שלום שוב אפרת

anatroshu

New member
שלום שוב אפרת

רציתי להתייעץ איתך בנוגע לאיבחון. מקצועית מי לדעתך טוב יותר מכון אניגמה או ניצן? האם שניהם מספקים את אותו סוג/ סגנון אבחון? תודה על התייחסותך ענת

היי ענת

קודם כל נחמד שחזרת, חבל שאת פונה אלי ולא אל כל חברי הפורום, כי יש עוד אנשים שיכולים לתרום מהידע שלהם. בקשר למכון אניגמה וניצ"ן - אני חושבת שהם מאוד שונים אחד מהשני במהותם - מכון אניגמה הוא מכון פרטי, שעורך אבחונים פסיכודידקטיים ובדיקה נוירולוגית מקיפה, לחברי מכבי משלים יש החזר של 80 אחוז בערך (במסגרת ארבע פעמים התייעצות בשנה עם מומחה). האבחון נועד להיות מקיף עד כמה שניתן. ניצ"ן היא עמותה שבה לרוב מתמקדים באבחון פסיכודידקטי עם דגש על לקויות למידה, ויש צורך להשלים בדיקה נוירולוגית - מה שכן - ניצ"ן מחזיקים מאבחנים מומחים ללקויות למידה והם זולים בהרבה יותר ממכון אניגמה. מבחינה מקצועית שני המקומות ראויים לציון. אפרת

anatroshu

New member
צודקת הפניה אכן היא לכל חברי הפורום

אני חברת קופ"ח כללית בדקתי גם בקופ"ח אחרת (מאוחדת) בשתי הקופות נשאלתי לגיל הילד וכאשר ציינתי גיל 7 נאמר לי שאין השתתפות באיבחונים. מה ניתן לעשות הרי זה מטופש, בעיות של ליקויי למידה וריכוז באות לידי ביטוי או יותר נכון בולטות יותר בבית ספר ולא בגני ילדים ששם רמת הריכוז והקשב הנדרשת היא קטנה בהרבה.

עד כמה שזכור לי

לקופת חולים הכללית יש את מרפאת אורלנסקי בפתח תקוה - וגם בוולפסון יש מרפאה לאבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז שמנוהלת על ידי טלי שגיא, נסי לקבל הפניה. אפרת

למעלה