שלום , שאלה:

אינדיגו

New member
שלום , שאלה:

עומר 2.8 גמול מזה כמה חודשים טובים. בשבועיים האחרונים במס´ הזדמנויות הוא עושה את צרכיו במכנסיים. אין לו שום הסבר ואני לא מבין איך זה קורה לו , הרי זה מפריע לו , וכבר מזמן עבר את השלב. אשתי שמה לב שזה קורה לו רק כשהוא משחק עם עצמו , ואז לטענתה הוא שוכח את עצמו. היא חושבת שהוא טרוד במשחק ופשוט מתעצל ללכת לשירותים. האם היא צודקת? או שישנה סיבה אחרת לכך, מה דעתכם? ד"א , לעומר אין הסבר כלל מדוע זה קרה , הוא בוכה ומבקש להחליף בגדים...

אפרתש

New member
מאד יתכן שהיא צודקת

שמעתי מחברה שכשהילד שלה (בן שבע) משחק במחשב, הרבה פעמים בורח לו. והיא אמרה שזו תופעה נפוצה בקרב רוב חבריו. כך שאל תמהר לחשוש שמדובר באיזו בעיה.

נעה גל

New member
אני מסכימה עם אישתך ואפרתש וגם עם

נדיה. יכול להיות שמדובר בנסיגה זמנית שהיא נפוצה מאוד בתהליך של גמילה, וסביר להניח שזה קורה לו כשהוא מרוכז מאוד במשחק. סיבה נוספת ל"בריחות" כאלה, היא, בדיקה של התגובות שלכם לגבי התופעה. ואם אכן מדובר על אחת משתי הסיבות הללו או שתיהן, הדרך הטובה ביותר לפעולה (לעניות דעתי ונסיוני בגמילה אחת לא מוצלחת) - היא, לא להגיד לו דבר. בהנחה שאין בעיה פיזיולוגית במערכת העיכול ילד לא מאבד את הבשלות הגופנית לגמילה (עד כמה שידוע לי, כמובן). בנתיים, בגלל שמדובר רק על השבועיים האחרונים הייתי רק מחליפה לו. לא להקריא סיפורים ולא להטריד אותו. בהנחה שזו נסיגה זמנית - הוא יחזור מעצמו למסלול. אם אתם רואים שדברים נמשכים מעבר למספר שבועות - אז כדאי להתחיל לבדוק אם יש עליו לחץ כלשהו בגלל שינוי שהתרחש (תגיד, הגן ממשיך לפעול במתכונת רגילה? לא נעלמו לו דמויות מפתח מהגן בגלל החופשה?)

אינדיגו

New member
תודה על התשובות ,

מקבל את ההסבר ההגיוני בנוגע לנסיגה זמנית. לעניין שינוי ולחץ בסביבה של עומר , אין כל שינוי כזה. הוא עדיין בגן ושום דבר לא שונה או אחר בתקופה האחרונה. הוא יוצא לחופשה רק באוגוסט. נקוה שעד אז זה יעבור וישכח.

יש תקופות של נסיגה בגמילה.

יכול להיות שהוא שוכח אבל זה לא הסיבה האמיתית, הרי קודם הוא גם היה משחק עם עצמו, ולא "פיספס" (כמה זמן הוא גמול?)... יכול להיות שיש איזהשהו שינוי או שהוא מתקשה להסתגל לחופש ללא השגרה הרגילה, או שיש בעיות בגן במידה והוא עדיין בגן? אנחנו תמיד מחפשים סיבות כשזה קורה, ובד´´כ מוצאים די מהר. אם מעלים את הסיבה בשיחה עם הילד שצורה עדינה או בצורת סיפור, הבעיה נפטרת תוך כמה ימים. הבעיה שאין טעם לשאול את הילד, מין הסתם הוא לא מש מודע לבעיה, אחרת הוא היה מדבר עליה ולא מפספס שזו תגובה תת מודעית קלאסית.

אפרת_ח

New member
אם חוזר על עצמו מס´ פעמים צריך גם

ללכת לרופא ילדים לעשות בדיקת שתן, לבדוק שאין דלקת. אם בנים זה אפילו לא כל כך קשה לעשות את הבדיקה....

למעלה