שלום שאלה על ראוקוטן

guyvaron

New member
שלום שאלה על ראוקוטן

שלום אני נוטל זה חודשיים curatane שזה המקביל של ראוקוטן. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם אפשר לשים קרם לחות על הפנים והעור? הרי התרופה מייבשת את העור וזו מטרתה אז אם שמים קרם זה לא הורס? 2. לגבי פעילות ספורטיבית כמו ריצה ומשקולות? אני יודע שישנן הגבלות והמלצות לא לעשות זאת, אבל מה באמת עומד מאחורי זה? האם זה משבש את הטיפול? האם אסור בתכלית האיסור לעשות פעילות גופנית לחצי שנה?! 3. האם מותר לשים עוד קרם (זינדקלין - zindaclyn) בזמן הטיפול? זה עזר לי מאוד לפני כן. תודה לכול העוזרים ויש לכם אחלה פורום!

התשובה לשאלותיך- כן,כן וכן

עליך להתיעץ עם הרופא המטפל שכן אלה תשובות כלליות ועשויות לא להתאים לכל מטופל 1. אין מניעה להשתמש בקרמים שונים - כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל באשר לתכשירים מומלצים. 2. הסיבה להגבלה בפעילות גופנית נובעת מנזק לשרירים שגורמת התרופה ב-15% בערך מהחולים. במרבית המטופלים העדות היחידה לתופעה הינה תוצאה חריגה בבדיקת דם לרמות האנזים CPK . במספר קטן מאוד של מטופלים דווח בספרות הרפואית על נזק שרירי נרחב .יש גם דיווחים על שברים בעצם הקשורים לטיפול.יש לזכור שיש להמנע מחשיפה לשמש. לסיכום:ניתן לעסוק בפעילות גופנית אבל (!!!) תוך מעקב צמוד של הצוות הרפואי אחר מצבך הגופני כולל בדיקת דם ל- CPK. מומלץ להמנע בזמן טיפול ממאמץ איטנסיבי ובודאי ש להמנע לחלוטין ממאמץ בשמש. 3. אין מניעה לשימוש ב- Zindaclin. יש אף תכשיר המשלב את שתי התרופות יחד יש בקישורים הפנייה לאתרים ספציפיים נושא האקנה.

למעלה