שלום! שאלה לי:

חגית35

New member
שלום! שאלה לי:

יש כאן מזכירות / מנהלות משרד בתחום הסחר חוץ או שיווק וסחר בינ"ל?

Blue Rose

New member
יצאתי כבר.. אבל..

הייתי מזכירת יבוא ויצוא, במשך כשנה וחצי, ומזכירת שיווק חו"ל לפני זה, במשך אותו זמן. אפשר לשאול מה מטרת השאלה? רוזי!

חגית35

New member
Sure!!

אני מתלבטת בהיותי מובטלת כעת באם לבחור מסלול הסבה דרך הלשכת עבודה לתחום מזכירות סחר בינ"ל נראה תחום מאוד מבוקש ועם הרבה אופציות העסקה איך השכר? חשוב לי מאוד שכר טוב!! עד כה הרווחתי לא רע בכלל כמנהלת אדמיניסטרטיבית בהיי טק או מנהלת לשכה או מזכירה בכירה דו לשונית מבלי התעודה במקומות שלא דרשו אוריינטציה של סחר חוץ. הנני אקדמאית ואנגלית מעולה כשפת אם. חשבתי שזה יפתח לי אופציות תעסוקה נוספות. לא רוצה להשקיע זמן בהכשרה של קורס שלא יוציא לי הכנסה טובה... תודה!

Blue Rose

New member
אז ככה:

בשתי המשרות לא קיבלתי משכורת גבוהה יותר ממשרת מזכירה רגילה. אם כי מעל לשכר מינימום. מה שכן, אוסיף ואגיד שבמזכירת שיווק בינ"ל יש הרבה יותר אתגר ועניין מאשר בעבודה של סחר חוץ שזה חזרה על אותו הדבר עם הבדלים קטנים במשך כל העבודה. לדעתי - הקורס מיותר לך, אלא אם כן את חוששת שלא תמצאי עבודה ואז תאלצי לעבוד בסחר חוץ. כשנכנסים לסחר חוץ- מתחילים כפקידה- וזה שכר נמוך ושעות ארוכות- ולא משתלם לאדם עם הניסיון והנתונים האחרים שלך. מזכירת שיווק בינ"ל את יכולה להיות עם הנתונים הנוכחים שלך, כי בד"כ שיווק הוא שונה ונפרד מיוצוא ויבוא- ונמצא גם במחלקות נפרדות. מקווה שזה מה שרצית לדעת... רוזי!

למעלה