שלום שוב !!

שלום שוב !! ../images/Emo140.gif

נכנסתי לפורום פעם, כמנהלת פורום בעצמי (386 - הורות הומולסבית), ועכשיו - כ-אמא מתייעצת. (תאמינו לי, יותר קל בתיאוריות !) אז ככה: יש לנו (לזוגתי ולי) 3 ילדים בגילאי-גן. עד כה היה לנו צירוף של מזל ואינטואיציה, ובכל הגנים הדברים קרו טוב. לקראת שנה הבאה, שנים מהם צריכים לעבור גן. פתאום אני מודאגת: עכשיו הם כבר גדולים יותר, מבינים יותר... יום המשפחה כבר יהיה בעל תוכן עבורם... איך נדע שהגן אכן מתאים לילדים עם שתי אימהות??? מצרפת גם קישור לדיון שהיה אצלינו בנושא. כל תגובה, כאן או שם, תתקבל ברגשות תודה רבים וחמים!

טלגל

New member
שלום לך ערבה,

אני מאד מבינה את דאגותייך, וקצת עבודת רקע על הגנים שילדייך עומדים לעבור אליהם יכולים בהחלט לשכך את דאגותייך. האם אלו גנים של עירייה או פרטיים, בכל אופן את יכולה וצריכה ליצור קשר עם הגננת מראש, ובהחלט לשאול אותה איך היא רואה את הנושא? אני יודעת שכיום הגננות מאד מודעות שיש משפחות שונות ואין זה נכון לבנות את יום המשפחה רק על המשפחה הגרעינית אלא זו עוד משפחה כמו משפחות אחרות. מאד חשוב שתהיה שיחה מקדימה עם הגננת ואפילו הסייעת כדי להביןאת הראש שלהן ואיך הן תופסות הורות אחרת כי המסר שהן יעבירו לילדים הוא הקובע להרגשה של ילדייך בגן.

תודה...

ההתלבטות שלי היא בדיוק סביב השאלות האלו... החינוך הפרטי גובה מאיתנו 6000 ש"ח לחודש (לא כולל תוספות מכל הכיוונים: מים, חוגים, חגים, ימי הולדת...) , ואנחנו בחשש שבחינוך הציבורי (מערכתי? איך קוראים לכל ה- ויצ"ו, נעמ"ת , עיריה וכו´?) , הילדים שלנו יתקבלו ב-פחות פתיחות.... שם אפילו לא יכולים לאמר לנו מי יהיה הצוות בשנה הבאה...

אני לא חושבת שזה קשור אם החינוך

הוא פרטי או ציבורי. מחנכים טובים עובדים בשני הסקטורים. חלקם אף מעדיפים את חינוך הציבורי, שם תנאי העבודה הם יותר טובים. כמו שטליה אמרה: הכי חשובה היא הגישה של הגננת והצוות. הומופוביה נוטה להופיע בכל מיני מקומות. למה לא יכולים לאמר לכן מי הצוות? זה כבר סוף שנה. אין סיבה שהם לא ידעו.

krn

New member
קבלה מצד הגננת

לדעתי הצנועה, הדבר הכי חשוב הוא שתהיה קבלה מלאה של הגננת והצוות. אם הן מוכנות לקבל ולתמוך, אז שווה לבדוק מה עם הגן. אין ספק שאתן צריכות שיחה אישית עם הגננת. בהצלחה!

טלגל

New member
וחשבתי על עוד משהו,

לא ציינת את גיל ילדייך אך, אם הם בני ארבע ומעלה, ושמעת על הגנים בסביבתך שבסך הכל הם טובים (אני מתכוונת לגני העירייה), אז לכי על גן עירוני, במוקדם ובמאוחר ילדייך יצטרכו לשמוע את הערות הסביבה ביחס למשפחתם, ואם הם בגיל גן חובה וטרום -חובה הם בהחלט יכולים להתמודד עם ההערות והשאלות (שיכולים לנבוע מסקרנות ותמימות) ביחד עם התמיכה שלכן ושל הגננות. אם הם קטנים יותר תשקלו גן פרטי שם יש לכן השפעה רבה יותר.

תודה! האם יש כאן גננ/ות שיש להן בגן

ילדים למשפחות הומולסביות? האם תוכלו לספר קצת איך זה משפיע מהצד שלכן/ם???

למעלה