שלום שאלה

שלום שאלה

ברצוני לתפור אצל תופרת חצאית ומחוך לאירוע זאת פעם ראשונה שלי אצל תופרות ונתקלתי בפער מחירים מה המחיר הממוצע שאני צריכה לשלם בעבור תפירה? אודה על תשובה

רות מלר

New member
תשובה נטולת ציניות

עדי, הטביעה את השאלה- כמה עולה חליפה ליתום ? כל אחת תגבה כמידת הערכתה את יכולתה המקצועית, ושוויה. גם ירקות אפשר לקנות ב- 0.99 אג" לקילו לעומת 6 ש"ח לק"ג עגבניות. אחת כמה וכמה- כאשר מדובר- בבעל מקצוע שעבודתו היא אומנות.

נו טוב תשובה

טיפשית לשאלה תמימה כל רצוני לדעת בערך כמה שווה לי לשלם אפשר לתת גם דוגמאות ציניות לכיוון הפוך לתשובתך אותר על כך יום טוב

מה שרות כתבה לך זה שאי אפשר לדעת כמה את צריכה

לשלם על מחוך וחצאית. המחיר תלוי במורכבות הבגד ומחיר הבד, וכשאת כותבת מחוך וחצאית זה פשוט לא מספיק אינפורמציה. בנוסף, המחיר משתנה גם לפי היכולת של התופרת והמיקום של הסטודיו שלה. חבל שסתם התעצבנת.

שש שבע

New member
למה למהר לענות?

למה לא לקרוא את התשובה שנתנו לך פעמיים שלוש לפנ שעונים כפי שענית? לנסות להבין את המסר? עדי עם חליפה ליתום, ואני? עם דירה. כמה עולה דירה?

עניתי כפי שענו לי

נא לא לזלזל האיטילגנצה של הפונים ברור לי שאלו הסיבות לפערים אני לא חייה בפלנטה שונה משלה לכן שאלתי בכלליות מה הממוצע וחבל שאתם אלה שמנסים להסביר לי כך(לאט כאילו שכך אני אבין מהר<<<<תשובה צינית) אז להבא שעונים לאחד שבאה בשאלה תמימה וללא ידע מקצועי מן הראוי לתת תשובה "נבונה יותר פניתי לפורום כיוון שהוא מנוהל ע"י אנשי מקצוע לא ציפיתי לתשובה כזאת ע"ע אטי יעקובסון כפי שענתה תודה לךךךך עזרת לי יותר משאר נותי ההסברים ה"חכמים" פה שמנסים להסביר לי את מה שהם חושבים שלא הבנתי בהבנת הנקרא אין לי בעיה ונקסט לפורום הזה

אה ויטוריו מה הייתי עושה

בלי הפרשנות שלך באמת תודה בהצלחה בתור מתרגמת אהה ואולי שמה סנגורית יאללה ויאללה רדו מהשרשור העלוב הזה ממש לא לעניין

איגי, נכון שזו קבלת פנים נחמדה? ככה זה

עם הקליקה של הפורום והאמיני לי, בynet יש פורום מספר שענינים תפירה, וגם קומונות תכנסי תראי איך עונים לך לענין, ללא ציניות, ללא עליונות, ללא יומרות שם ממש כיף ואת יודעת מה לימדו אותי בבית הספר ש "הפוסל, במומו פוסל" וזו ממש רות - שמה לעשות? הציניות הרי מכסה על חוסרים אחרים, נכון? עברי הלאה, צאי מכאן, אבל לפני זה, עשי תחנה אצל הנהלת הפורומים הם מאוד רוצים לדעת איך ומה קורה כאן

רות מלר

New member
עכשו זה ברור- את הרי טרול- באה רק להרע

ומעניין למה את בכלל טורחת לחזור ולקרא- הרי כל כך רע כאן ראי את אלו שמברכות על המקום, על המידע והתרומה - ואת מה ?

היי לך שמלה לבנה

את ממש מדייקת בכל התחושת עלבון שהייתה לי בתשובתה של גברת מנהלת פורום ומה שמצחיק מכל זה שעדין יש פה "נשמות טובות " שממשיכות להסביר לי כאילו שאני חסרת הבנה והאמת שחבל לי על הזמן שאני בכלל מקדישה על שרשור כזה עלוב ועליך אומר שמלה לבנה שעדין יש אנשים טובים באמצע הדרך תודה מתוקה

רות מלר

New member
איגיוקנין-התנצלי,או שתורחקי

אנחנו לא נסכים לסבול בינינו את מי שתרבות הדיבור שלו כוללת העלבה ובוטות כנגד אחרים

lirola

New member
רות ענתה לך מאוד לעניין

משום שזה שתופרת לוקחת 2000 או 3000 שקל על פריט לבוש מסוים עדיין לא אומר שזו תהיה עבודה ברמה גבוהה וגם להיפך-יכול להיות שתופרת תיקח פחות משום שהיא עובדת סופר מהר ויש לה המון גזרות מוכנות והיא מנוסה מאוד, כך שהיא מתמחרת לפי שעות עבודה. ולכן מאוד כדאי לראות עבודות או בגדים שהיא עשתה. וגם אם רות היתה אומרת לך ש1500 שקלים זה משתלם, עדיין לא אומר שתופרת שתתפור בסכום הזה תתפור כמו שציפית. היא בסהכ לא רצתה להטעות אותך ואת נעלבת סתם. ומה הוגן לקחת על פריט כזה--, גם שאלה שקשה לענות עליה, משום שזה תלוי בסוג הבד, ובמורכבות של העבודה, בגודל החזה (חזה גדול יותר יצריך אולי יותר תמיכה, יותר עצמות) וזה מבלי שאני מבינה במחוכים.. ישנם דברים אחרים שמאוד קל לענות עליהם, למשל כמה אמורה לעלות מכונה מסויימת יד שניה. מאוד קל ופשוט. בערך חצי או שליש מחיר מחדשה. השאלה שלך היא לא כזו. וגם התשובה הזו אינה צינית, בסהכ כדאי ללכת על פי המלצות בנושאים האלה. בהצלחה

תשובה

המחיר יכול לנוע בין אלף וחמש מאוד שקלים ועד עשרים אלף שקלים. המחיר תלוי בכמה גורמים: גורמים טכנים: 1. סוג הבד 2. רמת הגימור 3. רמת הגיזרה 4.. כמות הבד 5. מהירות האספקה 6. מספר המדידות 7. מידות גופה של הלקוחה 8. כמות העבודה הצפויה, למשל רקמה, עבודת יד, רכיסה מיוחדת, מספר העצמות במחוך וכו'. 9. חומרי הגימור: מספר העצמות, סוג הבטנה, קאפים וכו'. גומרים מסחרים: 1. הפופולראיות של של המעצב 2. העיר והרח' שבו הוא עובד 3. האם זו חנות או סטודיו 4. האם הוא מוציא כסף על פרסומות 5. המגזר הדתי והעדתי אליו הוא משתייך- למשל בכפר יסיף וגם באום אל פאחם יש כמה סלוני כלות שיספקו לך תוצרת לא רעה בכלל במחירים מאוד נוחים, וכן במגזר הדתי תוכלי למצא תופרות שעובדות מביתן שבשל עלויות התפעול הנמכונות יתפרו לך במחיר מוזל. כפי שנכתב כאן, חשוב לראות עבודות קודמות, או לפחות לקבל המלצות מאנשים שטעמך כטעמם, וכך לצמצם את הלא נודע. כמו כן להחליט מה בעצם את רוצה, או לחילופין לענות על השאלות כפי שהצגתי אותן כאן, ולהגיע למסקנה אצל מי את רוצה לתפור. שיהיה בהצלחה

למעלה