שלום! +שאלע

miShigeNe cOw

New member
שלום! +שאלע

ערב טוב. אני יולי, בת 15 מכפר סבא (אנחנו אוהבים אותך, יול...
). מאז שהייתי קטנה רציתי להיות רקדנית בלט - מן הסתם לא משהו יוצא דופן. אבל לא עשיתי עם זה כלום ואין לי שום הכשרה בריקוד כלשהו. לא מזמן החלטתי לנסות, אבל כאן השאלה: האם בגילי (ועוד באמצע השנה) אפשר להתחיל ללמוד בלט? ו... האם יש הגבלה למשקל או משהו כזה? תודה רבה

מממ..

בטח שאפשר! אמנם סביר להניח שבהתחלה לא תהיי עם קבוצות של בנות גילך, אבל זה שווה את זה. הגבלת משקל? חס וחלילה. כלומר, כדי ללמוד בחיים לא תהיה לך הגבלת משקל. לא אשקר ואומר שכל המורות מתייחסות לכל הבנות בצורה שווה אבל מורה טובה לא תפלה מישהי ע"פי המראה החיצוני שלה...חוץ מבהופעות וגם זה תלוי במורה... כדי להיות רקדנית [בלט יש לציין] קיימת הגבלת משקל, ומשקל שזה לא המינוח המתאים, הייתי אומרת היקפים ונתונים בסיסיים. ככה זה. ואני בעד מודרני..

miShigeNe cOw

New member
נתונים בסיסיים? ../images/Emo3.gif

אין לי רקע בשום ספורט שהוא מלבד ממוצע 80 בשיעורי התעמלות. ונראה לי שכדי להיות ברמה של הכיתה אני אצטרך להיות בשיעורים של בנות חמש
... בכל אופן - מה צריך בערך כדי להתקבל? (ומה ההבדל הגדול בין קלאסי למודרני?) ו-תודע

ובכן...

[טחח] בנתונים בסיסיים הכוונה לפתיחה טובה, פוינט טוב, ETC. להתקבל? למיטב ידיעתי לחוג רגיל אין בחינות..המורה תשים אותך בקבוצה אולי כיתה אחת מתחתייך ברוב המקרים וגם א זאפשר לדלג מהר אם משקיעים. ההבדל בין קלאסי למודרני? חוץ מהגגנון עצמו, הכוונה שלי הייתה שבמודרני אפשר להתבקל ללהקה מקצועית גם ללא הנתונים הנ"ל ו"מספיקים" כישורים גבוהים בתחום.

TheBlackFairy

New member
קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif../images/Emo60.gif

תראי, אין שום בעיה שתתחילי לרקוד, יש כאלה שמתחילים לרקוד גם בגיל מאוחר יותר, אך את צריכה לדעת שלא ישר תרקדי עם חברות בגיל שלך, אלא תצטרכי להשלים חומר משנים קודמות שחברות שלך כבר למדו כך שתרקדי עם צעירים ממך
. כמו שאין הגבלה לגיל שבו תתחילי לרקוד, גם אין הגבלה למשקל, נכון שיהיו דברים שיהיו לך יותר קשים ויותר מגבילים בגלל זה, אבל לומדים להסתדר עם זה
. מקווה שעזרתי
.

miShigeNe cOw

New member
...

א. תודע! ב. אממ... יש כזה דבר "מורה פרטי" בריקוד, או שעדיף לי להתחיל ללמוד קצת מחברות שמעסקות בבלט לפני שאני מתחילה חוג, כדי לדעת לפחות לעשות דברים בסיסיים כמו שצריך?

TheBlackFairy

New member
אין בעד מה../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

זה מאוד תלוי, יש מורים שעושים שיעורים פרטיים בנוסף לשיעור בקבוצה על מנת לקדם תלמידים חדשים, זה מאוד תלוי במורה, וכמובן זה גם תלוי ביכולת שלך על תשלום החוגים
.

miShigeNe cOw

New member
../images/Emo13.gif

את יודעת אולי אם ואיפה יש מורים (או מורות
) לבלט בכפ"ס?

ש ו ר ט י

New member
אני גרה בכפ"ס אבל...

אני לא מכירה בכלל מורים/ מורות לבלט שנותנים שיעורים פרטיים. אני לומדת בלט קלאסי ומודרני במוסדות ציבוריים: המגמת מחול בתיכון הרצוג, והקונסרבטוריון. את יכולה לנסות להרשם למוסדות הנ"ל, אבל כמו שאמרו לפניי סביר להניח שתתחילי בקבוצה נמוכה יותר מבנות גילך. בכל מקרה, כשמשקיעים רואים תוצאות. בהצלחה! ריקוד זה כיף גדול!

נועה P

New member
היי!

גם אני כפר סבאית, וכמוך- גם התחלתי ללמוד בגיל 15. למעשה, בלט פרופר התחלתי ללמוד בגיל 18 (
), התחלתי בקבוצה של הקטנות אבל היום אני בקבוצה מתקדמת. אני לומדת בבית הספר למחול של שולמית במייסדים, וזה מקום חביב ביותר (אני לומדת שם גם ג'אז). את יכולה להתקשר ולדבר עם שולמית ולשאול אותה מה לדעתה מתאים לך וכמובן לבוא לנסות. חוץ מזה, את תמיד יכולה לנסות את סטודיו בי בת"א, מקום שמציע שיעורים במגוון סגנונות ורמות- כולל מתחילים. השיעורים שם הם ברמה גבוהה. את יכולה לפנות אלי במסרים אם בא לך. בהצלחה!

אהלן יולי!

ברוכה הבאה:) את בת 15, יש לך עוד הרבה זמן לרקוד ולהנות ולעבוד! בטח שאת יכולה להצטרף! אני ראיתי אשנים שהצטרפו בכיתה יב' ואפילו אחרי צבא! תמיד אפשר להצטרף לריקוד! אין שום מגבלות, את רק צריכה לדעת מראש שתצטרכי לעבוד קשה כדאי להגיע לרמה של בנות בגילך אבל אני בטוחה שאת מסוגלת! אל תדאגי! אם את רוצה את יכולה!!!

למעלה