שלום - שאלה

Artanis

New member
שלום - שאלה

לאחרונה קיבלתי העלאה במשכורת (איזה כיף לי!), ועכשיו אני עבדתי מול הנתונים הכלכליים שלי עם הנתון החדש, והגעתי למסקנה, שמה שאני לא אעשה איכשהו זה לא מספיק (וזה אף פעם לא יספיק כך שזה לא ממש משנה כמה אני אקבל). המסקנה הזו הביאה אותי לשאול את עצמי "אם ככה, אז מה הוא הדבר שאני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב"? אני די בטוחה שזה עניין של תכנון טוב יותר, ומדוייק יותר.אין לי ספק שיש לי פה משהו ללמוד, ולחדד, ולכן חשבתי שאולי יש למישהו פה הצעה איך לייעל או איך בכלל עושים תוכנית כלכלית ראויה לשמה? גם לשמוע באופן כללי דיעות תגובות ומחשבות על הנושא - זה עשוי מאוד לעזור.

orpazn

New member
תסתכלי על הוצאות קבועות

שעליהן אי אפשר לוותר, תבדקי סעיפי הוצאה שאולי מיתן לקצץ בהם, למשל לקנות במקומות זולים יותר ולבסוף תחליטי בהחלק מההותאות יז אפשרות של וותור חלקי או מלא.. זה הרעיון הכללי. איך לעשת? שבי עם דף אקסל ותבני את כל הכנסותיך מול הוצאותיך ותנסי לאזן שתי אפשרויות נוספות: לעבוד בעוד חלקיות משרה ולהרוויח יותר או לפנות למאמן שמתמחה בכלכלת בית בהצלחה

shir300

New member
פורום ניהול כלכלת משפחה

בתפוז- כדאי לך לבקר. מיועד בדיוק לשאלות מסוג זה.

לאחר שנים של חוסר ודאות.......

סוף סוף הצלחתי לפני חודשיים "להכנס" לתוך טבלה. בטבלה רשומים כל ההוצאות שלי וכל ההכנסות שלי בעמודות נפרדות. יש טבלה לכרטיס האשראי וגם שם מחולק לכמה תשלומים ובאיזה סכומים עמודה להורדות קבועות עמודה לסלולרי, לדלק ולכל דבר שאני עושה. שם אותי במיקוד. בזכות זה הצלחתי פעם ראשונה לראות שיש לי חיובים כפולים ומיותרים ורק בשבוע האחרון עשיתי סדר וקיבלתי חזרה מ3 גופים שגבו ממני כספים סתם - מעל 1000 שקל.!!! אני חושבת שאם אנחנו שמים מיקוד כזה גדול על הכסף שלנו, אנחנו יכולים להתחיל גם לפעול לכוון אותו למטרות שלנו לבנות לנו מטרות ויעדים ולהגיע אליהם ולא לגלות בסוף החודש ש.....נשארנו בלי כלום ואנחנו עוד חייבים לבנק כסף. בהצלחה.

orpazn

New member
לא ברור איך חיובים כפולים?

אני שמלמת הכל דרך כרטיסיהאשראי ובדכ זוכרת איזה תשלומים יורדים מאיזה כרטיס וכמה. ואני מדברת על כל תשלומי הביטוח, ארנונה, מכונית, משכנתא,נייד, כבלים - בקיצור כל מה שרק אפשר. עיכ יש לי ריכוז במקום אחד של הוצאוצ קבועות. נכון שלפעמים הסכומים משתנים ביחוד נייד ביטוחים וכו אבל בדכ מדובר באותם סכומים. מכיון שכל חיוב מחוןיב בכריס זה או אחר,,,לא קיים מצב של כפילויות. יש גם חברות אשראי שפעם ברבעון עושות לך תחשיב של ההוצאות לסעיפים השונים..וגם זה נותן תמונה נוספת. הייתי שמחה להחזרים אבל כנראה שאצלך מראש היתה כפילות בהורדות.??.

כפילויות בתשלומים.

אני לא הייתי מאורגנת עם הכסף. ולכן לא בדקתי חשבונות הם נשארו סגורים במעטפה כי אני משלמת בכרטיס אשראי ולא צריכה ללכת לשלם לדאר או לבנק אז מה הבעיה? הבעיה היתה כשגיליתי למשל שאני משלמת ביטוח על הטלפונים בשני מקומות שונים. והיתה טעות של חברת הסלולר שהתעקשו איתי שהייתי אצל נציג שירות בנצרת וחתמתי בפניו על ביטוח לטלפונים כשאני בכלל גרה ליד גדרה. ואני משלמת 40 שקלים לחודש כבר 10 חודשים... שיש לי הורדות של 12 שקלים לחודש על 2 טלפונים שזה 24 שקלים בחודש כבר שנה וחצי על הטלפון של הבת שלי שהיא עוד לא בת 17 ועל שלי על אזהרה מכמוני מהירות....שבחיים אני לא ידעתי שיש כזה דבר...ובטח לא אצלי בטלפון. ועוד ועוד ועוד.....לא אלאה אותך בפרטים. אני רק אומרת צריך לבדוק, לשים לב, לשאול שאלות. ולעצמי אמרתי... כל הכבוד שהתעוררת!

bridges

New member
ישנם הפתרונות הקבועים ויש...

שלום רב, נתנו לך הרבה פתרונות טכניים לניהול תקציבך, אבל אני שואל את עצמי האם זה יעזור? יש אנשים שכסף לא נדבק בהם. זה כאילו יש חור בכיס שלהם שגורם לכסף להתאדות. האם את מכירה את עצמך כאדם כזה? אני הייתי מסתכל באמונות שלך על כסף ונתחיל בשאלה: איזה משמעות את נותנת לכסף? האם את חושבת שאנשים שיש להם הרבה כסף הם אנשים מושחתים יותר? אולי לא ישרים? האם כאשר מישהו מרוויח הרבה כסף מישהו אחר מפסיד הרבה כסף? רונן

Artanis

New member
היי רונן

תודה על התשובה ועל הSHIFT... אתה שואל שאלות חשובות ואני מודעת לחלק הזה שבי שלא מאמין שהרבה כסף יכול להיות שלי כמו שלדונלד טראמפ יש. נראה לי שאני לא מצליחה להכיל את הרעיון שיהיה לי הרבה מאוד כסף. אני דווקא למדתי לסתום את החור בכיס וללמד את עצמי שלא כל מה שנמצא על המדף בסופר הוא מתאים לי ובעבורי, במקום זאת אימצתי גישה שהדברים האחרים על המדף שאינם מתאימים לדרך שלי, מתאימים לאנשים אחרים - זה קצת כמו להשאיר כיבוד על השולחן במסיבה בשביל אנשים אחרים שעוד לא הגיעו. שיהיה גם לאחרים כי בסופו של דבר יש מספיק לכולם. אי אפשר שכולם ירצו ויזדקקו לבדיוק אותם דברים. אני גם יודעת שלא כל האנשים שהם עשירים בהכרח מושחתים, אבל אני גם יודעת שהרעיון הזה לא הגיע לשלב שלו אני קוראת סינתזה או realisation....

תמר ג ג

New member
שלום וברכה

דבר ראשון מזל טוב על ההעלאה במשכורת וכל הכבוד :) מכוון שאני לא יודעת כיצד את באמת מתנהלת בחייך אני כותבת עיצה כללית, אם זה מתאים לך מה טוב. אני חושבת שאת צריכה לשאול את עצמך מה את באמת צריכה בחיים, מה שקורה הרבה פעמים הוא שיש לנו צרכים בסיסיים ואנו יכולים להחליט כיצד נספק צרכים אלו. מה שקורה אצל אנשים בזבזניים הוא שהם נכנעים לגחמות ולא לוקחים אחריות על מילוי הצרכים שלהם באופן מושכל (לא משנה עד כמה הם אנטליגנטים). למשל אנחנו חייבים לאכול אבל ההחלטה על סוג האוכל וכיצד אנו משיגים אותו היא חשובה גם מבחינה בריאותית וגם כלכלית. כלומר את יכולה לצאת כל יום למסעדה וכך להוציא מכיסך בערך שלוש מאות שקל לשבוע, או להחליט שאת מכינה לעצמך את האוכל רוב ימות השבוע וכך את חוסכת הרבה כסף. (כך את מרוויחה אוכל בריא וזול יותר). אז תחילה תבררי מה את באמת צריכה. כתבי רשימה של הדברים שאת חייבת להוציא עליהם כסף כמו תרופות, אוכל, בגדים, מכונית... לאחר מכן כתבי על אילו דברים את יכולה לוותר, למשל הוצאות על בגדים, איפור, תספורות תכופות אצל ספרים....

Artanis

New member
היי תמר...

תודה על התשובה. את השלב של "סינון" הדברים הלא הכרחיים...עשיתי לפני שהעליתי פה הודעה...
אני חושבת שצימצמתי עד למינימום (אני לא חושבת על ללכת למסעדה בכלל)... אני חושבת שאני לא טובה כל כך בלתכנן תוכנית כזו, כי כל פעם שאני מתכננת ומחשבת אני עושה טעויות בחישובים...זה אומר שאיכשהו אני לא יודעת איך לעשות תוכנית כזו כראוי. לכן...העליתי את ההודעה.
אני אשמח לתת עוד פרטים כדי למקד את הבעיה על מנת לפתור אותה.

תלתלית3

New member
תגובה

"זה אף פעם לא יספיק" - מי אמר ? זה סוג של הכללה. האם את מוותרת מראש ? נסי לראות מקומות שבהם כן הצלחת להסתדר עם מה שיש לך ולאו דווקא כספיים, שכן יש לך היכולת ואת יכולהלבחור להשתמש בה. לפעמים המכלול נראה גדול וקשה, את יכולה לפרק את הדברים ולטפל בכל דבר בנפרד כמו פאזל. כך לאט לאט תפתרי עוד ועוד בעיות קטנות ולא תשארנה בעיות. ערכי רשימה והתחילי למחוק את הפרטים בה לאט, לאט, מהדברים שקל להתמודד איתם אל הדברים שיותר קשה. הצדיעי לעצמך ופרגני בכל פעם שהצלחת, כך תראי שאת מסוגלת ויכולה גם להתמודד עם בעיות יותר גדולות. אם הבעיה הגיעה לעולמך כנראה ישי לה גם פתרון, כמו שלכל עליה יש ירידה. לפעמים לא רואים את הדרך ויש לנסות אחרת. בהצלחה טליה

lenaeidelman

New member
תשובה לגבי התנהלות כלכלית נבונה

שלום! קודם כל אני רוצה להוקיר ולברך אותך על האומץ להסתכל על אחד הנושאים היותר טעונים בחיינו וזה הכסף. שנית לפני בדיקת הוצאות מול הכנסות או במקביל אליהן כמו שאמרו פה קודם, הייתי שואלת את עצמי מספר שאלות: 1. מה זה מבחינתי לחיות בצורה כלכלית נבונה 2. למה לנהל תקציב? איזו מטרה זה ישרת? 3. מה את שומעת כשאומרים לך תקציב? (מה ההקשר שלך לנושא הזה?) 4. איזה בן אדם מנהל תקציב/חי באופן כלכלי אחראי? 5. איזה סיפור הבאת מהבית בנוגע לניהול כלכלי? מה סיפור החיים שמסתתר מאחורי התקציב? 6. איך את מוציאה את הכסף? לפי מה את קובעת על מה להוציא כסף? אחרי מענה על השאלות האלה ושאלות נוספות דומות, זה היה נותן לך תמונה בהירה יותר בקשר ליחסים שלך עם התחום הכספי ודווקא התמונה הבהירה הזאת הייתה מאפשרת לך למצוא את הפתרון הנינוח ביותר והנכון ביותר עבורך בקשר לאופן ניהול כלכלי של הבית בהצלחה ויישר כוח לנה איידלמן מאמנת אישית לחיים בשיטת סאטיה

בדיקה

ארטאניס היקרה. כל הכבוד ומזל טוב על העלאה זה נהדר! לגביי התאמה של ההכנסות להוצאות זה דבר שיאפשר לך להגשים את משאלותיך הגישמיות לא ע"י חלוקה לתשלומים של כסף שאינו שלך כרגע , אלא ע"י תשלום במזומן מה שמאפשר לרוב גם הנחה נוספת. לכן : כהתחלה מה דעתך לברר מהם ההוצאות המדוייקות שלך בשלושה החודשים האחרונים? ואיפה את יכולה להקטין חלק מההוצאות ע"מ שלפחות יוכלו להתאים לרמת ההכנסות? בהצלחה

adih770

New member
התבונני

שלום! שלב ראשון להבחין מה המציאות היום לאן הולך הכסף כסף בניגוד לסברה רווחת לא בורח לנו אלא אנחנו מבריחים אותו. מציאות זה אומר לוח מקורות ושימושים (הכנסות הוצאות) לפי קטגוריות דיור מזון חינוך תרבות וכו. לאחר שערכת את הנתונים התבונני בהם מה הם מספרים לך? האם את מגלה משהו? מה עולה? מה את מרגישה? אם חברה הייתה מספרת לך על לוח הוצאות כמו שלך מה היית אומרת לה? על מה שם את יכולה לוותר עשי הבחנה בין צריכה לרוצה (לא כל מה שאנחנו רוצים אנחנו צריכים). חשבי עלות תועלת . מי את מול כסף? מה המושג כסף מעלה לך הכי אחורה שאת זוכרת ,איך הוא מופיע בתודעה שלך? עדי [email protected]

למעלה