שלום, שאלה מן הסתם

שלום, שאלה מן הסתם

אז ככה לפני 4 שבועות שיחקתי כדורסל ועיקמתי את הרגל הרגל התנפחה וכאלה אבל לא יחסתי לזה חשיבות חשבתי שזה עוד נקע (אני משחק כדורסל באופן קבוע ולא פעם נקעתי את הרגל) וקיבלתי 3 גמלים.. הנםחיות לא ירדה אז ביקשתי הפנייה לצילום בו נמצא חשד לשבר ניתוק זעיר בתלוס הופנתי לCT דחוף ומאז אני משתמש בקביים בהמלצת הרופא למרות שאני מסוגל לדרוך על הרגל (זה כואב). בCT הרנגנולוג של מצא ממצאים לשברים אבל האורטופד שבדק את הCT אמר שהוא לא בטוח מה הוא רואה ושלח אותי למיפוי עצמות ואולטרא סאונד להם אני עדיין מחכה כרגע אני עם תחבושת אלסטית מרופדת וקביים אני דורש על הרגל רק בבית שזה אומר לא הרבה מדי... השאלה שלי היא האם אין סכנה שהשבר יתאחה מעצמו עקום או משהו כזה בגלל שאני לא נמצא בגבס? 4 שבועות זה זמן רב מדי? ועוד שאלה אם יש לי קרע ברצועה אז העובדה שאני לא בגבס גם גורמת נזק? מה אתה ממליץ לעשות ? תודה רבה על כל עזרה

שבר ניתוק

מרבית שברי הניתוק מחלימים היטב ללא בעיות מיוחדות, בחלק מהמקרים צריך לגבס ובחלק לנתח. אם הרופא החליט לא לגבס ככל הנראה סוג השבר לא מצריך גיבוס, ניתן כמובן לקבל חוו"ד נוספת.

הוא החליט שלא לגבס

רק בגלל שהוא לא ראה את השבר בCT... למרות שהוא הופיע בצילום.. באילו מקרים צריך לנתח? תודה על העזרה..

rafagav

New member
כמו שהציע הדר' - חו"ד נוסםת הכרחית.

אל תדחה את מועד הבקשה לחו"ד נוספת וחשוב, שתהיה מרופא אחר!!

למעלה