מאגם מאג'ורה סע לואלה דרך דומודוסולה ומעבר סימפלון. מואלה לאגם ז'נבה: לפני שאתה פונה מערבה במורד עמק הרון, כדאי לנסוע מזרחה ל-FISCH ולעלות ברכבל לאגיסהורן לתצפית על קרחון גרוסר אלטשגלטשר. אח"כ חזור לבריג וסע עוד קצת מערבה לפיספ. מכאן פנה דרומה לכוון צרמאט. אתה משאיר את הרכב בטאש ועולה לצרמאט ברכבת. בצרמט יש 2 אטרקציות מעולות: 1. רכבל שעולה לקליינה-מטרהורן בגובה 3883 מ'. זהו מטרהורן הקטן... האורגינל הוא 4478 מ', אבל לשם מגיעים רק מטפסי הרים. 2. רכבת הרים לגורנרגראט (3135 מ'), והמהדרין ממשיכים ברכבל לשטוקהורן (3532 מ', אבל לא מגיעים לפסגה, אז אפשר לוותר). ההר הגבוה מצד דרום הוא מונטה-רוזה, שבו נמצאת הפסגה הגבוהה בשוייץ (4634 מ'). מצרמאט חוזרים לפיספ ונוסעים מערבה במורד הרון דרך סיון ומרטיני (כאן הנהר פונה בזוית של 90 מעלות צפונה) למונטרה על גדת אגם ז'נבה. יש המון אפשרויות לסטיות משני צדי העמק, אבל לא נכנס לפירוט... מאגם ז'נבה לאלפים הברניים: המסלול שאני ממליץ עליו: לחזור דרומה ל-AIGLE ולנסוע מזרחה ל-LES DIABLERETS (אפשר גם בדרך יותר דרומית, מ-BEX דרך VILLARS ומעבר DE-LA-CROIX). לה דיאבלרט הוא השם המשותף לכפר, הר וקרחון. ניתן לעלות להר ברכבל ממעבר PILLON שבהמשך הכביש מזרחה. הדרך ממשיכה לגשטאד (אתר סקי חביב על מיליונרים), צוייסימן ויורדת לשפיץ על אגם תון, ומשם לאינטרלאקן.

nitsansh

New member
מסלול בשוייץ - חלק ב

אינטרלאקן ואזור יונגפראו: אני מקווה שלא שבעתם מהרים, מפלים וכו', כי עכשיו הגענו אל השיא - בשוייץ לפחות. שיא השיאים, בעיקר מהבחינה הכספית (ענין של 150 פרנק בערך), היא רכבת-הרים (2 רכבות, ליתר דיוק) שמגיעה ליונגפראויוך, המכונה TOP OF EUROPE מפני שהיא תחנת הרכבת הגבוהה באירופה (3475 מ'). ליונגפראויוך אפשר להגיע ב-2 דרכים: 1. מאינטרלאקן נוסעים דרומה ל-ZWEILUTCHINEN ופונים שמאלה (מזרחה) לעיירה הפופולרית גרינדלואלד. שם משאירים את הרכב, לוקחים את הרכבת לקליינה-שיידג, ומשם את רכבת היונגפראו. 2. מצויילוצ'ינן ממשיכים דרומה ל-LAUTERBRUNNEN, משאירים את הרכב, לוקחים רכבת לקליינה-שיידג דרך ונגן, ורכבת נוספת ליונגפראויוך. אפשר לעלות בדרך אחת ולרדת בשניה, אבל זו פריוילגיה שיש למי שבא בלי רכב. האטרקציה השניה בחשיבותה וגם במחירה ("רק" כ-100 פרנק), היא עליה ברכבל לפסגת הר שילטהורן, שהוא "רק" 2970 מ', אבל מספק פנורמה נהדרת של 360 מעלות, אותה אפשר לראות תוך כדי אכילה במסעדה המסתובבת. כדי לעלות לשילטהורן ממשיכים מלאוטרברונן עוד דרומה לשטכלברג, שם מתחילה העליה ברכבל. בדרך לשילטהורן עוברים את העיירה מירן, שכמו ונגן מצידו השני של העמק היא חופשית ממכוניות. אלה שרואים בכך יתרון יעדיפו להתמקם במירן ולא בגרינדלואלד, כי מכאן יש את הנוף הטוב ביותר באזור. בעמק לוצ'ינה הלבן, בין לאוטרברונן ושטכלברג, נמצאת אטרקציה שלא מחמיצים: מפלי טרימלבאך. כדי לפרט את כל ההרים, מפלים, קרחונים, רכבלים וכו' שיש באזור היונגפראו צריך להיות אנרג'ייזר. שווה להיות 3 ימים רק במקום הזה. מאינטרלאקן ללוצרן: ניסע מזרחה לאגם ברינץ. אני מעדיף את הדרך הישנה בגדה הצפונית על הכביש המהיר בגדה הדרומית. מהעיירה ברינץ אפשר לעלות ברכבת קיטור להר ברינצר-רוטורן (2350 מ'). מול ברינץ בגדה הדרומית נמצא מפל גיסבאך, שנופל ישר לאגם. הכי טוב לראות אותו מהספינה ששטה באגם. ממשיכים מזרחה למיירינגן. לידה נמצא מפל רייכנבאך, אבל הסיבה העיקרית לעצור כאן היא קניון הארה, שנמצא בין מיירינגן ואינרטקירשן. למי שיש זמן (וכדאי שיהיה), אפשר מכאן לעשות מסלול סיבובי בשלושה מעברי הרים יפים: נוסעים מזרחה דרך מעבר סוסטן לואסן, דרומה לאנדרמאט, מערבה דרך מעבר פורקה לגלטש, וצפונה דרך מעבר גרימזל חזרה לאינרטקירשן. אחרי מעבר פורקה יש תצפית על קרחון רונגלטשר. חוזרים למיירינגן, ונוסעים צפונה לכוון אגם לוצרן, או כמו שהמקומיים אומרים: פירואלדשטטרזה. לוצרן היא העיר היפה בשוייץ, וגם מי שבא בשביל הנוף לא צריך לוותר עליה. אגם לוצרן וסביבתו: אי אפשר לבקר בשוייץ בלי לשוט לפחות על אחד האגמים, וזה לדעתי הכי מתאים לכך. אפשר גם לשלב את השייט עם עליה לאחד מ-2 ההרים שליד לוצרן: ריגי מצפון לאגם (1798 מ') או פילטוס ממערב לאגם (2129 מ'). הבעיה היא מה עושים עם הרכב... במקרה של פילטוס, אפשר לעשות מסלול סיבובי: מלוצרן שטים בספינה לאלפנכשטאד, עולים ברכבת הרים לפסגת פילטוס, יורדים ברכבל מהצד השני של ההר לקרינס, וחוזרים באוטובוס עירוני ללוצרן. אין מה לדאוג בקשר לקונקשן: בשוייץ זה עובד כמו שעון... מהספינה לרכבת, ומהרכבל לאוטובוס. לריגי אפשר לעלות בלא פחות מ-3 דרכים: מהצד הדרומי ברכבל מוגיס או ברכבת מויצנאו - 2 הנקודות הנ"ל נמצאות על גדת האגם, ואפשר להגיע אליהן בספינה מלוצרן. מהצד המזרחי עולים ברכבת מארת-גולדאו. למי שיש רכב אין את הפריוילגיה לעלות מצד אחד ולרדת מצד שני. אפשר ורצוי להקיף את כל האגם. בגדה הצפונית הכביש צמוד לאגם לרגלי הר ריגי, בצד הדרומי עוברת האוטוסטרדה, אבל עדיף לנסוע בכבישים הקטנים ולהגיע לזיליסברג ולבירגנשטוק על השלוחות שבולטות לתוך האגם (צריך לראות במפה כדי להבין). עם כל הכבוד לפילטוס וריגי, הפסגה "הכי שווה" באזור אגם לוצרן היא טיטליס. כדי להגיע לשם, נוסעים מסטאנס (בצד הדרומי של האגם) לעיירה אנגלברג, וממנה עולים ב-3 רכבלים לגובה 3238 מ'. לשם שינוי, יש רק דרך אחת לעלות ולרדת. מלוצרן לאגם קונסטנץ: נוסעים צפונה לציריך וממשיכים לשפהאוזן. אם באתם לשוייץ לראות את הנוף, אל תתעכבו בעיר הגדולה של שוייץ. 2 ק"מ במורד הנהר משפהאוזן נמצאים מפלי הריין, שהם גרסה מוקטנת של מפלי הניאגרה. באירופה זהו המפל הגדול ביותר מבחינתם כמות המים העוברת בו. נוסעים מזרחה לאורך הנהר לאגם קונסטנץ, או בשמו המקומי בודנזה. בדרך כדאי להציץ בעיירה שטיין-אם-ריין. הצד הגרמני (הצפוני) של האגם יותר יפה מהצד השוייצרי, אז כדאי להגיע אליו. אבל לפני כן צריך לבקר באטרקציה מס' 1 באגם - "אי הפרחים" מיינאו. אפשר להגיע אליו משטיין-אם-ריין דרך RADOLFZELL. מרדולפצל נוסעים לכוון קונסטנץ, אבל לפני שנכנסים לעיר פונים שמאלה לכוון האי, שמקושר ליבשה בגשר. מכאן אפשר להגיע לגדה הצפונית במעבורת מקונסטנץ למירסבורג, או להקיף את השלוחה של האגם הנקראת אוברלינגרזה. מכיוון שגמרנו את המסלול בשוייץ, אני אשאיר את היתר לאחרים... להערכתי, צריך שבועיים רק בשביל המסלול הזה, אז תצטרכו להחליט מה לקצץ...

V a r d i t

New member
תודה רבה!

וואו איזה פירוט... עכשיו נצטרך להחליט מה לקצץ... איזה מסלול לדעתך הכי כדאי לעשות מכל מה שציינת?

nitsansh

New member
שאלה קשה... אבל בכל-זאת...

לא לוותר בשום אופן: אזור היונגפראו: עליה ליונגפראויוך או שילטהורן (אני לא מניח שתוכלו להרשות לעצמכם את שניהם...) מפלי טרימלבאך קניון ארה אזור לוצרן: טיטליס - מס' 1 אם קצרים מאד בזמן או כסף, אז במקום טיטליס עולים לפילטוס (עדיף) או ריגי, ואם יש "עודף" זמן וכסף, אז אחד מהם בנוסף לטיטליס. כל ה-3 זה כבר ענין ל"מתקדמים". אלה שני האזורים שחייבים להיות לדעתי. אחרי זה, הייתי מדרג את צרמאט, ולעשות את אחת האטרקציות: קליינה-מטרהורן או גורנרגראט (קליינה-מטרהורן יותר יקר - בסביבות 80 פרנק). האזור הבא בדירוג זה אנגדין, ושם חובה לעשות את מעבר ברנינה. לא פירטתי את האטרקציות שיש שם... תמצאו את זה בכל ספר הדרכה... עוד אתר חובה זה מפלי הריין. היתר זה אופציות, ולא יקרה אסון אם תשמרו אותן לפעם הבאה... את לוגאנו אפשר לעשות בטיול של צפון איטליה עם שאר האגמים... הנסיעה לאגם ז'נבה והאלפים של ווד מאריכה את המסלול, ואפשר במקום זה לעבור ישר מצרמאט לאינטרלאקן ב-2 דרכים: במנהרת לוצ'ברג (מעלים את הרכב על רכבת), או שעולים בעמק הרון העליון עד גלטש, רואים את קרחון הרון (ראו מסלול 3 המעברים), ונוסעים דרך מעבר גרימזל לאינרטקירשן. מ-3 המעברים הכי יפה זה סוסטן, אז אם עושים את הקיצור הזה אפשר בזמן לא ארוך לנסוע מאינרטקירשן למעבר וחזרה. אם מוותרים על לוגאנו והאגמים ונוסעים מאנגדין (או בכלל מגראובינדן) ישר לצרמאט או אינטרלאקן, עושים את זה דרך עמק הריין העליון ומגיעים לאנדרמאט, ומשם לצרמאט נוסעים דרך מעבר פורקה ועמק הרון העליון. אם נוסעים לאינטרלאקן אפשר דרך מעבר סוסטן או דרך פורקה וגרימזל. אפשר גם לנסוע מאנדרמאט צפונה לאגם לוצרן, אבל אין הגיון לנסוע קודם ללוצרן ואח"כ לאינטרלאקן ומשם למפלי הריין, נכון? (אלא אם רוצים לבקר בעיר הבירה ברן - לדעתי העיר מס' 2 בשוייץ אחרי לוצרן). אז תלוי כמה זמן יש לך... אני הייתי בשוייץ 17 ימים ולא הספקתי את כל המקומות הנ"ל (אבל ביקרתי במקומות אחרים...) להערכתי, אפשר בלחץ (אם נוסעים מהבוקר עד הערב בלי הפסקה) לעשות את מקומות החובה באנגדין, צרמאט, היונגפראו, לוצרן ומפלי הריין בשבוע. פחות מזה לדעתי זה לסמן וי על שוייץ, אבל לא ממש לבקר בה.

אלדד(מ)

New member
ולפני שוייץ-אוסטריה:

ממינכן סעו על ה E-45 מזרחה לזלצבורג (כדי לחסוך זמן). עשו סיור קצר בזלצבורג (מוצרט) ורדו דרומה לאגם Konigsee, שם בקרו במכרה המלח ועלו לביקור ב "קן הנשרים". משם רדו דרומה על 311 ותגיעו לאחת הדרכים המקסימות באירופה: Grossglockner Hochalpenstr. (כביש 107). סעו בזהירות. עלו מוקדם בבקר ובדקו מקודם אם אין ערפל. חזרו צפונה מלינץ דרך כביש 108 עד שמתחבר ל 165 ועליו פנו מערבה. {אם גשום ויש ערפל ותרו על הכניסה לגרוסגלוקנר (חבל, אבל לפעמים אין ברירה) וסעו מערבה על 168 עד 165}. ב 165 עוצרים לתצפית על מפלי קרימל ועוברים את מעבר גרלוס. בצל (Zell) פנו צפונה על 169 והתחברו ל 171 מערבה. עברו באינסברוק (טיילו קצת בעיר המקסימה) ואחרי לנדק תחליטו לפי הזמן: או לנסוע על 188 שם תעברו ב 7 פיתולים שנקראים "7 האחיות" או להמשיך דרך סן אנטון עד בלודנץ. בקרו בליכטנשטיין (סתם בשביל להגיד שהייתם בואדוז...) אם בא לכם ומשם הכנסו לשווייץ. בשוייץ אפשר לבלות הרבה ימים (אני הייתי בפעם הכי קצרה 4 ימים והכי ארוכה 12 ימים) אבל לדעתי 5-6 יספיקו. עשו את הסבוב עם כוון השעון דרך ציריך, לוצרן, (אם יש זמן עברו במעברי ההרים פורקה וגרימסל), עברו באינטרלאקן, סעו לגרינדלואלד ועלו ברכבת למעלה ליונגפראו. אח"כ ברן. לדעתי אפשר לוותר על באזל (סליחה, הרצל...) ולנסוע ישר לשפהאוזן ולמפלי הריין. משם מזרחה (לא לפסוח על סטיין-אום-ריין, הכפר עם הבתים המצויירים) דרך קונסטנץ עד שתגיעו ל כביש 12. פנו שמאלה (צפונה) וחפשו את הפניה ימינה לכביש 308. כאן אתם מתחילים את "דרך האלפים הגרמנית" שתוביל אותכם עד פוסן, שם תבקרו בטירות המקסימות של המלך המשוגע שטבע באגם ("קוניגשלוסה"-קיראו בספרים!) ומזרחה משם עלו ל"צוגשפיצה" (כנ"ל). מגארמיש-פארטנקירשן צפונה מתחילה "הדרך הרומנטית" המפורסמת (כביש 23+17). עזבו אותה בלאנדסברג ופנו ימינה באוטוסטראדה E54 עד מינכן, וצפונה לשדה התעופה. קחו בחשבון 150 עד 200 ק"מ ביום, חשבנו חלוקת ימים. יש לכם אפשרות לתכנן לפי המסלול שלי ושל ניצן. סמנו את הדרך על המפה בטוש זוהר. אינני מחלק לימים, כי כל אחד והקצב שלו, ולפי ההתקדמות בדרך תכננו הלאה: מה להשאיר ועל מה לוותר. כשתחזרו, ספרו איך היה...

V a r d i t

New member
חבר'ה המון המון תודה!

עזרתם לי המון! נחזור עם חוויות ותמונות...

nitsansh

New member
אם נוסעים דרך ליכטנשטיין...

המסלול שהציע אלדד מסתיים בליכטנשטיין. אם רוצים להגיע משם לאנגדין, נוסעים דרומה בכביש 13, פונים מזרחה בכביש 28 לדאבוס ומגיעים לאנגדין דרך מעבר פלואלה (אם רוצים להגיע לפרק הלאומי ומעבר סטלויו) או דרך פיליסור ומעבר אלבולה. אם מוותרים על אנגדין ורוצים לנסוע ישר למרכז שוייץ, אז נוסעים מ-SARGANS מערבה בכביש 3 לכוון ציריך. אפשר להגיע ללוצרן במספר דרכים. אם לא ממהרים, כדאי לנסוע בכביש 17 דרך גלרוס ומעבר קלאוזן לאלטדורף, בקצה הדרומי של אגם לוצרן. מכאן נוסעים צפונה לברונן ומערבה בדרך הצמודה לאגם לרגלי הר ריגי. אלטרנטיבה שניה: מפפפיקון לפנות דרומה בכביש 8 לברונן, ולהמשיך לאורך האגם. מאלטדורף אפשר לנסוע דרומה לרמת סנט-גוטארד, טיצ'ינו ומסלול 3 המעברים, או להגיע לאינטרלאקן דרך מעבר סוסטן.

nitsansh

New member
אלדד, מה עם אגמי זלצקמרגוט?

אני לא הייתי מוותר על האזור הזה... מסלול מומלץ: מזלצבורג מזרחה בכביש 158 דרך סנט-גילגן לבאד-אישל. בדרך כדאי לעשות סטייה קלה לסנט-וולפגנג, משם עולה רכבת-הרים לשאפברג (1783 מ') לתצפית על האגמים. מבאד-אישל נוסעים דרומה בכביש 145. ליד BAD GOISERN פונים ימינה בכביש 166 להאלשטאט. ממשיכים לאורך האגם לכוון אוברטראון, ופונים ימינה כדי לבקר במערת הקרח דאכשטיין ולעלות ברכבל להר קריפנשטיין (2109 מ'). חוזרים דרך האלשטט ופונים שמאלה מ-GOSSAUMUHLE לכביש 166. מגוסאו כדאי מאד לנסוע שמאלה (דרומה) לאגמי גוסאו. חוזרים לגוסאו ופונים שמאלה שוב לכביש 166. אם חוזרים לזלצבורג נוסעים בכביש 162 מערבה, אבל אם הכוון הוא לגרוסגלוקנר עדיף לנסוע דרומה בכביש 166. דרך זו מכונה "הדולומיטים של זלצבורג". הדרך מסתיימת בעמק פריצטאל, ומכאן לגרוסגלוקנר נוסעים בכביש 311.

אלדד(מ)

New member
הכל נכון, יקירי, אבל מה לעשות.....

ויש להם רק שבועיים. גם כך בלבלנו אותם מספיק, המסכנים... שנשכנע אותם שיאריכו את ירח הדבש לכשמו-כן-הוא, כלומר חודש שלם? יצטרכו לוותר על איזה הר או שניים, על אגם או שניים, וגם על כמה ערים וכפרים יפים. מה לעשות? בכל הטיולים שלי סימנתי המון מקומות שלא הספקתי והבטחתי לשוב אליהם בפעם הבאה, אבל בדרך כלל העדפתי לטייל למקום חדש. דווקא שווייץ היא אחד המקומות הבודדים שחזרתי אליהם יותר מפעם. בינתיים, לפני הופעת האלצהיימר והפרקינסון אני מטייל למקומות רחוקים יותר. אחזור לאירופה אחרי שאצא לפנסיה... קרוב וקל לטייל.

nitsansh

New member
מכיר את זה...

אין מצב שאפשר לראות את כל מה שרוצים בזמן נתון... ולא חשוב אם זה יומיים או חודשיים... כמוך, גם אני לא חוזר אף פעם לאותו מקום, אפילו שתמיד נשאר מה לראות... וכרגע גם לא נראה לי שאני אתחיל "סיבוב שני" בקרוב... עוד יש כל-כך הרבה מדינות שלא ביקרתי... ולפי החשבון שלי הייתי ב-22, שזה לא מעט... (23 אם סופרים את הותיקן...)

michal76

New member
שלום ורדית

תראי איפה אנחנו נפגשות.....גם אנחנו מתכננים ירח דבש.

למעלה