שלום.. שאלה לגבי ct

שלום.. שאלה לגבי ct

היי.. אממ ככה.. בנובמבר 2005 עשיתי בדיקת C.T לגב תחתון ובבדיקה נמצאו 2 דיסקים בולטים + לחצים על שורש כלשהו.. במרץ השנה עשיתי בדיקת C.T נוספת באותו מקום והבדיקה יצאה תקינה לגמרי ללא כל בעיה.. הגיוני? יתכן? יכול להיות שהיתה קלה באחת המכונות? יכול להיות שהתבלבלו בתוצאות..? מאוד מוזר.. מה דעתכם?

בלטים

מה בעצם הביא אותך לבצע בדיקת CT בפעם השניה ? בלטי דיסק קטנים וחמודים עלולים להעלם במהלך הזמן אבל אך רק אם מדובר בבלטי דיסק קלים במיוחד . איזה כיף לך הלוואי עלי !

אממ

אני לא יודע אם הם קלים במיוחד, אבל בפענוח כתוב שהם קלים.. אממ, מה שבעצם הביא אותי לבצע בדיקת C.T בפעם השנייה זה עקב כך שאחרי הבדיקה הראשונה לא ממש טיפלתי בבעיה ( פיזיותרפיה וכו'.. ) והכאבי גב לא חלפו, בגלל אופי השירות שלי כרגע בצבא זה בעייתי מבחינתי לטפל ולמצוא זמן לפנות לרופאים, לכן שנה ו-4 חודשים לאחר הבדיקה הראשונה פניתי לאורטופד מומחה גב והוא המליץ על ביצוע בדיקה נוספת בכדי לראות אם ישנם שינויים מסויימים מהבדיקה הראשונה, ומסתבר שהבלטים נעלמו כלא היו ואיתם גם הלחץ על השורש.. לא יודע, או טעות בבדיקות, או שאני נס רפואי...

בדיקת CT

שלום, הרופא שבדק אותך ככל הנראה רצה לראות אם ישנה החמרה בתמונה ב CT. בדיקת ה CT בפני עצמה, כמו כל אמצעי דימות אחר, היא רק כלי עזר בידי הרופא ואינה עומדת בפני עצמה. מה שחשוב היא הקליניקה. ההבדלים בין בדיקה לבדיקה יכולים להיות על רקע מנח שונה שלך בתוך המכונה, הבדלים בין מכונה למכונה, דור שונה של מכשירים או פשוט חתכים אחרים (המכונה "חותכת" את הגוף לחתכים, עובי החתך משתנה בין מכשיר למכשיר וייתכן שכעת נבדקו חתכים מעט שונים מאשר בעבר). בברכה,

למעלה