שלום, שאלה

• פותח הנושא BogN
  • פורסם בתאריך

BogN

New member
שלום, שאלה

שכחתי כבר איך עושים את זה אני מתכנן 2 צלילות עם ניטרוקס 32 הראשונה ל-30 מטר, אח"כ 1:20 הפסקה אחר כך צלילה ל-15 מטר עם זמן מרבי ללא דקומפרסיה אני צריך למצוא את זמני הצלילות...

שחר ל.

New member
אני אנסה לעזור.

תיכנון הצלילה שלהלן מתוכנן ע"פ טבלת הדקומ' ל 32% של andi החזק את טבלת הדקו' לצלילת 32% מולך צלילה 1 : עומק 30 מטר NDL (לפי הטבלה 32% ) 30 דקות. יציאה עם חוב חנקן H. הפסקה על פני המים 1:20 , אות חוב חנקן F. צלילה 2 (טבלה מס' 3): צלילה לעומק 15 מטר מביאה אותך לרובליקה של : חוב חנקן=61 , זמן תחתית מירבי (NDL) של 139 דקות . מחבר את חוב החנקן שלך כעת (61) עם הזמן אותו צללת בפועל (139) תקבל ערך של 200. חוזרים לטבלה מס' 1 עם הנתונים 15 מטר עומק לזמן תחתית של 200 דקות , יוצאים באות N. אגב , זוהי לא צלילה מומלצת , לא מומלץ ללכת על המקס' ,לא ללכת על הגבולות. מומלץ יותר לעלות רובליקה ולהישאר בתחום הבטוח. לדוגמה : במקום 30 דקות ב 30 מטר , לך על 25 דקות ב 30 מטר (יוצא באות G , אחרי הפסקה , באות E .ניכנס עם חוב חנקן של 49 לצלילה השניה וזמן תחתית מירבי =151 דקות. עכשיו תיסתכל מהי הרובליקה מעל הערך המקס' לעומק 15 מטר בטבלה מס'1 ותיראה שמצויין שם הערך 170 170 (זמן תחתית) פחות 49 (חוב חנקן) תקבל 121. אם תתכנן צלילה ל121 דקות זמן תחתית תצא אחרי הצלילה השניה באות M) אתר עם טבלאות דקו' שונות צלילה נעימה שחר

שחר ל.

New member
וזו הטבלה של ANDI

מיצטער על ההודעה הניפרדת. רק אחרי ששלחתי ראיתי שאין שם את טבלת ANDI

BogN

New member
תודה,

רגב זו לא צלילה שאני מתכנן, זה סתם תרגיל שראיתי באיזה מבחן... אבל מה שלא הבנתי זה איך ידעת על ה-30 דקות ומה זה NDL?

שחר ל.

New member
NDL זה זמן מירבי ללא דקומ'

בPADI וב SSI מוגדר כ TBT , זמן תחתית כללי . את ה30 דקות הוצאתי מיתוך הטבלה של אנדי (32%) מיתוך הנחיה שלך (של שואל השאלה) "...עם זמן מירבי ללא דקומ'..." מאחר ולא נתת שום נתון אחר לזמני הצלילה, יצאתי בהנחה שאתה רוצה לצלול כמה שיותר זמן ללא להיכנס לתחום הדקו'. פשוט ניכנסים לעומק 30 מטר ורואים מהו הזמן המירבי שהטבלה מרשה. אגב , באיזה אירגון/ אירגוני צלילה הוסמכת (כצולל "פשוט" עם אוויר דחוס, וכצולל ניטרוקס) ? לפי התשובה שלך ,אולי יהיה לי קל יותר להסביר לך, בהתאם לטבלה הספציפית של האירגון.

BogN

New member
סבבה, הבנתי

אני הוסמכתי ב-SSI אני עכשיו עושה קורס ניטרוקס עינוי דרך האינטרנט

NDL לעומת TBT

NDL הוא אכן הגבול ללא דקומפרסיה = הזמן המירבי המותר לשהות בעומק מסוים מבלי להידרש לביצוע עצירות דקומפרסיה. TBT הוא זמן התחתית הכולל = זמן הצלילה בפועל בתוספת חוב החנקן מהצלילה הקודמת. TBT לא בהכרח יגיע לגבול המותר, למעשה, מומלץ לא להגיע לגבול ה NDL כדי לא לצלול בצורה קיצונית, ז"א לתכנן את הצלילה כך שזמן התחתית בפועל בתוספת חוב החנקן לא יגיעו ל NDL. אגב, על פי טבלאות PADI, פרופיל הצלילה המתוכנן עומד על זמן תחתית של 30 דקות לעומק הראשון, ו 129 דקות לעומק השני. זמן תחתית ב PADI נמדד מרגע תחילת ההעמקה ועד לתחילת העליה (אינו כולל את משך העליה ואת זמן עצירת הבטיחות).

שחר ל.

New member
צודק../images/Emo45.gif ותודה על התיקון בהגדרות

אם כי ,לגבי צלילה חוזרת הNDL כולל גם את חוב החנקן שצברת. בטבלת הצלילות החוזרות , בכל האירגונים אני חושב , חיבור הערך של חוב החנקן (RNT)עם הזמן תחתית המירבי המותר באותה רובליקה (ABT), נותן את הערך של זמן התחתית המקסימלי המותר ללא כניסה לתחום הדקו'(NDL) כך שלמעשה מדובר על אותה גברת בשינויי אדרת. אני מקווה שהפעם לא טעיתי בגדרות
צודק כמובן לגבי הנחיות הטבלה, כל טבלה ושיטת מדידת הזמנים שלה. בחלק מהטבלאות זמן תחתית מודגר מרגע תחילת העמקה ועד לתחילת העליה הסופית (קרי , עד אחרי חניית הבטחון...) בחלק עד תחילת העליה (בעייתי קצת... לדוגמא , חזרה מצלילה מדהימה בסטיל באילת דרך המידרון, מתי מתחילה העליה? )... לכן יש לדעת מהן הוראות הטבלה איתה עובדים ולעבוד בהתאם!

למעלה