שלום.. שאלות חשובות..

שלום.. שאלות חשובות..

יש לי כמה שאלות לא ברורותת ואשמח אם תענו לי בהקדם.. שאלה ראשונה : גלגול נשמות, נניח שבגלגול שעבר הייתי בן אדם טהור כמעט צדיק ובאתי לעולם לעשות תיקון קטן ובמקום לעשות את התיקון הזה התקלקלתי ועזבתי את דרכי האל.. אחרי מותי זוכרים לי את זה שהייתי כופרת או שגם את זה שהייתי לפני זה צדיקה? שאלה שנייה : הגויים עדיין מתרבים ומתרבים.. הם נולדים בזכות אבא אמא והקדוש ברוך הוא, הוא נותן לילד הגוי שנולד את נשמתו, אז איך הוא מצפה שנשמה כזו תעשה תיקון, הרי רב הזיכוים שימשיך במסורת בית שבה נולד, וחוץ מזה כולנו הילדים שלו.. אז למה הוא לא מחשיב אותם הילדים שלו - אפילו שהם סוטים ממסלולו הוא עדיין נתן להם נשמה.. שאלה שלישית : כולם כבר מחכים להיגאל, כולם מחכים למשיח, דבר אחד שאני לא מבינה.. הרי אחרי המוות יש חיי נצח.. אז למה צריך שיבוא גואל ותהיה תחיית מתים.. הרי הכי טוב לחיות בעולם הבא ולא פה.. תודה רבה!!! אשמח לתשובות..

gdisrael

New member
תגובה, כפי יכולתי

שאלה ראשונה - אני לא חושב שאפשר לקבל תשובה מכריעה בעניין, אין לנו עסק עם חשבונות שמיים. הדברים כל כך סבוכים, וזה גם לא "אני מתגלגל", מסביר המרח"ו הקדוש זצוק"ל צי"ע זיע"א, שלנשמה מספר חלקים וגם החלקים מתגלגלים (כמדומני, אני בור בכתבי-האר"י, אם מישהו רוצה לתקנני אשמח). שאלה שניה - קודם כל לגויים אין נשמה כפי שליהודים יש, גויים שונים מיהודים. הם גם לא חייבים בתורה ומצוות כפי שאנו חייבים, הם חייבים ב - 7 מצוות בני נח, ואלו מצוות בסיסיות מאוד. איני יודע אם הגויים נחשבים ילדים שלנו, על ע"י נאמר "בנים אתם לה' אלוקיכם", איני יודע מה בנוגע לגויים. בנוגע ל"אפילו שהם סטוים ממסלולו הוא עדיין נתן להם נשמה", תוכלי להגיד כך על כל אדם, בין אם אחד שסטה מהדרך ובין אם רשע, אפילו יהודי, הלא כך ? שאלה שלישית - יש הבדל בין העולם הבא לבין עולם הנשמות, גם יש מספר חילוקים לעולמות, אמנם אחד מהחילוקים שאני מכיר הוא עולם הזה, עולם הנשמות (עולם גן עדן וגהינום) עולם ימות המשיח (כאשר יבוא המשיח) עולם תחיית המתים (כפשוטו) ולאחר מכן העולם הבא, שעליו נאמר שהמדרגה התחתונה ביותר בו היא המדרגה העליונה ביותר בעולם הנשמות (עולם גן עדן וגהינום, העולם אליו מגיעים לאחר הפטירה) כאשר יבוא הגואל צדק ותהיה תחיית המתים (2 מאורעות שונים ושאינם קוראים בו-זמנית כפי שהבנתי, על אף שגם בכך יש מספר דעות) גן עדן יהיה העולם הזה, ולאחר מכן יהיה גם העולם הבא שעליו הסברתי לעיל.

הבנתי.

בקשר לשאלה השנייה.. אבל הקב"ה אם היה מצב כזה היה רוצה שכולם יהיו יהודים, שכולם יודו וישבחו את שמו.. כולם זה ברור שיהודים.. וגם מי שלא יהודי - נוצרי, מוסלמי, עובדי אלילים.. אם הנשמה שלהם שונה.. אז למה הם בכלל מגיעים לעולם.. ואם הנשמה שלהם שונה מה קורה עם בן אדם נוצרי למשל שחזר בתשובה...?

תגובה

מהי תכלית חייהם של הגויים? נלקח מאתר ערכים http://www.arachim.co.il/Index.asp?ArticleID=1271&CategoryID=326&Page=1 למעשה, כל מה שברא ה' בעולמו, תפקידו לקדש שם שמים ולפרסם את האמונה בבורא. מטרה זו כוללת גם את החי, הצומח והדומם, וכל שכן את בני האדם כולם, ללא הבדלי עמים, זמנים או מקומות ישוב. הנבראים שאינם בעלי זכות בחירה, מקדשים שם שמים ומגבירים את האמונה בעצם מציאותם ובדרך חייהם. הם מורים על נפלאות הבריאה ועל החכמה האלקית הגנוזה בכל פרט ופרט ביקום כולו. למעשה, כל נברא שר שירה לקב"ה בדרך חייו. כידוע קיים "פרק שירה" המייחס את שירתם של הנבראים השונים לפסוקים מתאימים, והדברים מעוגנים בסודות הקבלה. ההרמוניה שבבריאה, הגיוון הנרחב ומציאותם של כמעט אין סוף נבראים, גדולים וקטנים, כל אלו מכריזים השכם והערב, שבורא גדול, הניצב מעל לחוקי המרחב והזמן, הוא זה שבראם ומקימם ומאפשר להם לחיות בכל עת ובכל שעה. לנבראים שיש להם זכות בחירה, כלומר, לבני אנוש, ניתנו תפקידים איש איש והתפקיד המתאים לו. לעם ישראל ניתנו תרי"ג מצוות ולגויים (בני נח) ניתנו 7 מצוות. מצוות אלו כוללות מצע רחב של דינים ושל הנהגות, והן מהוות בסיס לחיים תקינים הקשורים לאמונה בבורא. גוי המקיים את תפקידו בשלמות, נחשב לחסיד אומות העולם. הוא נוחל גן עדן ושכרו גדול מן השמים. ואמנם, לאורך הדורות היו גויים שחיו על פי אורח חיים זה, מילאו את תפקידם בנאמנות וקידשו שם שמים. אגב, כיום מתפתח בעולם תהליך מעניין - גויים מארצות רבות, רובם ככולם משכילים, מצטרפים לתנועת בני נח. הם לומדים את ההלכות של מצוותיהם, ולא אחת הם פונים לרבנים יהודים שידריכו אותם בדרכם. מובן, של גויים רבים אינם הולכים בדרך זו, ובמבחן הבחירה החופשית הם נכשלים. אולם, למעשה, גם באורח חיים זה, שהינו מוכר מהייעוד שייעדו להם, הם ממלאים תפקידים שונים, כאשר המרכזי שבהם הוא ההשלכות של חייהם לגבי עם ישראל לשבט או לחסד, כדברי הפסוק: "יצב גבולות עמים למספר בני ישראל". כלומר, המתרחש בעולם מבחינה מדינית ועוד, מטיל ישירות את צילו, ותוצאותיו משפיעות על חיי העם היהודי. מן הראוי להדגיש שהעולם כולו צועד לקראת הגאולה השלמה, שתהיה גם גאולתם של כל העמים. הם ינהרו אל הר בית ה' וישאפו לחיות לאורה של החכמה האלקית.

gdisrael

New member
למה שהקב"ה ירצה שכולם

יהיו יהודים ? לכולם יש תכלית וחובה בעולם, חובת ותכלית הגויים הם 7 מצוות בני-נח. ניתן לשבח ולהודות לשם גם מבלי להיות יהודי. "אם הנשמה שלהם שונה ... אז למה הם בכלל מגיעים לעולם" היית יכול לשאול את אותו הדבר אודות בע"ח והצמחים וכן אודות הדוממים, לכל אחד תפקיד ותכלית בעולם, לא לכולם תכלית וחובה זהה. נוצרים (גויים) לא יכולים לחזור בתשובה (נראה לי, יתכן והם יכולים לחזור בתשובה על 7 מצוות בני-נח, אבל הכוונה לא תשובה כמו של יהודים) גויים יכולים להתגייר ולקבל עליהם עול מלכות שמיים ועול תורה ומצוות. התכלית של הגויים הוא 7 מצוות בני-נח, ועוד דברים נוספים.

אופירA

New member
מנהל
לא כדאי להתעסק בנושא גלגולים

מהסיבה הפשוטה: אין זה תפקידנו להבין ולהתעסק בזה, ואיננו יכולים כלל להבין, כך שאם ננסה להבין - נטעה בוודאי, ואם נתעסק בזה - נחטא לאמת. כעיקרון, שמעתי שהחלקים המתוקנים של הנשמה לא יורדים בגלגול, רק החלקים שעוד צריכים תיקון, ובזה די לנו. ההסבר הנכון ביותר לעניין הזה, שהקב"ה תכנן ומנהל את הדברים על הצד הטוב ביותר, באופן שבסופו של דבר העולם יבוא לידי תיקונו (כלומר הוא לא מנסה להתקיל את הנשמות במשהו בלתי אפשרי...), וכל מטרת בריאת העולם והורדת הנשמות היתה כדי להיטיב להן יותר ממה שהיה להן טוב קודם לכן, ולא כדי להזיק להן ולקלקל להן. אז לא סביר שאיזו נשמה תצליח להרוס את כל המטרה בשלומיאליות גמורה. בעניין הגויים יש קצת סלט. לגויים יש תפקיד, ומרגע שהם ממלאים את תפקידם - הם עושים את התיקון שלהם. גויים אינם צריכים להיות יהודים בשום אופן, ואם הם רוצים - צריך דווקא לשכנע אותם שלא כדאי להם. ורק אם הם מאוד מאוד רוצים ומתעקשים - אין למנוע מהם ויש לעזור להם. כל הבריות הן יציר כפיו של הקב"ה, ואין דבר כזה שהוא לא מחשיב אותם. המעמד של הגויים אינו בגלל שהם סוטים ממסלולם, כי הם לא סוטים ממסלולם בזה שהם גויים. המעמד של הגויים הוא המעמד שהחליט עליו הקב"ה, כשם שהחליט על מעמדם של כל הברואים בבריאה, עפ"י התפתחות הבחירה החופשית מרגע שנבראה הברייה הראשונה בעלת הבחירה החופשית. הגויים צריכים לקיים 7 מצוות בני נוח, ולעזור לעם היהודי למלא את תכליתו. רובם מקיימים 7 מצוות בני נוח באופן טבעי (ומי שלא - אין לו שאלה שהוא לא נוהג כמו שצריך) ובעצם קיומם הם עוזרים לעם היהודי למלא את תכליתו. אלו מהם שמבינים את הדברים לעומק ולמהדרין - מתדבקים בעם היהודי ע"מ ללמוד למהדרין את 7 מצוות בני נוח, ע"מ לעזור ליהודים כתכלית בחיים, וע"מ לפרסם בעולם שהעם היהודי הוא העם הנבחר. אין שבח גדול מזה לקב"ה מצד הגוי. וגם לגבי המשיח - אין יודעים איך יהיו הדברים עד שיהיו, ואין יודעים מדוע יהיו הדברים כפי שיהיו, וכן יודעים שהקב"ה החליט איך יהיו הדברים כאשר יהיו, ושהוא בהחלט יודע מדוע זה יותר טוב ומה יותר טוב. כך שאם אין יודעים איך יהיה, ויודעים שהקב"ה יודע מה טוב - אין לנו להתעסק במה שאין יודעים (ובוודאי שאין לנו לחשוב שאנו יודעים מה טוב...). ההיגיון שלי אומר שהקושי להבין את הדברים נובע מהעניין שבעוה"ז החשיבה שלנו היא במושגי זמן ומקום (אחרי, לפני), ובעולם האמת אין מושג כזה. אחרי המוות יש חיי נצח לנשמה המסוימת, אבל כל עוד בעוה"ז - במקום שמתנהל עם מושג של זמן - עדיין לא הגיע תיקון העולם, כך שברובד הזמן הנשמה המתוקנת צריכה שכל שאר הנשמות יגיעו לתיקונן כדי להגיע לשלמות מוחלטת, שהרי היא חלק ממהות רוחנית אחת, ולא יחידה נפרדת לחלוטין במהותה. כל עניין תחיית המתים נראה לי כמו ביטוי של התיקון המלא של הנשמה על כל גלגוליה, ועל כן לא יכולים להבין ולדעת איך תקום לתחייה נשמה שתוקנה בכמה גלגולים וכו'. ויכול להיות שתחיית המתים תהיה בעוה"ז כחלק מתהליך חיבור העולמות למהות האמת, וייתכן שתחיית המתים תהיה בעצם גילוי של עולם האמת, כך שבכך יתבטל הביטוי של העוה"ז - יש אינסוף אפשרויות, ואין לנו ולא אמור להיות לנו שמץ של מושג איך אכן זה יהיה.

אופירA

New member
מנהל
בעולם העליון

שאין בו מושגים של זמן ומקום. אתה יכול להיות בקשר עם החלקים המתוקנים שנמצאים בעולם העליון? "אתה" (ה"אני") זה חלק של נשמה. החלקים המתוקנים לא ירדו איתך. בעוה"ז אתה לא מזוהה איתם בעיקרון (בפועל, יש כל מיני עניינים, שאנו לא אמורים להבין). גם כשתשלים את כל התיקון של הנשמה שלך - אתה זה חלק מהנשמה הכללית של ה"כלל ישראל". בעם ישראל אין מציאות של בודדת. זה הולך רק בצרור. מה אתה שואל, בעצם?

Blackpanter1י

New member
את האמת גם אני לא הבנתי מה אני שואל../images/Emo6.gif

לא הצלחתי להסביר את עצמי טוב...

למעלה