שלום . שאלה!!!

M 2 3

New member
שלום . שאלה!!!

יש לי לפטופ חדש ורציתי לדעת איך אני מתחבר לאינטרנט ברשת אלחוטית במקומות ציבוריים כמו בתי קפה וכו'.. (מקומות שנותנים את השירות כמובן) איך אני מגדיר את ההגדרות (אם יש בכלל צורך) ומה אני בכלל אמור לעשות? (אני חייב לציין שיש לי הבנה מינימלית במחשבים נייחים ובניידים אין לי ידע כלל) תודה

יאיר B

New member
כשאתה מגיע למקום שיש בו רשת אלחוטית

פתוחה (זה חשוב שהיא תהיה פתוחה, אחרת אתה צריך סיסמא), אתה מדליק את המחשב, חלונות עולה. אתה מפעיל את הרשת (בדרך כלל יש כפתור שעושה את זה עם ציור של אנטנה, או קומבינציה של FN+ אחד ה-F [במחשב שלי למשל זה FN+F2], תדלק מנורה על הנייד שאומרת שהרשת הופעלה). אחרי שהרשת תופעל, המחשב באופן אוטומטי סורק את האזור לחפש רשתות פעילות. תקבל הודעה (בצורת בלון ליד השעון) שהתגלו רשתות (אם יש כאלה כמובן). אם תלחץ על הבלון, תוכנס לחלון שבו יש פירוט של כל הרשתות שהתגלו. אתה בוחר את הרשת שאתה רוצה להתחבר אליה (סביר להניח שיקראו לה כמו שם המקום שבו אתה יושב), לוחץ על התחבר והמחשב יחבר אותך לרשת (לאחר שהחיבור יסתיים, תראה בלון שאומר שאתה מחובר לרשת בשם XXX). אתה פותח דפדפן ומתחיל לגלוש.

bar666xp

New member
F5 בר F5 חחח

הקדמת אותי אבל הלכנו על שתי גישות קצת שונות לאותה המטרה חח.

bar666xp

New member
בהנחה כי מדובר ברשת ציבורית פתוחה.

ללא סיסמה.. כל מה שצריך זה להפעיל את תקשורת האלחוט {תלוי במחשב והדגם אבל בדר"כ יופיע על הלחצן/מקש WIFI או WIRELESS או ציור של אנטנה וכדומה... אם זה מקש לרוב מופעל בשילוב מקש FN.. מחזיקים את FN ולוחצים על המקש. לאחר מכן יש 2 אפשרויות.. 1. תוכנה נילוות של היצרן מנהלת את החיבורים. 2. ZERO TOOL של WINDOWS מנהל את החיבורים {או הכלי של המערכת הפעלה במקרה ויש הפצת לינוקס מה שאני לא מאמין שיש לך}. בכל מקרה העיקרון פעולה זהה... עושים סריקה לרשתות זמינות לחיצה כפולה על הרשת המופיעה ו/או לחיצה אחד ולחיצה על התחבר/CONNECT. אם מדובר ברשת פתוח ללא סיסמה/WEP/WAP.. תקבל הודעה כי אתה מחובר... אם זאת רשת סגורה/סיסמה וכו' יפתח חלון המבקש את קוד ההצפנה/כניסה. נסה תחילה במקומות כמו סניפי מקדונלד שם אמורה להיות רשת פתוחה.. נ.ב. בקישורי הפורום יש קישור לרשימה מYNET אאל"ט של רשתות אלחוטיות חינם ובתשלום מיקומים וכו'.

למעלה