שלום ..שאלה ..

ihtiyar

New member
בהחלט?

העוצמה הכלכלית במאה העשרים היא המנצחת תמיד, והנה מספר דוגמאות להוכחת הטענה: # הכלכלה הישראלית ב-1967 היתה חזקה יותר מכלכלתן של מצרים וסוריה וירדן ועירק ושכנותיהן גם יחד, # כלכלת וייטנאם היתה חזקה יותר מזאת של ארה"ב, # האלג'יראים היו ממש מעצמה כלכלית לעומת צרפת, # העושר העצום של אפגניסטן בהשוואה לכלכלתן של בריה"מ וארה"ב גם יחד הוא עניין ידוע וכן הלאה... ברור שיש גם דוגמאות הפוכות.

Y. Welis

New member
שלושת האחרונות היו מלחמות גרילה

ועל כן הן נמדדות באופן אחר (כי הסינים והסובייטים סייעו לצפון וייטנאמים וגם לאלג'ראים, והאמריקאים סייעו לאפגאנים). ואגב הסיגנון הסרקסטי שלך לא מסייע לניהול הדיון. אנא צמצם אותו.

ihtiyar

New member
שתי הערות

1. מלחמות גרילה המצליחות הן בהחלט דוגמה מוחשית לכך שלא רק העליונות הכלכלית היא היעילה והמנצחת במלחמות. 2. הסגנון הציני/סרקסטי שלי - אשתדל בעתיד לשנותו מעט.

תמיר1991

New member
ובקובץ מאמרים שאני קורא כרגע,

"היסטוריה כשליחות - אסופת מאמרים לכבודו של משה צימרמן במלאת לו שישים" [מאגנס, תשס"ו], כותב גדעון ראובני ["בעיית ההיעדרות ומקומם של יהודים בהיסטוריה הגרמנית", עמ' 34 בקובץ]: "היסטוריונים רבים רואים בהיסטוריה דיסצפלינה העוסקת במה שקרה ולא במה שיכול היה לקרות... בשנים האחרונות התילה מתערערת גישה זו להיסטוריה... שאלות בנוסח 'מה היה קורה אילו?' ומחקרים העוסקים בתהליכים היסטוריים שנכשלו הם חלק ממאמץ לשחרר את הכתיבה ההיסטורית מאופייה הדרמיניסטי לטובת גישה המדגישה את המקריות בהיסטוריה. סתם רציתי לחלוק איתכם, כי הקריאה של זה הזכירה לי את הדיון שלנו
אגב, קובץ המאמרים הזה כולו מרתק. מומלץ. תמיר.

למעלה