שלום! שאלה חשובה

• פותח הנושא Krisp
  • פורסם בתאריך

Krisp

New member
שלום! שאלה חשובה

שלום, אני מתרגל מדיטציה לעיתים, באופן עצמאי, ללא מורה. התחלתי לפני מספר חודשים בעקבות צפייה בתוכית של ניסים אמון. לעיתים אני נתקל בתופעה מטרידה: היום למשל קמתי במצב רוח טוב ומרומם יחסית. בבוקר תרגלתי מעט יוגה ואח"כ התיישבתי למדוט. ניסיתי למקד את המחשבות, להתרכז, להקשיב, ועם זאת לא הצלחתי להרגיש הרפיה ושחרור, למרות שניסיתי ממש בערך ארבעים דקות. לאחר מכן כמובן חשתי תסכול, אכזבה. אמנם הבנתי שעלי לקבל זאת וזה קורה לפעמים אבל ההרגשה לא הרפתה ממני. בנוסף הרגשתי במשך היום עייפות מוגברת, מצב רוח ירוד, ותחושה כללית לא טובה. בסך הכל אני מרגיש שבעצם אולי המדיטציה גרמה לי לנפילה במצב רוח, למרות שהרגשתי טוב לפני כן. האם זה ייתכן בכלל? שמדיטציה, או לפחות ניסיון משיגות תוצאות הפוכות? איך אני יכול להימנע ממצב כזה? זה מאוד חשוב, תודות לעונים.

כגודל הציפיה

כן גודל האכזבה. לבוא עם ציפיה למדיטציה (כמו לכל דבר אחר) מונע ממך לחוות את מה שבאמת יש שם, כי אתה עסוק בהשוואה לתמונה דמיונית כלשהי. פשוט תן לזה צ'אנס, ומה שאתה חווה- זה מה יש. כמובן, קיימת גם האפשרות שאתה מתרגל משהו שלא מתאים לך, או מתרגל לא נכון.

ויש את הסיפור..

..איש אחד מגיע למאסטר שלו ואומר: "אני לא יודע מה לעשות! המדיטציה שלי איומה ונוראה! המחשבות משגעות אותי, אני מרגיש נורא!" "זה יעבור" אומר לו החכם בנחת וממשיך לעסוק בענייניו. אחרי שבועיים בא האיש שוב ואומר: "המדיטציה שלי נפלאה בזמן האחרון! אני כל כך שמח!" "זה יעבור" אומר לו החכם, וממשיך לעסוק בענייניו...

אינקה

New member
חחח... אחלה בדיחה

נו טוב, קצת חטאת לסיפור הזן היפה הזה, אבל אני מניח שזה מפני שמעולם לא ישבת לפני זן מאסטר ואינך יכולה לתאר לעצמך את תשומת הלב הייחודית שהוא מקדיש לתלמיד. אני מניח שתיאור חכם הזן החוזר לעיסוקיו מגיע מכיוון חיזוק בדיחה, אבל למעשה כל סיטואצית מורה-תלמיד בזן שונה ממה משמדמיינים מסיפורי הזן. יש בה מרכיב של אהבה וחמלה שהדמיון האישי לא יודע לחבר לסיטואציה. כי זאת יש לדעת, כמו שאנו מדמיינים את סיפורי הזן אין שום סיכוי שאדם בר דעת ישאר במסגרת כזו אם לא היה בה משהו מיוחד נוסף שאינו נהיר לנו מהסיפור.

סיפורי הזן בד"כ מעבירים

כקוריוז, את האכזריות הדקה, את התסכול, אבל אתה כנראה צודק - את החמלה של מורה זן לא מעבירים באנקדוטות האלה.

אינקה

New member
הפער יוצר את החידה

הוא גם יוצר באופן סובייקטיבי את תחושת האכזריות והתסכול. הפער הזה הוא למעשה הפער בין ההתרחשות לתיאור שלה, מה שהזן מתייחס אליו ישירות כאשלייה ומלמד לזנוח. אך הפער הזה גם יוצר את העניין והסקרנות וכאשר הפער הזה נסגר על ידי הבנה ישירה סיפורי הזן מאבדים למעשה את הייחוד שלהם. פער- סקרנות- תרגול - סגירת פער. הדוברה סיימה את תפקידה בחציית ים הסמסרה ועכשיו ניתן להשאיר אותה על הגדה, או להסיע דרכה אחרים...

NAVVAN1

New member
סיפורי זן לא קוריוז, לא תסכול,

לא אנקדוטה, וודאי לא אכזריות. גם לא חמלה יש בהם ריקות וככות מוחלטת של עכשיו, סיפורי קואן זן, מטרתם להעביר תלמיד לרמת מודעות גבוהה יותר, ללמד, לעשות את התלמיד מודע לסביבה של עכשיו. בברכה

תשובה לא חשובה

תרגול יכול לסייע בידיעת והבנת מצבי הרוח ומצבי הגוף, או מה זה בכלל "מצב רוח". כך שכל תחושה והרגשה תורמים אולי כדאי שתרחיב טיפה מה ניסית וחווית? לא הצלחת להרגיש הרפיה אז מה כן? בנית מושג של הצלחה וכישלון בראש, ואחר כך סחבת אותו על הכתפיים. בטח שהתעייפת
בכל אופן, לא לכל אחד מתאים לשבת מול קיר בחוסר מעש וחוסר מחשבה אם זה מה שעשית או ניסית. יש שיטות אחרות

תפנה אל ניסים אמון

אם הוא מדריך משהו בתקשורת ההמונית, הוא חייב גם לקחת אחריות על מה שהוא מפיץ. הוא חייב לך את כל התשובות לכל השאלות שיש לך.

היא גרמה לי

אחד הדברים הראשונים שלמדתי על מדיטציה זה שהיא שונה לגמרי מ"ההילה" הנפוצה סביבה. ז"א שבהתחלה היא עושה הכול חוץ מלהרגיע. בהתחלה היא תסעיר אותך, תתסכל אותך, תביא אותך להיי ומשם לדאון, תטעתע בך, תשחק בך. ואז אתה תרגיש בדיוק את מה שאתה מרגיש עכשיו. בקיצור.. מה שאתה מרגיש הוא הכי נפלא שאפשר. עכשיו אתה צריך להתחיל במדיטציה האמיתית. זו שלהבדיל ממה שחושבים לא קשורה בהכרח לביצוע הטקס ע"פ הכללים, אלה להתבוננות בתוצאה. אל תבקש להימנע מתוצאה, תלמד אותה.

Krisp

New member
תודה רבה לכולכם

אקח לתשומת לבי. אולי באמת אני זקוק גם להדרכה או לנסות שיטות אחרות (אני לא מכיר כלל..) סופ"ש נעים

OriIdan

New member
מאד נכון

מדיטציה למרות ההילה שלה לא תמיד מרגיעה. ראיתי הרבה אנשים שמדיטציה גרמה אצלם לשחרור מתחים והיו תקופה מסויימת עצבניים. לגבי התבוננות, אני לא יודע, יש מדיטציות שזו מטרתן ויש אחרות שלא. במדיטציה הטרנסנדנטלית אותה אני מתרגל אסור להתבונן, היא לא קשורה בכלל להתתבוננות, נהפוך הוא היא הפוכה מזה.

מ נ ו ר ה

New member
אבל היא מפתחת מודעות

לדברים רבים שקורים בתוכנו ומחוץ לנו. כך שיש תובנות רבות יותר.

potamya

New member
מכיר את זה...

תנסה פשוט לשבת לא להתמקד לא להתרכז לא להתאמץ פשוט לשבת בנוחות ולהסתכל על המחשבות תן להן לבוא ותן להן ללכת אל תפתח אותן תן להמחשבנ להתמוגג מעצמה וצפה בזאת שבאה אחריה השקט ההרפיה יבואו מעצמם הרווח בין המחשבות יילך ויגדל אט אט בסבלנות וללא ביקורת עצמית

התבוננות

למיטב הבנתי התבוננות היא לב ליבה של המדיטציה. מציאת העד הפנימי ע"י מודעות והתבוננות הינה מהות המדיטציה. ההגעה למירווח שבין המחשבות מגיעה דרך עירנות מודעת . אם אין התבוננות אין מודעות ואז יש אולי טכניקה להרפיה ולא מדיטציה. דרך אגב , אני לא מתכוון למה שניכתב ע"י potamya שבהחלט מדבר על מדיטציה עם התבוננות.

למעלה