שלום. שאלה.

Xboy123

New member
שלום. שאלה.

קודם כל אני נוצרי ואני מקווה שזה לא יפגע בכם ולא יגרום לכם לשנוא אותי. אני לומד בבית ספר יהודי, ולומד תנ"ך ונורא אוהב את התנ"ך. מסקרן אותי נורא במה אלוהים שולט בבני האדם, ובמה הוא נותן לאדם לעשות כרצונו? ואיך האדם יודע לחשוב ולפעול לבד בחיים שלו? כלומר אם אלוהים קובע את גורל האדם, את תכונותיו והתנהגותו, אז למה הוא בורא בני אדם רעים ומעניש אותם? הרי בני האדם לא אשמים בהיותם רעים? לא? והאם אלוהים תומך בשמיעת מוסיקה? ומה זה להעלות גירה? כל השאלות מכוונות לדת היהודית כמובן, למרות שיש דברים משותפים בין יהודים ונוצרים במקצת... אשמח לקבל תשובה.

אלי ו.

New member
שאלת שאלה גדולה

שאלת הבחירה החופשית שממנה נגזרת שאלת השכר והעונש (אם אין בחירה חופשית למה שיהיה שכר ועונש) אומר בקצרה שביהדות האמונה היא שיש בחירה חופשית, אמנם הכל צפוי, אבל הרשות נתונה. בשמיעת מוסיקה כשלעצמה אין בעיה דתית. העלאת גירה היא דרך של חיות מסוימות ללעוס מחדש מזון שהתעכל חלקית בקיבה הראשונה שלהן. (חיות כמו פרה, כבשה, גמל, צבי וכו')

Xboy123

New member
ובהמשך להעלאת גירה

האם ליהודים אסור לאכול מזון שמעלה גירה, או מזון שלא מעלה גירה? אם כך, למה אסור לאכול חזיר, צדפות וחלזונות וכו..?

אלי ו.

New member
ליהודים מותרות חיות

שמעלות גירה ופורסות פרסה. החזיר אינו מעלה גירה. צדפות וחלזונות אינן חיות, אלא רמשים כמדומני. הם אסורים. מעט מאוד רמשים מותרים.

שאלה מורכבת מאד

השאלה ששאלת היא מורכבת מאד, וזה לא המקום להסבירה על רגל אחת, רוב רבותינו נגעו בה, ההסברים מורכבים ומחולקים להרבה חלקים, בכל אופן התשובה שיקבלת תספק אותך.

הצופה.

New member
שלום../images/Emo13.gif מנסה תשובה של בור

אלוהים נתן את הברכה ואת הקללה ואת זכות הבחירה בינהם ואת ספר התורה כדי שאדם ידע את הדרך אדם צריך להחליט במה לבחור תכונות והתנהגות הינם דברים נרכשים ולכן יש את החזרה בתשובה אלוהים לא בורא אדם רע אלא אדם .זה שייצר לב האדם רע מנעוריו כי זה טבעו של הייצר כאשר השגת מטרת הייצר מקדשת את האמצעים ולכן הוא רע ופה נכנס העיניין הרוחני והתורה וגם מצוות בין אדם לחברו שיורו לאדם כיצד לנהוג ואו להתגבר על הייצר ולהורות כי סיפוק יצרים זה כמו לרדוף אחרי הזנב שכן לא ניתן להשביע ייצר אחרי השגת המטרה יוולדו מאה ייצרים חדשים ורצונות חדשים... ואכן יש פה בעיה שכן ביחזקאל כתוב לא למענכם אלא למען שמי והסירותי את לב האבן מבשרכם ונתתי לב בשר למען תלכו בחוקותי.. והשאלות הן מי נתן לנו את לב האבן? ולמה לא נתן לנו לב בשר? ואולי כי בהעדר חושך לא נדע מהוא אור?

למעלה