תשובות, לעניות דעתי.
ראשית-כל, כאן מדברים אודות חב``ד, לא חז``ל...

ואשר לשאלותיך, אשתדל לענות כמיטב יכלתי. 1. הרבי לא טען שהוא אישית נביא בפירוש, אך בהחלט אמר שאמרתו ``הנה הנה משיח בא`` זוהי נבואה, וביקש לפרסם לכל אנשי הדור שיש נביא בדורנו. אינני יודע אם ההגדרה כאן של נביא היא בדיוק כפי שהיתה בדורות הנביאים, כיון שאם-כן, מי שאינו מציית לנביא - מחויב מיתה ה` ישמור. נדמה לי שהכוונה כאן היא, שהרבי הגיע למדרגה מסוימת של נבואה. 2. א. אות ומופת? נדמה לי שלא צריך הרבה דוגמאות.. ומופתים רבים רצו אצלו, ואין המפורסם צריך ראיה. ב. לא זכורה לי הלכה כזאת, שנביא אחר צריך להעיד עליו שהוא נביא, אך זה בהחלט מתאים לסברתי לעיל, שאין המדובר כאן בסמכות נביאותית, אלא ביהודי שהגיע לדרגה מסוימת בנבואה. 3. בנוגע לוודאות חישובי הרמב``ם בנושא זה, אמנם חישוב זה לא מכריח שאכן יצוצו נביאים, אך אם בא מישהו וטוען שהוא נביא, אי-אפשר לסתור את דבריו בטענה שכבר אין נבואה בישראל בימינו, שהרי יש מי שטוען שזה כן אפשרי, כהרמב``ם. 4. אם תסתכל בסימני הרמב``ם למשיח, תראה שיש שני חלקים - ``בחזקת משיח`` ו``משיח ודאי``. בקשר למלחמות ה` (הלשון ברמב``ם הוא מלחמות ה`, ולא מלחמות ישראל כפי שכתבת), שזה אחד מסימני ה``בחזקת משיח``, אין הוכחה לטענה שמדובר דוקא במלחמות גשמיות עם רובה וטנק. מלחמות כ``מיהו יהודי``, ו``מסירת שטחים``, וכן הפצת היהדות בהחלט יכולים להיכלל בהגדרת מלחמות ה`. בקשר ל``יקבץ נדחי ישראל`` - זה אחד משני סימני ה``משיח ודאי`` לאחר ``ויבנה בית-המקדש במקומו``, ובהחלט אינני בטוח שגם ה``משיח ודאי`` התקיים בו גם-כן. בקשר ל``עומד על גג בית-המקדש`` - זהו מדרש, שגם לא נפסק להלכה ברמב``ם, וכדרכו של מדרש בהחלט יכול להיות מטאפורה, ולאו-דוקא תיאור מפורט של אירוע במציאות. בקשר להנהגתו של הרבי את כלל ישראל - הרבי בהחלט בשונה מאחרים, פנה לכלל עם ישראל בפעילויותיו השונות ולא לסקטור אחד או ספורים. אמנם לא מלך במלוא מובן המילה, אך זה לא אמור כלל להתקיים, אלא רק לאחר התגלות משיח בפועל. נ.ב: כמה מילים בקשר ל``בחזקת משיח`` ו``משיח ודאי``: אל תחשוב שפירוש המילים ``בחזקת משיח`` זה משיח אולי, ו``משיח ודאי`` זה משיח בטוח.. אשה שהוחזקה בעיר כאמא של מישהו על אף שהוא לא נולד שם, ואין עדים שזה אכן בנה, חייבת במיתת בית-דין באם עברה איתו על גילוי-עריות. כך ש``חזקה`` זה לא ``אולי``..