שלום, שאלה בנושא תגמול מילואים

yishay K4School

New member
שלום, שאלה בנושא תגמול מילואים

שלום קבלו את ברכתי על פתיחת פורום חדש זה. פורום זה, בא לענות על צורך חשוב. זכויות הפרט לפעמים נרמסות, ולא תמיד הוא יודע מהם האמצעים העומדים לרשותו. שאלתי בושא התגמול על תקופת מילואים והדרך לקבלו. בצעתי שירות מילואים - תקופה של 26 ימים. חודש לפני התקופה סיימתי את עבודתי. עד אז היו לי הכנסות מעבודתי, ובחודש האחרון הייתי זכאי וקבלתי דמי אבטלה. התגמול שהתקבל מהביטוח הלאומי, התקבל רק חודש שלום לאחר תקופת המילואים. (הצטברו להם המון תיקים לאחר ששבתו כי היו צריכים לדאוג לזכויותיהם. הדבר שהם תמיד עושים. הדבר היחיד שהם עושים.) בעייתי, התגמול שניתן לי חושב לפי המינימום, וכלל לא הובאו בחשבון הכנסותי בתקופה שקדמה לשירות המילואים. היות ועד היום - מעל לחודשיים אני רודף אחרי המוסד לביטוח הלאומי, והם לא טורחים להתייחס אלי (כמובן, הם בעיצומים עכשו. מתי לא?) שאלתי, מהן הדרכים בהם עלי לנקוט על מנת לקבל את המגיע לי ע"פ החוק? היכן אוכל לתבוע אותם, ומה עלי לעשות לשם כך? אודה על התייחסות לשאלתי ישי [email protected]

יא

New member
תשובה לישי

ישי שלום, לשם חישוב סכום התגמולים לו זכאי חייל מילואים, ביטוח לאומי בוחן את גובה המשכורת בשלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו למילואים (דהיינו: אם יצאת למילואים במהלך חודש דצמבר, הרי ביטוח לאומי מחשב את התגמולים להם תהיה זכאי לאור משכורות ספטמבר עד נובמבר). על מנת לקבל את התגמולים להם הנך זכאי, עליך לפנות לביטוח לאומי, למלא טופס תביעה ולצרף אליו את השובר שקיבלת בסיום המילואים. בברכה, יהודה

yishay K4School

New member
תודה

סוף סוף קבלתי את הכסף. לקח להם חודש לשלם לי רק את הסכום המינימלי, וחודש נוסף להשלים את היתרה ! הם היו חייבים לגרום לעגמת נפש תחילה, אך בסופו של דבר הם שילמו תודה ולהשתמע ישי

למעלה