שלום-שאלה!

בלה בלה5

New member
שלום-שאלה!

שלום! היום התבשרתי שהתקבלתי לש"ל בקיבוץ פרוד בהתחלה זה מה שרציתי התרשמתי לגמרי לטובה מהמקום מקוד יפהההה וזוג מדהים ישר התחברתי אליהם והיה ראיון סבבה. הבעיה היחידה שלי היא המרחק. אני מגיעה מראשון לציון שזה יםם זמן נסיעה. השירות נראה לי מדהים זה שירות במשפחתון שזה מה שרציתי. אבל המרחק..המרחק... עכשיו, הציעו לי גם רווחה בחיפה, מוצקין שם יש לי משפחה והכל והשירות הוא בעיקר חונכות והשלמה מועדוניות. השירות נראה לי יותר בפרוד והמיקום יותר במוצקין! מה עושים?מה עושים!?!?!?עד יומראשון אני חייבת לאבישג תשובהההה
מי התנסתה באחד מהש"ל האלה? ולמרות שהכסף הוא פרט מאוד שולי בעיניין...מי יודע כמה מרוויחים בכל אחד מאלה? (פרוד=דירה עם עוד 2 בנות ליד המש]חתון מוצקין=דירה עם עוד 5 בנות!)

היי ../images/Emo13.gif

נשמע שממש התאהבת בשירות בקיבוץ פרוד
לדעתי מהות השירות יותר חשובה מהמיקום. מצד שני, המרחק ממקום השירות שלי לבית ההורים הוא רק שעה ואני לא יודע איך זה כשהמרחק גדול יותר. לגבי הכסף, זה אמור להיות אותו דבר, למרות שבמוצקין סביר שתקבלי עוד כסף לחופשי-חודשי. נראה לי שאבישג מבינה בדברים האלה

בלה בלה5

New member
לא..חח..גם פה אני מקבלת כסף לנסיעות

חינם
הממ....זאת החלטה ממש ממש ממש ממשששש קשה.... גם לדעתי מהות השירות יותר חשובה מה שמפחיד אותי זה החברה יעני זה שתי בנות איתי בחדר וזהו ואנחנו ניפגש רק בערב אני פוחדת שיהיה לי משעמם ביום חח
אוףףף אני מבולבלת!!!

המממ

New member
אל תתני למרחק להפריד בינכם...

וואו, כמה זמן לא כתבתי פה. אני לא יודעת איפה זה הקיבוץ הזה וכמה זמן נסיעה זה מרשל"צ (אולי תספרי לנו...?), אבל אני יכולה להגיד לך שבשנה השניה שלי עשיתי ש"ל במקום רחוק מאוד מהבית. אז בתחילת וסוף השבוע היו נסיעות ארוכות, אבל זה סוג של זמן איכות עם עצמך...
חוצמיזה שאם את אוהבת את המקום- אז את אפילו תשמחי לנסוע אליו, אפילו אם זה הרבה זמן. בנוסף, את לא חייבת לחזור כל סופשבוע הביתה, אם את אוהבת את הקיבוץ (ונשמע שכן) את בודאי תהני להשאר שם מדי פעם בסופ"ש. אני מכירה כמה כאלה שנהנו בשבתות במקום השירות!
אפילו נשארו מרצונן (כלומר- לא שהרכזת הכריחה אותן להשאר כל שבת שניה או משהו... כי יש רכזות שמכריחות...). לגבי הדירה עם 2 בנות לעומת עם עוד 5: 6 בנות בדירה זה לא כזה הרבה, אני הייתי בדירה כזאת ומאוד נהניתי. מצד שני הכל תלוי מיהן הבנות. יש יתרונות ויש חסרונות. דירה עם עוד 2 בנות בלבד תוכל לאפשר לך יותר "אינטימיות" עם הבנות ועם זאת גם פרטיות לעצמך (זה לא סותר את הדירה של 6 בנות בעצם... לי היתה פרטיות...). כך שהיתרון הגדול שאני יכולה לחשוב עליו בדירה עם מעט בנות הוא שיהיה לך יותר זמן להתקלח ויותר מים חמים.
מאוד חשוב! (אל תשאלי, היו בקרים שנאלצתי לצחצח שיניים במטבח...
) אני מציעה לך בכל מקרה להתקשר לבנות שהתקבלו גם הן לקיבוץ, תתרשמי מהן גם, תמיד טוב לדעת קצת לפני עם מי את הולכת לבלות את זמנך. להנות מהשירות עצמו זה הדבר המרכזי (כולל בתוכו להסתדר עם הממונים עליך, עם הצוות שלך, עם בנות השירות האחרות, עם האנשים להם את תורמת ובכלל- להנות מהעבודה שאת עושה!). אם את נהנית מהשירות ומהעבודה, הגעגועים הביתה יהיו פחות כואבים... את במילא לא תצטרכי לברוח הביתה כל הזמן כי יהיה לך קשה או משהו...
זו דעתי, אבל אם קרבת הבית מאוד מאוד חשובה לך, אז יכול להיות שהיא עולה על השיקולים שאני כתבתי. לכל אחד סדרי העדיפות שלו וזה מאוד מובן. נשמח לשמוע ממך עדכונים
לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

בלה בלה5

New member
וואו תשובה מדהימה!עזרת לי מאוד!

הקיבוץ הוא בערך שעתיים וחצי נסיעה...אשמחלדעת איפה שירתת או מה עשית במהלך השירות שלך. אני כבר יודעת שעם הממונים עליי (אלה שהכרתי) אני אסתדר הרכזת שלי נחמדה, והכל סבבה בינתיים. עוד לא התקבלו הבנות שיגורו איתי בדירה אבל אני מאמינה שזה יקרה בזמן הקרוב...הבעיה היא שאני כמעט ולא פוגשת אותן כי הן מסיימות מתי שאני מתחילה את העבודה (הן מתחילות בבוקר ומסיימות בצהריים ואני מהצהריים עד הערב). ואני נורא פוחדת להרגיש לבד מה שבוודאי יקשה עליי את ההסתגלות. אבל חוצמיזה אני כבר ממש מחכה להתחיל
זאת נראית לי חוויה שאני לא אשכח בחיים! ד"א- מרוב התרגשות עדיין לא שאלתי בכלל לגבי המשכורת (פרט שולי אמנם
אבל הכרחי..לא ככה?!
)אז מישו יודע מה המשכורת בשירות כמו שלי?!

המממ

New member
../images/Emo24.gif

אני שמחה מאוד לשמוע שעזרתי לך!
אני גרה בצפון, ושירתתי בירושלים כך שהיו לי נסיעות של 3-4 שעות... אבל לי אישית זה ממש לא הפריע. שירתתי במרכז הדרכה ומאוד נהניתי מהעבודה. לגבי שעות העבודה השונות שלך ושל הבנות האחרות- עדיין ישאר לכן את הערב- לילה בשביל להיות ביחד ולהכיר...
חוצמיזה, אם זה יפריע לך מאוד אני בטוחה שתוכלי לדבר על זה עם הרכזת ותחשבו על פתרונות. לגבי המשכורת, אני לא יכולה לעזור לך, אני כבר סיימתי את השירות ולא זוכרת בדיוק כמה מקבלים...
בכל מקרה בהצלחה בהמשך!
יומטוב ושקט שיהיה לנו!

ninush252

New member
לגבי המשכורת

נראה לי שבגלל שבצפון תהיי במשפחתון, זה קיבוץ ואת לא גרה בדירה לבד (או שאת כן?) תקבלי פחות מאשר במוצפקין, ששם זה רווחה ואת גרה בדירה. אני לא יודעת אם זה נכון אבל אני חושבת שזה יהיה בסביבות ה 300- 500 בצפון. אני עבדתי ברווחה בירושלים, למרות שזה היה דרך "עיריית ירושלים" ולא דרך שלומית, בת עמי או האגודה, וקיבלתי 950 לחודש מהם 250 הלכו לחופשי חודשי של נסיעות בעיר... מקווה שעזרתי

אולי

New member
מוזר,

עשית שירות לאומי דרך עיריית ירושלים וקיבלת 950?? אני עושה שם השנה, ומקבלת 820 (כנ"ל לגבי החופשי חודשי)... מותר לשאול איפה עשית?

ninush252

New member
אולי בגלל שהייתי מחוץ לבית

הרי בעיריית ירושלים יש בנות מקומיות וגםבנות שגרות בדירות, שבאות מחוץ לעיר, אז אם את עשית בירושלים ואת גרה שם, זו הסיבה.. אני עשיתי, אגב, בלשגת רווחה ברמת אשכול

למעלה