שלום שוב,

עבריה*

New member
שלום שוב,../images/Emo41.gif

רציתי לקבל פרטים על קורטיזון שניתן במשחה לטיפול בעור, האם יש אי אלו סכנות בשימוש ארוך טווח? מה הפעולה שנגרמת לעור בעקבות הקורטיזון? לי עצמי אין מידע כלל על זה, אבל מתגובות של אנשים בסביבתי אני מבינה שיש כנראה משהו מוזר בשימוש בקורטיזון. בנוסף מה ידוע לך על משחת TA? תודה, ושבת שקטה.

לגבי משחות קורטיזון לעור

שלום לך עבריה הקורטיזון הוא חומר נוגד דלקת. על העור הוא משמש להקלה במקרים של אדמומיות וגירוד על העור. הוא טוב גם למקרים של דלקות הנוצרות בעקבות עקיצות חרקים או מדוזות. הקורטיזון בד"כ מוריד אדמומיות בצורה מאוד טובה. קורטיזון לשימוש על העור נחשב בעיקרון לדבר לא מאוד מסוכן. הפחד מהקורטיזון הוא בד"כ כאשר השימוש בו הוא בכדורים דרך הפה. במקרה כזה יש לקורטיזון תופעות לוואי שונות וצריך לשקול את התועלת מול הסיכון. אבל שוב, על העור, בד"כ אין בעיה. לא מקובל לתת קורטיזון על העור למשך זמן ארוך, לא בגלל שזה מסוכן אלא בגלל שבד"כ הוא אמור לעזור תוך פרק זמן קצר. אבל... במקרים קצת יותר מסובכים (למשל במחלת הפסוריאזיס) בהחלט נותנים קורטיזון במישחות אפילו לזמן ארוך יחסית. אבל שוב, כאן יש צורך רפואי מתמשך והסיכון הוא קטן בהשוואה לצורך הרפואי. לגבי משחת TA, לא שמעתי על משחה בשם הנ"ל. אם תוכלי לתת קצת יותר פרטים, אשמח לנסות לעזור. בברכה ישראל

עבריה*

New member
תודה רבה ישראל ../images/Emo39.gif

משחת ה-TA מבוססת על פחם - או משהו בסגנון היא גם כנראה שחורה לחלוטין. מעבר לזה, אין לי מושג.... יום טוב, עבריה

למעלה