שלום - שאלה .

nadavf9

New member
שלום - שאלה .

סיפרה לי מישהי שהיא לא רוצה לשלוח את הילד שלה לחוג קראטה בגלל שזה גורם לו להיות נמוך יותר . האם אני יכול להרגיע אותה ולומר לה שאין בזה שום נזק ? תודה רבה , בכבוד רב , נדב .

Raffael

New member
מאז שהוא נולד הוא לא למד קראטה

ועובדה - תראה כמה הוא גדל מאז.

isaacl

New member
וחוצמזה

הרי כל היפנים קטנים ונמוכים. כבר שמעתי על אימון בקארטה שגרם לעיניים להתלכסן, וזה באמת סיכון מיותר.

איקידו

New member
הוא לר ייעשה לנמוך יותר אם תאזנו את

הוא לר ייעשה לנמוך יותר אם תאזנו את האימונים שלו באימוני כדור-סל וקפיצה לגובה. אימונים בקראטה מנמיכים?

isaacl

New member
אני חייב התנצלות

אחרי שהטפתי לרגישות, נהגתי כאן שלא כהוגן. תמיד חשבו שאימוני כושר גופני במאמץ כמו הרמת משקולות אינו מומלץ לילדים ועשוי לגרום לקומה נמוכה. עד כמה שאני יודע, לא חושבים כך עוד. היה על כך מאמר באתר של ווינגייט. מה שקובע את גובה הילד הוא מצבו הגנטי, השפעות הורמונליות ותזונה. ילד להורים נמוכים הנושא מטען גנטי דומה יהיה נמוך אפילו אם לא ירים משקולות. ילד עם תורשה של איש גבוה יישאר נמוך אם בלוטת התריס לא תפעל אצלו כראוי, או אם יקבל תזונה לקויה. אבל כל אלה אינם מושפעים מאימונים גופניים. ההיפך הוא הנכון. ילד שיעסוק בקארטה, ימריץ את הפעילות ההורמונלית. יצחק

WhiteBear

New member
באופן כללי, כן אפשר להרגיע.

באופן נקודתי, חשוב לבדוק את המורה ששולחים אליו. אבל למעט מאימון במכשירי כושר, או פעילויות קרביות תחרותיות (שעלולות לפגוע באיברים חשובים, כמו בירכיים, שאחראיים על התפתחות), אין שום בעיה. לדוגמא: האחיין שלי בן ה- 10 לומד קראטה כבר כמה שנים (שנתיים אני חושב). זה מאד חשוב לו ולטענתו זה עושה לו טוב.

taltaltal28

New member
אני למדתי קרטה החל מגיל 9

ואני לא נמוך בכך מיקרה כל עוד אין שימוש במכשירים של חדר כושר אין סכנה כזו לדעתי הלא מלומדת.

למעלה