שלום... :) שאלה

שלום... :) שאלה

ראיתי שחלק מהקלפים הם קלפי בארדו, אבל לא הבנתי את המושג. מישהו יודע להסביר או לתת קישור להסבר על הבארדו? תודה מראש :)

רחליקה האחת

Member
מנהל
המכשפה הקסומה ברוכה הבאה

המושג "בארדו" לקוח מהבודהיזם הטיבטי. http://www.student.co.il/?CategoryID=707&ArticleID=3375 עוד על בארדו תוכלי למצוא בגוגל.
הסלנג שמיוחס לו בעברית לל לא שייך למקורו ו/או לקלפים אך משמעותו היא בדרך כלל בסלנג :"למרות הכל" ולעיתים "בכנות".
נדמה לי שבאתר של צביה טוקרניץ מופיע המושג ומקושר לקלפים מסוימים. אנילא יודעת אם היא מדייקת שם. http://www.tarots.co.il/index.html יום נעים, רחליקה

רחליקה האחת

Member
מנהל
מכשפה הקסומה,

הקלפים מדברים בין היתר גם על מודעות עצמית ועוררות הנשמה. אסכולה אחת אף מזהה בהם מידע הקשור לגלגולים קודמים. במסגרת האמונה בגלגול נשמות, יש ושיעור של הנשמה, שיכול להתגלות גם בקלפים מדבר על גלגול קודם, ובכל אופן מדובר על הכוונה להזדככות ולמודעות טהורה, שעשויה להוביל ליציאה ממעגל גלגול הנשמות. כך או אחרת, כל אחד עפ"י השקפתו, יכול לייחס למידע דרגת חשיבות משל עצמו. לא מוכרחים להתעמק בזה
יום מתוק רחליקה

רשף כשף

New member
מתוך ספר המתים הטיבטי

"על פי תורת הבודהה אנו יכולים להשתמש בחיינו כדי להיערך לקראת המוות והעולם הבא... תורת הבארדו מגלה לנו במדוייק מה קורה כאשר נערכים לקראת המוות ומה קורה כאשר אין נערכים לקראתו... אם נסרב לקבל את המוות בחיינו, נשלם עליו בחיים אלה, במותנו, בעולם הבא ובחיים העתידים לבוא לאחריו (הגלגול הבא, תרגום שלי)... אם נקבל את המוות, נהפוך מיצורים ללא מטרה, ליצורים חדורי מוטיבציה לנצל כל רגע ורגע כאילו הוא הרגע האחרון בחיינו, ובכך לשפר את העולם הזה עוד בחיינו..." "ניתן לחלק את חיינו לארבע מציאויות שאלו הן ארבע הבארדות (מצבי תודעה, תרגום שלי): הבארדו "הטבעי" של החיים הללו- משתרע על התקופה שבין הלידה למוות הבארדו "רב הייסורים" של המיתה- נמשך מראשית תהליך המיתה ועד לסופו, ומסתיים בזריחת טבעה של התודעה הבארדו "הזוהר" של דהארמטה- כולל חוויות שלאחר המוות, ומתגלה כצליל, צבע ואור הבארדו "הקארמתי" של ההתהוות- מצב הביניים שנמשך עד שאנו נוטלים לידינו לידה חדשה (גלגול הבא, תרגום שלי).." כלומר, לדעתי, מי שמדבר על בארדו בהקשר זה מתכוון למודעות, מצבי תודעה, מצבים שאנחנו מגדירים אותם כ"התפתחות רוחנית".

למעלה