שלום. שאלה למבינים!!!

שלום. שאלה למבינים!!!

הילד שלי הוא בן 5 ושלושה חודשים. לפני כמה ימים היה בגן יום הורים ואז בתוך השיחה התברר לנו שהבן שלנו הוא ילד חכם מאוד, איך אין לו בגרות רגשית וכן יש לו עולם דימיוני עשיר, שלהערכת הגננת הוא מוגזם. הבן שלי מטופל בהתפתחות הילד בשל רפיון גוף. (כדי להגיע לבעיתיות שלו נערכו לו מבחנים רבים, הן קוגנטיבית והן גופנית) מבחינה קוגנטיבית הוא עלה על ילדים בני גילו בהתפתחותו ואילו מבחינה גופנית הוא לא ידע אפילו להרים רגל אחת ולקפוץ עליה. השאלה שלי היא למה הכוונה בגרות רגישית ומדוע בשל כך כדאי להשאיר אותו גן. תודה למבינים.

בגרות רגשית מתבטאת בהתנהגות ולא

בהבנה. הילד יכול לדעת את כל כתבי שקספיר במקור, אבל להרטיב במיטה, לבכות כשההורים עוזבים אותו בגן, לבכות כשמישהו אחר לוקח לו צעצוע, לדבר כשצריך להיות בשקט וכו'. כל המדענים העוסקים בתחום מסכימים היום שאינטליגנציה רגשית חשובה לא פחות מאינטליגציה שכלית. אם הילד מחונן, הוא ישאר כזה גם בעוד שנה, ואתם בבית תוכלו לספק לו מספיק גרויים אינטלקטואליים. במקביל צריך להכין אותו לבשלות רגשית גבוהה יותר, כי בבית ספר אין משחקים, צריך לשבת בכתה במשך שעות ולהקשיב בשקט לדברי המורה (ולדברי אחרים). יש שיעורים ארוכים והפסקות קצרות, ולכל אלה צריך הילד להיות מוכן, לא רק בתאוריה, כי קל יותר להשאר עוד שנה בגן מאשר להשאר כתה בכיתה א', או לסחוב בעיות להמשך.

תודה לך על התגובה. הבעיה שלי היא

יותר קשה. כאשר אני הייתי בכיתה א', בשל מחלה הוחלט להשאיר אותי כיתה. אומר לך בקינות עד היום זה מטריד אותי. במיוחד לאור העובדה שהיתה לי אחות תאומה שהיא כל הזמן היתה בכיתה אחת מעלי. תמיד הרגשתי "הכושלת" לעומת מה שהיא. למרות שמבחינה לימודית הצלחתי טוב ממנה, אני הייתי תמיד זו שנכשלה. אני לא רוצה שהמצב הזה יקרה לבן שלי. הוא יראה את החברים שלו עולים לכיתה א' ואילו הוא נשאר הילד הכושל, הלא מספיק טוב ולא מספיק חכם. הילד שלי הוא ילד חכם וזו הבעיה שעלולה להביא אותו למשבר, לדעתי.

הכל תלוי (עדיין) בכם, ההוריםץ

הילד שלכם עדין נמצא בגיל שבו הדרך שבה אתם משדרים דברים היא הדרך שבה הוא יראה אותם. זאת תופעה מאוד שכיחה להשאיר ילד בגן (ביחוד בנים) שנה נוספת, ואם יקבל את ההסבר הנכון מכם, יראה זאת כעוד שנה של כיף ולא כעונש. כמו שאמרתי, עדיפה שנה נוספת בגן מאשר להשאר כתה בבית הספר.

ערפה

New member
את זקוקה

את זקוקה להכוונה הרבה יותר מעמיקה מאשר כאן כולנו יכולים לספק לך. אסור וזה לא אחראי לתת לך כאן עצות מבלי להכיר את הילד, ואת המשפחה. אני במקומך לא הייתי מסתפקת בהכוונתה של הגננת- כי גם אותה צריך להכיר מה מידת האוביקטיביות כמה ניסיון יש לה, מכל מקום פני לאבחון פרטי , בלתי תלוי, בדקי היטב במשפחה מה המשאבים (כסף, זמן, מקצועיות, מסירות, ) העומדים לרשותך כי שילוב כל ילד חריג (אני בזמנו התמודדתי עם שילוב ילדה שאובחנה ותיפקדה כגאון)היא משימה הדורשת המון.....המון.....אמצעים. מכל מקום אל תקחי את היותו חריג כאסון, ראי בזה מיוחדות ואם תצליחי לראות זאת כך זה יקל עליך ותוצאות ההשקעה יהיו טובות בהרבה. בהצלחה!

pf26

New member
מבינה את הבעיה שלך, יחד עם זאת

כמו שכתבה הרמינה, הרבה יותר קל לטפל בדברים האלה בגן מאשר בבי"ס. היום יש מדיניות שאוסרת על להשאיר תלמיד כיתה שנה נוספת בביה"ס, אז מכך אין לך מה לחשוש. יחד עם זאת, אם הגננת אומרת שהילד לא בשל רגשית (הרמינה הסבירה במה מדובר ואני רוצה להדגיש את הנושא החברתי) הייתי בהחלט מבקשת יעוץ נוסף ושוקלת את האפשרות בחיוב. אני מבינה שלבנך אין אח תאום, כך שלא יהיה במצב שאת היית. בבית צריך לשדר לו שהוא פיקח ונבון ומבין מצוין, וההחלטה שישאר עוד שנה בגן היא כדי לעזור לו ללמוד איך להסתדר טוב יותר עם החברים ועם החוקים שבגן/בי"ס. התיעצי עם הגננת (את יכולה לבקש פגישה עם היועצת/מנחה של הגן) ובררי מה היא מתכוונת לעשות כדי לעודד את בנך ולחסוך ממנו משבר.

m i t a l y

New member
הלוואי והיכולתי לעזור...

שיהיה לך בהצלחה

למעלה