שלום שאלה לגבי עבודה בהיי טק

reload00711

New member
שלום שאלה לגבי עבודה בהיי טק

שלום, הייתי בראיון עבודה ועשו לי סיור בחברה , עכשיו הראש צוות שאל אותי אחר כך, לגבי מה הבנתי לגבי סוג העבודה שעושים הבודקים בחברה ולפי הבנתי התשובה שלי לא ענתה על הציפיות שלו ואני חושב שמסיבה זאת לא יקבלו אותי , כי החברה מצפה שיהיה לך יכולת למידה מהירה.
רציתי לשאול לגבי עניין הזה,
אני בנאדם שלא קולט את הדברים על הפעם הראשונה, אלא צריך לחזור על ההסברים מספר פעמים, או שאני עובר על חומר כתוב בבית עד שאני מבין.
אז השאלה , האם הראש צוות או העובד שאמור להכשיר אותי לגבי העבודה מצפה שתקלוט את הדברים על הפעם הראשונה שהוא אומר אותם ותבין אותם, או שאם הוא חוזר על הדברים מספר פעמים זה גם בסדר, יכול להיות שאני רושם או מקליט אותו ועובר על מה שהוא אמר בסביבה שקטה. האם יהיה להם את הסבלנות לחזור על הדברים גם אם הקליטה שלי יותר איטית מאחרים, זה כמובן תלוי בחברה , אבל השאלה היא באופן כללי?

halperin

New member
מנהל
נושא יכולת הקליטה מתחלק לשניים:

1. ייתכן מאוד ובתהליך הגיוס ירצו לקלוט אדם עם יכולת קליטה מהירה - סה"כ כאשר כל האופציות פתוחות בפניהם ירצו לקבל הכי טוב בהכי פחות כסף...
2. אם בכ"ז עברת את שלב הגיוס - בין אם לא שמו לב, או בהתפשרו ואתה נמצאת האיזון הטוב ביותר במכלול השיקולים - רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה.
צוות טוב אינו מורכב דווקא מהאנשים הכי חזקים ומהירים - אלא מתמהיל מגוון שמאפשר שהשלם יהיה יותר מסך חלקיו, לכל אחד יתרונות וחסרונות - אבל כצוות אמורים להשלים ולחזק זה את זה.
להקליט קצת פחות נהוג, אבל דיי ברור שאתה רושם נקודות במהלך החניכה / הדרכות - להיפך, הייתי אפילו מצפה לכך שתעשה זאת, ומתפלא אם לא.
האם לאורך זמן תהיה סבלנות להמשיך ולהשקיע יותר חניכה? מאוד סובייקטיבי ותלוי בחונכים ובמנהלים, וגם עד כמה אכן התחושה שלך לגבייך הינה זהה לאיך שאתה נתפס ע"י אחרים.
וגם בהתאם לאופי הקבוצה - יש מקומות שמעריכים אנשים שמתעדים דברים ועובדים בצורה מסודרת אם כי איטית יותר, ויש מקומות בהם רוצים לרוץ קדימה ללא תיעוד...

למעלה