שלום - שאלה

אמוניים

New member
שלום - שאלה

האם אפשר להתנדב לצבא לאחר יציאה ממנו ע"י פרופיל 21? אני אשמח לפרטים
תודה רבה.

אמוניים

New member
הבהרה

אני התגייסתי, הייתי 2.5 חודשים ויצאתי ע"י פרופיל 21. מקווה שעכשיו זה יותר ברור. תודה שוב

כולנו יצאנו על 21 או 24

מתנדב הינו, מלש"ב או חייל, שקיבל פטור משירות צבאי(פרופיל 21) מטעמי בריאות(נפשי או רפואי) והחליט להתגייס לצה"ל בכל זאת. אז כן, אתה צריך להגיש בקשת התנדבות, לעבור אצל ועדה רפואית מיוחדת, שתאשר או תדחה את הבקשה שלך ומשם הדרך לגיוס קלה... והחודשיים ששירת ייחשבו לך בפז"מ. (אם יצאת על 21 נפשי, תתמודד עם קצת יותר קשיים). בהצלחה

אמוניים

New member
תודה, אני אפרט קצת יותר

האם שאני מתנדב, אני מתנדב לשירות של 3 שנים(כמו השירות הרגיל?)? האם אי אפשר להתנדב לתקופה קצרה(כמה חודשים) וכל פעם, אם אני רוצה להמשיך אני חותם על עוד תקופת התנדבות. אם לא בא לי להמשיך להתנדב אחרי תקופה מסויימת, אז אני פשוט מודיע וזז או שזה תהליך מייגע? אני די לא סגור על עצמי אבל אולי אם אשרת אני אוהב את עצמי יותר, אבל אני לא בטוח שאחרי יום אני לא ארצה לברוח "לחופש". תודה שוב.

SummerSpirit

New member
על פי ההגיון

אני מבינה מתוך מה שאמרת שהתגייסת כחייל סדיר ושוחררת לאחר זמן מסויים עקב בעיה רפואית (פרופיל 21) ועכשיו אתה מעוניין להתגייס. לדעתי, אתה יכול להגיש בקשת התנדבות. אין סיבה שיעשו לך בעיות ולא ירצו אותך בהתנדבות, גם אם שירתתה כבר. הרי לא ערקת ולא השתמטתה- הצבא עצמו שיחרר אותך.

hlvo

New member
מניעים מוזרים

לא ממליץ לך להתנדב מהמניע שציינת - "אני די לא סגור על עצמי אבל אולי אם אשרת אני אוהב את עצמי יותר" צה"ל לא ידוע כמחזק הערכה עצמית.

SummerSpirit

New member
וואלה?

דווקא שמעתי שיוצאים מצה"ל מגובשים, חזקים, בוגרים יותר.

המרחפת

New member
ירידה לצורך עלייה

הגיבוש וההתבגרות זה בדרך כלל אחרי חוויות שלא היית מגדירה אותן כנעימות ברגע התהוותן. בואי נאמר כדוגמה שהייתי אחראית על חלק X בפרוייקט שהקמנו. במסגרת זה הייתי צריכה לאסוף חומר (=התרוצצות באוטובוסים בימי חמסין עם מדי דקרון, נבירה בארכיונים ו/או ספרים למציאת החומר הרלבנטי) למיין ולסכם (=שעות מול בלוק הכתיבה והמחשב, מוח שמאיים להתפוצץ), לערוך, לגהות, להציג את זה בפני שאר הבנות (=התמודדות עם תגובות, שכתוב מחדש של כל החומר), כל זה תחת דד ליין (=לחץ) וציפיות לעמידה בסף רמה מסויים (=מתח). אח"כ עבודה של הדפסת החומר, עיצובו והצגתו הגרפית בפני אנשים(-להדפיס, לזרוק, להדפיס מחדש, לעצב וכו וכו) באותו רגע אני אומרת לעצמי אוף, שיגמר כבר. היום אני אומרת שזה לימד אותי כל מיני דברים כמו עבודה עם חומר והצגה מול אנשים וכו וכו וכו וואלה אני יותר בוגרת.

אמוניים

New member
אני אנסה להסביר

אפשר לומר שאני די בקנטים מבחינת ההערכה עצמית. חלק מזה(חלק גדול ,אני חושב)נובע מאי שירותי בצבאינו. אני מלקה את עצמי עד היום על העניין, אני לא מאמין שהגעתי לזה(די ל*יוני המוח
). בקיצור, אם אעשה זאת, אולי ארגיש טוב יותר. יום טוב.

Dizen

New member
שלום לך ../images/Emo13.gif

הרעיון הזה של "להתנדב לכמה חודשים כל פעם" לא ילך. הרעיון בהתנדבות הוא שאתה עושה שירות כמו כולם, ופשוט מתחשבים במגבלות שלך. אתה אולי לא יודע, אבל תהליך אישור התנדבות לוקח בין חצי שנה ל-8 חודשים בממוצע... תעשה אתה את החישוב אם כדאי לעשות את זה. אולי זה נראה ככה במבט ראשון, אבל זה לא לגמרי תוכנית כבקשתך
ובקשר לשאלה שלך- לא. אורך השירות למתנדבים [נכון לרגע זה] הוא שנה וחצי.
!party time

אמוניים

New member
תודה, עוד שאלות

מה הכוונה מתחשבים במיגבלות שלי? האם כאשר אני מתנדב, שמים אותי קל"ב או שזה לא קשור? את האמת, לא כל כך אכפת לי כמה זמן לוקח התהליך, זה לא החלק הקשה - החלק "הקשה" הוא השירות עצמו
. בעצם, אם לומר את האמת יש חלק קשה אחד לפני השירות עצמו וזה להחליט לעשות את זה
תודה שוב.

אתה מתייחס לשירות בצורה חפיפניקית..

לחתום כל כמה חודשים על עוד שירות? תרגיש טוב עם עצמך? אתה מדבר קצת שטויות... תבוא לעמך עם גישה של "אני רוצה לבצע תפקיד שאני אוכל לתרום בו, וכמובן שיהיה לי נוח בו". תאמין לי, אתה רק תרוויח מזה. מתנדב בוחר באיזה חיל ויחידה לשרת, לכן אם תרצה קרוב לבית, בטוח שישבצו אותך קרוב לבית. רחוק זה קצת יותר בעיה, רק אם התפקיד שלך ידרוש זאת או שממש ממש תבקש(הכוונה שתיאלץ ללון בבסיס). תהיה קצת יותר חיובי בנושא, זה רק יעזור לך...

אמוניים

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

בקשר למה שניראה כאי חיוביות, אז זה רק ניראה כך, לא הייתי כאן אם הייתי שלילי בעניין. בכל מיקרה, אני קצת חושש מהשירות, זו קצת טראומה בשבילי ולכן דיברתי על העניין של לחתום כל כמה חודשים. מה שכן , תשובתך עזרה לי קצת יותר להבין ועל כך , תודה

בדרך כלל, עד היום...

מתנדבים [בנים ובנות] היו חותמים למשך שנתיים. ולאחר השנתיים האלו, אם הם היו מעוניינים להמשיך, הם היו חותמים שס"נ. (שירות סדיר נוסף) למשך שנה. מהשני מחזורים אחרונים, מתנדבים מגוייסים לשנה וחצי ואין לי מושג לגביי חתימת שס"נ. (במקרים בהם התפקיד מחייב שירות של שנתיים/שלוש, הם מקיימים את משך הזמן שהתפקיד מחייב).

אמוניים

New member
תודה, עוד שאלות

אני יכול להגיע לשירות ביחידה קרבית עם פרופיל 21? (ניראה לא הגיוני) כמו כן, האם אפשרי להגיע ליחידה איכותית(נאמר, מודיעין או לחילופין מחשבים(תכנות)) עם פרופיל 21? ניראה קצת לא הגיוני שאחרי שיצאתי מהצבא עם 21, דווקא עכשיו הצבא יבוא לקראתי
האם אני יודע בדיוק לאן אני מתגייס לפני הגיוס שלי? האם בכלל זה גיוס רגיל עם טירונות(עשיתי 02)? תודה שוב ושבת שלום.

עוד תשובות...

שירות ביחידה קרבית לא ממש... המקסימום, כי יש לך יתרון מבחינת טירונות זה שתהיה תומך לחימה. המתנדבים עוברים טירונות של 4 ימים שבה הם מקבלים מידע ראשוני על צה"ל. (אנחנו לא מוכשרים לכלום, אפילו לא 00). דווקא כן אפשרי להגיע ליחידה איכותית כמו מודיעין(בתנאי שיש לך נתונים טובים). היחידה הטכנולוגית של חיל-המודיעין פועלת במרץ כדיי לגייס מתנדבים לשורותיה.

אמוניים

New member
OK, תודה שוב + עוד משהו

נתונים טובים, אני לא יודע. אחרי הורדת הפרופיל שלי בצבא, הגעתי לטירונות 02 ואחריה הייתי צריך להיות "מחסנאי פקיד טכני" או בקיצור מפ"ט בצבא - אני מניח שזה לא נתונים מי יודע מה. טוב בכל מיקרה תודה לך ושבוע טוב לך.

למעלה