שלום, שאלה לי אליכם

שלום, שאלה לי אליכם

אני לא בטוחה אם זהו הפורום המתאים, אבל ביקשו להכין עוגה מסויימת עד ליום שישי, לכבוד אירוע חשוב (אני מתעסקת בקונדיטוריה) ובמתכון היה כתוב סירופ תירס (light corn syrup) כאשר שאלתי חברים, משפחה, אף אחד לא ידע מה זה או לחילופין היכן אפשר להשיג זאת. וזוהי שאלתי.. מה זה הסירופ תירס הזה? מעולם לא שמעתי עליו, מישהו יודע היכן ניתן להשיגו (רצוי באיזור ירושלים) ואם יש לו תחליף אחר למקרה ולא מצאתי? תודה מראש.

N i r T

New member
סירופ על בסיס גלוקוזה

התחליף שלו הוא גלוקוזה (אפשר לקנות בחנויות שמתמחות בצרכי קונדיטוריה - לא מכיר בירושלים). למה זה נקרא סירופ תירס? כי מתחילים מעמילן תירס ביצור שלו ומפרקים אותו עד למרכיב הכי בסיסי של עמילן שהוא גלוקוז (חד סוכר פשוט). יש דרגות סמיכות שונות ו- LIGHT CORN SYRUP מכיל יותר מים. יתכן ותצטרכי למהול מעט את הגלוקוזה הקנויה במים (תוך כדי חימום בסיר על האש אחרת זה לא נמס ומתערבב כל כך). ניר

הגלוקוזה זה סוג של סוכר, ואולם הסירופ נוזלי,

צריך להעביר את הסוכר תהליך על מנת שיהפוך נוזלי? ותודה רבה לך, אתה יודע במקרה גם מהי heavy cream?? זה סוג נפוץ של שמנת? כי מישהו אמר לי שלא ניתן להשיג אותה בארץ, והרי היום הכל ניתן להשיג.

ו ר ד ה 1

New member
לסירופ סוכר טעם מעט שונה

אבל אכן מחליפים אותו בגלוקוזה. במתכונים אמריקאים מופיע יותר סירופ סוכר כי הוא מאוד זמין שם ויותר זול מהגלוקוזה, אצלנו זה הפוך. אגב תמצאי אותו בחנויות טבע. אם תפרסמי את כל המתכון יוכלו לעזור לך יותר בהחלפת המרכיביםמראים עין אולי שמנת מתוקה יכולה להחליף את ה"שמנת הכבדה?"

N i r T

New member
גלוקוז הוא סוכר. גלוקוזה הוא השם ה"מסחרי"

של סירופ גלוקוז.... והוא סירופ נוזלי כמו סירופ תירס. צודקת ורדה שהטעם קצת שונה אבל לעוגה - זה יהיה אותו הדבר. לגבי HEAVY CREAM - זו שמנת מתוקה סמיכה יותר. בעיקרון שמנת מתוקה 38% תהיה טובה כ- HEAVY CREAM. אם לא תמצאי - אידוי קל בהרתחה של שמנת מתוקה רגילה וצינון יעשה את העבודה.

ו ר ד ה 1

New member
התבלבלתי, כתבתי סירופ סוכר במקום סירפ תירס.

סליחה

passioneta

New member
סירופ תירס יש בחנויות מתמחות, חנויות טבע

וגם בטיב טעם. בירושלים יש המון עולים מארה"ב אז בחנויות עם מצרכים אמריקאים בטח יש. לפעמים יש גם בסופר. heavy cream זה פשוט שמנת מתוקה עם אחוזי שומן גבוהים (כלומר לא "שמנת לבישול" אלא "שמנת להקצפה").

מני.ת

New member
סירופ סוכר עדיף (יותר טעים)

הסיבה לשימוש מוגבר בסירופ תירס באמריקה היא המחיר הזול יותר של תוצרי תירס. סוכר קנה הרבה יותר יקר כחומר גלם.

N i r T

New member
לא סתם זול - מסובסד ע"י המדינה

איגוד מגדלי התירס הוא אחד מהאיגודים החזקים ביותר בפוליטיקה האמריקאית... כמעט כמו ה- NRA - איגוד נושאי הנשק....

גם בגלל זה רוב המוצרים שלהם מבוססים על תירס

הרבה יותר משתלם להם להחליף מצרך בתירס, כמו בקולה שלהם למשל (אם תהיו שם תשימו לב שזה לא אותו הטעם)

עוד תיקון - למה זה לא עובד?

הנה http://www.marthastewart.com/portal/site/mslo/menuitem.fc77a0dbc44dd1611e3bf410b5900aa0/?vgnextoid=fa6d95100fe63110VgnVCM1000003d370a0aRCRD&autonomy_kw=faith%20ford&rsc=ns2006_m2

למעלה