שלום.שאלה לי.

שמיים26

New member
שלום.שאלה לי.

אני שוכרת דירה כבר קרוב ל 8 שנים,(את אותה דירה)כול שנה חידשנו את החוזה,לאחרונה נקלעתי לקושי ולא שילמתי שכ"ד 3 חודשים,(היה אמור להכנס לי כסף שלא שמתעכב..) בעל הדירה סירב לחכות עוד קצת ופנה לעו"ד - שזה שלח לי מכתבשעלי לפנות את הדירה תוך 48(!!!!) שעות...מיותר לציין שאין לי כול יכולת וכוונה לפנות לו בזמן הלא הגיוני הזה, (שבועיים נשמע לי סביר)השאלה שלי היא האם יש לו אפשרות להוציא אותי בכוח תוך 48 שעות? אין איזה חוק בעניין הזה?את הכסף שאני חייבת לו אני יכולה לשלם לו בסוף החודש,במזומן. מה עלי לעשות? תודה על התשובה. (ה 48 שעת התחליו אתמול בערב בשעה 9 בערב כשהביאו לי את המכתב)

ניתן לפנות שוכר רק באמצעות הליך משפטי

ואם לא היה הליך משפטי בו נפסק שעליך לפנות הדירה אז לא ניתן לפנות אותך. מציעה שתציעי למשכיר לשלם לו עוד קצת מעבר לשכר הדירה שלא שולם, כפיצוי על האיחור בתשלום.

שמיים26

New member
אני מסכימה לעזוב...

אבל לא תוך 48 ש',דיברתי איתו היום,הבעיה שהוא לא יודע לדבר רק לאיים.אמרתי לו שמבחינתי יש 2 דרכים -אחת אני מוצאת דירה תוך פרק זמן סביר,משלמת לו את כול החוב במזומן,אופציה ב אם ימשיך לאיים עלי ולבוא אלי הביתה עם הבנים שלו ב 22 בערב..ולעשות לי התקף לב.כשאני לבד בבית עם תינוקת אני יפנה - אבל הוא יצטרך לפנות להוצל"פ....הרבה יותר נוח לי לשלם 1000 בחודש ולא 9 אלף מזומן..אני מאמינה שהוא יבחר בדרך הנורמלית..תודה ..

כנראה שכחת כי חובתו הראשונית של שוכר

היא לשלם את שכר הדירה. בהיעדר תשלום המשכיר יהיה צפוי לזכות בתביעה במסגרתה יקבל לא רק את שכר הדירה שלא שולם אלא גם את כל הנזקים שנגאמו לו כולל למשל שכר הדירה בגין התקופה בה תעמוד הדירה ריקה עד למציאת שוכר אחר ונזקים אחרים.

שמיים26

New member
לא שכחתי..

וכמו שאמרתי אני בדירה הזו 8 שנים כמעט,תמיד שילמתי בזמן וכו',אין לי שום חוב אליו למעט החודשים האלו,והוא גם הסכים לחכות.החיים דינמיים..ולפעמים קורים דברים שלא בשליטתך,כולנו רק בני אדם.. ומה זה עד שימצא שוכר..הוא יכול להעמיד את הדירה שנה ריקה במכוון ולטעון שלא מצא שוכר...חוץ מזה,שכך או כך החוזה שלי של השנה נגמר עוד חודשיים...ואת הכסף שלו הוא יקבל באמצע פברואר.ואני גם יעזוב כמו שביקש.

למעלה