שלום -שאלה דחופה..

ricki101

New member
שלום -שאלה דחופה..

במהלך החצי שנה האחרונה עברתי 2 דיקורי FNA בבלוטת התריס- בתשובה הראשונה נכתב כך:(בדגימה של 4 משטחים): משטחים דלים בקולואיד.נראים תאים פוליקולרים.בנוסף ישנו אזור שבו נראים תאים פוליקולרים במבנים אצינרים ללא קולואיד.יש להמשיך לעקוב אחר הממצא כדי לשלול FOLLICULAR LESION. (באותו דף למטה דגימה של 2 משטחים נכתב:)במשטחים מהנוזל נראים מעט קולואיד ומספר קבוצות של תאים פוליקולרים והיסטיוציטים בודדים. בתשובה של הניקור השני נכתב: התקבל חומר דמי שהכיל קולויד דליל וקבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי חלקם עם סימני פעילות יתר.מדובר בנגע פוליקולרי פרולפרטיבי. השאלות שלי הן: מה ההבדל בין התשובות האם הן דומות או שונות ובמידה וכן האם הגיוני שוני בין 2 התשובות של הדיקורים. תודה מראש,אשמח לתשובה בהקדם.

ניקור בלוטת המגן

שלום ריקי ניקור FNA הוא שאיבה של תאים מהבלוטה כדי ללמוד על אופי אזור נתון בה. בשני הדיקורים התקבלו תאים המכונים תאים פוליקולרים ולכן מה שאת מכנה "שוני בין הבדיקות" הגיוני. היא נבדלות בסידור התאים זה לצד זה. יש לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקות לקביעת המשך התכנית. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

ricki101

New member
תודה רבה אבל אני קצת מבולבלת..

אני שואלת זאת מכיוון שאחרי הדיקור השני הומלץ לי על הוצאת האונה הימנית של בלוטת התריס. אחרי שהחלטתי כבר לעבור את הניתוח הלכתי להיוועץ עם רופא נוסף (לפי בקשת אימי העקשנית) והוא אמר לי ששתי התשובות שונות לחלוטין אחת מהשניה ולכן יש לעשות דיקור נוסף (מכיוון שזה לא הגיוני שתשובה אחת שונה מהשניה באופן קיצוני כל כך), הסברתי לרופא שאנדוקרינולוגית אמרה לי שהגוש בצווארי מורכב מתאים שונים ולכן בכל דיקור יכולה להיות תוצאה שונה, הרופא אמר שזה לא נכון והפנה אותי לדיקור נוסף. האם יש צורך בדיקור נוסף..? או שמה עלי לעבור את הניתוח? ואם כן האם יש דחיפות להוצאת הגוש מבלוטת התריס? אשמח לתשובה, ושוב תודה רבה ולילה טוב.

החלטה על ניתוח

תלויה בד"כ לא רק בתוצאת ניקור בלוטת המגן אלא גם בהיסטוריה רפואית, בדיקה גופנית ובדיקות עזר אחרות (למשל על קול). בברכה ד"ר אופיר הנדזל

למעלה