שלום, שבתי.

שלום, שבתי.

זו אני, מהשירשור ההוא, על הדיכאון. ואני באה עם תהיות רבות. כאמור, נטלתי סרוקסט במשך 3 חודשים בערך. בשלב מסויימת נהייתי היפראקטיבית נורא, התחלתי לעלות על שולחנות ולשאת דרשות פוליטיות, ולקפץץ לכל עבר ועל כל עבר.ואז, בעצה אחת (עצתם שלהם) של הפסיכולוג שלי והפסיכיאטר המסייע לו (..) הוחלט בתחילה להפחית את המינון ואז לחסלו לחלוטין, כדי לבדוק מהו "מצב הבסיס" שלי, ללא כל תרופות. ראוי לציין, שהיפראקטיביות לא הייתה הרגשה טובה טהורה, מכיוון שזה הגיע לשלב בו הייתי מרגישה בלתי מסופקת בעליל מכל הקיפצוצים חסרי התכלית. הייתי מגיעה הביתה ומרגישה ירידת מתח קיצונית, ותחושת דכדוך ותעוקה קלה. (קלה?) עכשיו אני נטולת תרופות. אני מרגישה די אנרגטית באופן יחסי, אם כי יותר עצבנית. אני גם חשה דכדוך סביב העובדה שכבר לא יוצאות לי כל כך הרבה מילים ומחשבות בכל כך מעט זמן. אני מרגישה שהאנרגטיות שלי עכשיו היא פחות חיה. מזוייפת. אני כבר לא מרגישה חופשיות לעשות את כל הדברים שעשיתי לפני רגעים מעטים. ומצד שני, עדיין יש תחושה עמוקה של חוסר סיפוק. אני יודעת שתרופות נוגדות דיכאון עשויות לגרום לפריצה של תופעות מאניות/היפומאניות. מאידך, אני תוהה האם אלו רק התרופות, או שהן גורמות לפרץ של מה שכבר קיים ? או במילים אחרות - האם הייתי מרגישה ככה גם ללא התרופות ? וחוצמזה, ככה אני לא רוצה להיות. אז מה כן ? מקווה ששמרתי על רמות מסויימות של בהירות.

nutmeg

New member
רק רגע -

את עדיין לוקחת סרוקסט? עדיין היפראקטיבית? הלכת בזמנו לרופא?

רק רגע2

כבר לא לוחת סרוקסט במשך כמה שבועות. אני היפראקטיבית לפרקים, אבל זה פחות "חי" ממה שהיה. הלכתי לרופא, שהחליט לעת עתה להפסיק את התרופות, כאמור,כדי לברר מה ה"בייס ליין" שלי. אני יותר עצבנית עכשיו, וההיי הוא כבר לא כמו שהיה פעם. מעייף.

במקרה שלי

אני סובל מחרדה חברתית זה זמן מה ואף עברתי מס´ התקפי פאניקה.לפני כחודשיים התחלתי טיפול פסיכולוגי שבעקבותיו חלה ירידה משמעותית בעוצמות החרדה והשבוע אני מתחיל לקחת סרוקסט למשך 3 חודשים ולפי דעתי השיטה הזאת יותר עדיפה כי "הבייס לין" שלי הוא גבוה יותר מבעבר ונטילת תרופות בשלב זה של המחלה הרבה יותר אפקטיבית לטווח הארוך מאשר נטילת תרופות כבר בהתחלה מכיוון שבניתי יסודות חזקים-כך אני מציע גם לך למרות שלקחת תרופות בעבר-תתמידי בטיפול הפסיכולוגי במיוחד בהרפיה -עד שהבסיס שלך יהיה חזק ואז לפי הצורך אם בכלל תטלי תרופות.

כן ..

אני אכן בטיפול פסיכולוגי, אבל אני מאד מאד שמחה שהתחלתי לקחת תרופות, כי הייתי בטיםול גם לפני כן, ומה שחולל את השינוי בסופו של דבר היה הסרוקסט. חוצמזה, אני מאמינה שהבעיה שלי היא בעיקר ביוכימית. הסו קולד "שינויים אישיותיים" שאני עוברת - דיכאון, אי-דיכאון, הם לרוב לא כאל המושפעים ממצבים חיצוניים, מאיזו בעיה מוגדרת בחיי. הם לרב נטולי כל קשר, עושים בי כרצונם (..)

הוא השפיע עליי לכל היותר אחרי 3

שבועות.. אם כי ברטרוספקציה זכיתי להכיר יותר בהשפעות התרופה. כלומר, זה לא שקמתי יום אחד והצהרתי בכל גדול שהתרופה הזאת משנה את עולמי. זה מצטבר.

למעלה