שלום, שאלות SR וריטלין

שלום, שאלות SR וריטלין

שמתי לב שיש כל מיני המרון של יחסים קונצרטה במינון מסויים שקולה לריטלין רגיל במינון מסויים. כל העניין הזה די בלבל אותי ואחרי הביקור האחרון אצל הנוירולוג שבכלל סתר את עצמו אז צצו לי כמה שאלות. ככה, כשלקחתי קונצרטה 32 זה לא עשה לי כלום בכלל אז עברתי ל-SR שגם לא ממש עשה כלום חוץ מלהרדים אותי.. אז בעצה עם הרופא אני לוקחת 2 SR וזה כבר עובד ל-6-7 שעות בערך. הבעייה היא שכשאני מסיימת ללמוד וחוזרת הביתה על 4 כאילו לא ישנתי שנתיים (לא קשור לכדור, ככה זה היה תמיד..) אני צריכה איזה BOOSTER שאני בכלל אוכל לפתוח את העיניים.. אז שוב, בעצה עם הרופא אני מוסיפה ריטלין רגיל 10 מ"ג. עכשיו קרה דבר מעניין, ואחרי כל ההיסטוריה אני מגיעה לשאלותיים שלי: איך ייתכן שהריטלין 10 משפיע עלי כמו 2 כדורי SR של 20 מ"ג? אלו מינונים ממש שונים (למרות שה-10 השפיע רק לשעתיים..) השאלה השנייה היא שהרופא העלה את העניין שהמינון כבר מתחיל להיות גבוה אבל ממה שהבנתי ממנו מהפעם הראשונה זה לא נשאר בדם אחרי שזה מפסיק להשפיע אז מה הקשר בכלל? ושאלה אחרונה, עד כמה הכדורים הנ"ל משפיעים על התאבון? כי מהתרשמותי זה משפיע ממש על כולם ומדכא תאבון ואני בכלל עליתי 4 ק"ג. אוכלת יופי..

05 מיכל

New member
אני לא מבינה את הנוירולוג שלך

אם את מגיעה הרוגה, אז מה שאת צריכה זה לנוח. להשתמש ברטלין נגד עייפות נשמע לי מפחיד. וגם לא מפתיע אותי שבשימוש כזה המינון האפקטיבי שונה מהמינון לצורך ריכוז. אבל אם את כבר עושה את זה, אז אני מציעה לך ללכת לנוח *אחרי* שלקחת את הרטלין של אחה"צ. יש להניח שתתעוררי אחרי זמן קצר (בגלל הרטלין), ואז תהיי גם פחות עייפה וגם ערנית. לגבי גובה המינון, יש גם חישוב של מינון ליממה. לא מקובל לתת למבוגר יותר מ 60 מ"ג ליממה (יש מקרים שמחליטים לחרוג), אבל את עדיין לא שם, את על 50 כרגע, כך שאני לא מבינה למה הוא דואג. לגבי התאבון, את אוכלת יופי כל היום, גם עם שני SR, או רק אחה"צ?

אני אוכל יופי כל הזמן

הסיבה שעליתי במשקל לדעתי היא שביומיום התאבון שלי לא השתנה אבל אחרי השפעת הכדור אני רעבה באופן יוצא דופן כך שיוצא בשורה התחתונה שאני אוכלת יותר ממה שאני רגילה. מבחינת עייפות, זה במקרים רבים עייפות מנטלית הגורמת לעייפות פיזית. יש לי חומר קריאה לאוניברסיטה , רצון עז להצליח ולשבת לקרוא אבל אני מתקשה להביא את עצמי לעשות את זה למרות הרצון והמוטיבציה, אם זה כבר קורה אני מגלה אחרי כמה זמן שאני קוראת את אותו משפט או שבכלל לא עיכלתי את מה שקראתי. זה מאד מתסכל. אגב, חבל שפתחתי פה על זה שה-10 משפיע כי כרגע שעה וחצי אחרי הלקיחה וגורנישט. מה שכן, היום אני אלך לישון מוקדם, פיצוי על שבוע מעייף וצבירת כוחות. אגב, שאלת ביצה - תרנגולת קטנה.. אני ישנה ממש ממש גרוע, האם זה אולי הגורם לסימפטומי הפרעת הקשב ונוצרת "מראית עין" של או שמא הפרעת הקשב היא הגורמת להפרעות בשינה היוצרות מעין מעגל קסמים מרושע משהו... אם להסתכל אובייקטיבית והיסטורית, עם שינה טובה אני יכולה לתפקד יופי בשיעורים מבחינת הקשבה (טוב, אולי לא בדיוק, יש לי סיכומים מצויינים אבל אני לא אזכור אח"כ כלום ממה שכתבתי - משהו כמו קשב לערוץ אחד..) אבל עדיין, אולי ברמה שתאשר לא להשתמש בריטלין ארוך טווח לחלק הארי של היום אלא באחד קצר אחה"צ כדי לקרוא ולהבין את מה שכתבתי כמה שעות קודם בשיעור, כך שהצריכה תצטמצם.. מה את אומרת? אפשר לראות שאני רק בתחילת ההתנסות של שילוב הריטלין עם לימודים פרופר - אני מחפשת את היתרונות בלי להרוס לעצמי את הגוף או חלילה להתמכר. אני כמובן עושה הבדלה בין התמכרות נפשית לפיזית - כי פיזית אני יודעת שאין אבל נפשית זה יכול להיות סיפור אחר
לא יודעת מה נסגר עם האפקט המגילתי (מלשול מגילה) של מה שאני כותבת היום כתשובה לשאלה פשוטה.. אולי אני מחפשת צד שני להתחבטויות שלי, אולי אני מנסה (כנראה מנסה..) לדחות את הרגע שבו אני אתיישב סוף סוף לקרוא את מה שאני צריכה למחר...

ואני מוסיפה שאלת קונסרטה

עקב השמועות על כך שלמעשה קונסרטה היא מאד יעילה, האם ייתכן שאני והרופא שלי החלפנו מהר מדי ל-SR אחרי שמינון 32 מ"ג לא עבד? (אני שוקלת 65 ק"ג) כרגע 2 SR עושים פחות או יותר את העבודה (נותן קצת שקט סביבתי), אני חושבת ביני לבין עצמי אם כדאי בהמשך הדרך אולי לנסות שוב את הקונסרטה מאחר והוא גם משפיע ליותר שעות ואולי, אם תכנון יעיל של זמן, להימנע לחלוטין מכל כדור אחר? don't mess with success?

05 מיכל

New member
למה לא לנסות קונצרטה 54?

זה פחות חזק משני SR ויותר מקונצרטה 36.

דווקא מבחינת חוזק,

אני לא מרגישה שה-SR הוא חזק לי מדי. פשוט אולי אם הנוירולוג מוטרד מהמינון יש סיבה?

למעלה