שלום, שאלה חשובה.

TomerEp

New member
שלום, שאלה חשובה.

אני כרגע באיזור גואנז'ו, בווז'ו(אני יודע שזה כבר לא איזור גואנדונג אבל זה ממש קרוב), ובימים הקרובים אני לא הולך להיות באיזור סיכון של מלריה, אבל אני מטייל לבד, וכל פעם שאני מראה לאנשים בבית מרקחת "מלריה" שיש לי במדריך של לונלי פלנט הם מביאים לי כדורים לעיקול, ונגד שילשולים או משהו כזה(זה מה שאני מבין מהאנגלית שכתוב על התרופה), האם תוכלו לכתוב לי בסינית "מלרון", או משהו כזה בבקשה? אני מפחד שאני אגיע לאיזור סיכון של מלריה ולא יהיה לי כדורים..(אני יודע שמלרון לוקחים אחרי שיש סימפטומים של מלריה). אהה והתכנון הוא אחרי פסח ללכת ליונאן, ואז סיצ'ואן, קסיאן, ואז בייג'ינג, שנחאי הונג קונג, כמובן שבאיזור שמסביב למקומות הנ"ל, יש לי חודשיים וחצי בערך.. אודע מראש אם תגידו לי באיזה איזורים יש סיכון למלריה, אני מטייל לבד ועד היום לא ראיתי שום אדם ללא עיניים מלוכסנות מאחרי שיצאתי מגואנז'ו. קשה קשה עם הסינית, הם לא מבינים מה אני רוצה מהחיים שלהם רוב הזמן, ועד שאני אומר משהו נכון הם עונים לי ואין לי מושג מה הם אומרים, חחחח קשה אבל כיפי, 5 ימים בסין, והפז''ם דופק :) תודה מראש, תומר

Mei11

New member
אם תחשוב שיש לך סימפטומים של

מלריה, גש בבקשה לרופא, רצוי מערבי

TomerEp

New member
בסוף החלטתי לוותר על איזורים

מוכי מלריה כמו יונאן וכו', ירד לי חלק גדול מהטיול עכשיו אבל חפיף. ולסיפור היומי שלי, אתמול פגשתי מורה סיני לאנגלית, שאגב האנגלית שלו שואפת לכיתה ו אולי(בארץ), והוא הראה לי את ווזו', כל מיני מקדשים וכאלה, היה נחמד, גם אכלתי אוכל מקומי, ממש טעים הנודלס הדרומי, וכמובן שאורז, הם כל הזמן אוכלים אורז.. בכל מקרה, אתמול היה חג לאומי אז היה לו חופש, אבל היום הוא לקח אותי לכפר שלו, לבצפר שבו הוא מלמד, איזה מצחיק היה, הם אף פעם לא ראו תיירים, אז כולם נעצו בי מבטים, מינימום סלב חחחח היה מצחיק, איזה אחת אמרה לי באנגלית "הלב שלי דופק כל כך חזק כשאני בכלל מדברת איתך" חחחחחחח איזה חמודה, אני אומר לכם ממש נהנתי, אתה מקבל יחס של מלך ליום אחד, מומלץ בחום, זהו.. היום בלילה אני נוסע באוטובוס לגולין, נקווה שיהיה סבבה שם. איזה צרות נכנסתי אל תשאלו, יש לי כרטיס אשראי והבנקים לא מקבלים אותו, למזלי נשארו לי קצת טרוול צ'קים, מישהו אולי יודע אם אפשר להוציא טרוולים בסין עצמה? אם לא אני פשוט פותח חשבון בנק בסין ומעביר לשם כסף, זה בלתי נסבל ללכת לATM ולא לקבל כסף, אפילו קצת מעליב, במיוחד שכן יש לי כסף, וכשאני הולך לסניף בנק הם אומרים לי שאין לי כסף בבנק :( אהה והאם כאשר אני פותח חשבון בנק נגיד בגואנדונג, יביאו לי כסף במקום אחר(במידה ואני פותח חשבון בבנק אוף צ'יינה). תודה רבה לעונים, יום טוב.

royi shemesh

New member
מלריה וכסף

בקשר למלריה-אני לא חושב שאתה צריך לוותר על אזורים כמו יונאן בגלל חשש למלריה,באופן עקרוני אין מלריה בסין והמחוז שאתה נמצא בו הוא הרבה הרבה פחות מתוייר ומסודר ממחוז יונאן-יש שם הרבה תיירים וגם דוברי אנגלית.לדעתי אתה לא צריך לבטל בגלל זה ביקור באחד המחוזות המעניינים ובטח שלא באתרי תיירות שם-אין חשש למלריה. בקשר לכסף-דבר ראשון עזוב אותך מATM ראיתי הרבה אנשים שנדפקו מזה. שנית-אתה כנראה מנסה בבנק הלא נכון-יש הרבה בנקים עם שמות שונים ולא בכולם אפשר להוציא כסף עם כרטיס בינ"ל-אתה צריך למצוא סניף גדול ומרכזי שיש לו אישור לכך וזה רק ב BANK OF CHINA דבר שני-מגווילין אני מבין שאתה נוסע ל YANG SHOU מן הסתם-אם תסתבך ובכול זאת תחליט לפתוח חשבון,תנסה למצוא את המלון של דייב שהוא בחור אמריקאי גר שם כבר 15 שנה-הוא יכול להסביר לך הכול על איך. המלון נמצא ברחוב המקביל לנהר ליד גשר קטן באיזור שכול המסעדות המערביות -לא תתקשה למצוא.

TomerEp

New member
ניראה..

תודה בקשר ליונאן. ובקשר לכסף בסוף מצאתי את מקור הבעיה, נגמרה לי מסגרת האשראי, שכחתי שהוצאתי בתאילנד 15,000 בהאט :) חודש שעבר, כן כן יצא לי לבזבז כל כך הרבה כסף בתאילנד, אתם לא מבינים.. משהו כמו 1300 דולר בחודש אחד, איזה בזבזן אני.. טוב אולי זה בגלל שטיילתי לבד ולא היה לי לחלוק את החדר עם אנשים כמו שכל הישראלים עושים. סין מדהימה, היום אכלתי שוב פעם את הנודלס של גולין, בווז'ו, איזה מעדן, ורק 3 יואן, איזה חלום, הרגע שיחקתי עם מקומיים קאונטר סטרייק, זה משחק מחשב, ולקראת הסוף אפילו נהייתי טוב, אבל אז הם היו צריכים ללכת, אז חזרתי לרגע למציאות :) פשוט אני מחכה לאוטובוס לילה שאני לוקח לגולין, אז אני בנתיים הרבה באינטרנט, כבר עשיתי צ'ק אאוט מהמלון, והייתי פה בכל החנויות המקומיות, אז דיי משעמם לי, ומה יותר טוב מאינטרנט ב2 יואן לשעה :)

למעלה