שלום, שאלה בנוגע לריצפת אגן במהלך הריון

helloa

New member
שלום, שאלה בנוגע לריצפת אגן במהלך הריון

שלום, אני סמויה בד"כ אבל הפעם זקוקה לעצה.
אני בהריון שני שבוע 35 כבר ולצערי התרחשה לי צניחה של הרחם/או סוג של התארכות (כפי שהרופאים מציינים)במהלך ההריון (קרה לפני כחודש כנראה בגלל מאמץ חריג ). זה לא קורה כל הזמן, אבל מאז אני משתדלת לשמור על עצמי - לא להרים להמעיט בהליכות וכיו'. אני חייבית לציין שבהריון הראשון לא קרה לי דבר כזה וגם עכשיו הקפדתי על התרגלים לחיזוק ריצפת האגן אבל כנראה לא עשיתי מספיק או לא עשיתי נכון.
הבנתי שאין כל-כך מה לעשות עכשיו, אלא לחכות לאחר הלידה ואז להעריך את המצב, אבל השאלה שלי האם יש מה לעשות כאשר ה"הצניחה" מופיעה? יש דרך לגרום לזה "לחזור" בצורה יותר מהירה (סליחה על הניסוח המוזר)? לעיתים זה קורה בעבודה או סתם בדרך או עם אנשים ואני לא תמיד יודעת מה לעשות. האפ מישהי חוותה משהו דומה ויכולה לתת לי איזה שהוא טיפ?

כל עזרה/הצעה תתקבל בברכה.

מיואשת כבר....

נושא חשוב, טוב ששאלת!!

ויש לי כמה דברים:
קודם כל כמובן - פגישה דחופה עם פיזיותרפיסטית רצפת אגן, יכול להיות שהתרגילים שאת עושה אינם מדוייקים, היא תוכל לדייק לך אותם, ולייעץ לך עוד דברים בנושא.
דיקור ורפואה סינית - עושים נפלאות בענייני צניחות, ממליצה בחום להכנס לסידרה של טיפולים, שווה כל שקל וכל רגע של מאמץ בנושא. לפי הרפואה הסינית הטחול הוא שאחראי על אגירה, שמירה ואחזקה, ויש נקודות דיקור וצמחים המחזקים את האלמנט הזה.
תנוחת ראש ברכיים - כאשר את מרגישה עומס באיזור - התנוחה הזו יכולה להקל. הבעיה היא שצריך קצת פ]רטיות בשביל לעשות אותה.. ראש וברכיים על המזרון וטוסיק למעלה, מוריד עומס מהאגן. להשאר כמה דקות ולנשום עמוק . זמן טוב גם לתרגילי הרצפה בתנוחה זו.
תזונה - להוריד סוכרים דחוף. כל מה שקשור לסוכר ופחממות ריקות עכשיו ומיד.! להוסיף - כתומים מבושלים (גזר, דלעת, בטטה, עדשים אדומות), סגולים אדומים טריים - כרוב סגול, סלק, שזיפים, ענבים, גרגרי יער.. ועוד. כמה שפחות לאכול ולשתות דברים קרים ישר מהמקרר.
בהצלחה ותעדכני.

helloa

New member
תודה רבה על המענה המהיר - כמה שאלות נוספות

אז דבר ראשון באמת תודה על המענה ואני מבינה שיש מה לעשות למרות שאני בהריון - ניתן לשפר קצת את המצב...
ועוד כמה שאלות (הנובעות מחוסר ידע כמובן):
1. האם בשביל פיזוטרפיה לריצפת האגן אני צריכה הפנייה מרופאת הנשים שלי?
2. בנוגע לתזונה - למה התכוונת "פחממות ריקות?" - פסטה, לחם אורז ומוצריו? ולגבי סוכר את מתכוונת לגבי מוצרי חלב/מעדנים או פשוט להימנע משוקלד וממתקים? אני שואלת כי רוב התזונה שלי מבוססת על פחחמות (אני מאוד אוהבת פסטה). אוכל כמובן גם פרות וירקות, אבל פחות מהדברים האחרים שציינת. וגם רציתי לדעת מדוע את ממליצה על השינוי התזונתי?
3. האם הדבר הזה יזיק לי מאוד בלידה עצמה?
4. והאם את ממליצה, במידה ואחרי הלידה הכל חוזר לנורמל עדיין ללכת לפיזוטרפיסית לריצפת אגן? כלומר שתבדוק את המצב?

תודה.
3.

כמה תשובות עד שדסי תבוא:

1. אם את הולכת דרך קופ"ח אז צריך הפניה. אפשר גם מרופא משפחה. אלא אם את הולכת פרטי כמובן.
2. מדובר בפסטה לבנה, קמח לבן ,סוכרים מכל הסוגים. מומלץ לעבור לפסטה מקמח מלא. השינוי התזונתי משפיע על המצב הפנימי.
יש קשר הדוק בין מה שאנחנו מכניסים לגוף לאיך שהגוף מתפקד.
3. אי אפשר לדעת, זה מאד תלוי בהרבה גורמים אורך שלבי הלידה, תנוחות וכ"ו.
. כן. בכל מקרה שבועות אחרי לידה מומלץ ללכת לפיזיוטרפיסטית של רצפת האגן לבדוק מה הענינים.

רוית כבר ענתה על הרוב

סוכר = ממתקים, שוקולדים, עוגות וכו, כן גם במעדנים יש המון סוכר, ממליצה לך לשים דגש יותר גדול על חלבונים מאשר על פחממות, לדאוג שבכל ארוחה שאת אוכלת יש חלבון (בשר, עוף, דגים, קטניות, ביצים, מוצרי חלב, אגוזים , זרעים ואבוקדו - חלבונים לבחירתך לפי העדפה שלך).
סוכר מחליש רקמות וכלי דם ופוגע בנו בהמון צורות, מחליש את אנרגית ה"טחול" (מבחינת רפואה הסינית, כל האנרגיה שאמורה להחזיק).
ירקות כתומים מבושלים ואדומים סגולים טריים מחזקים את העניין הזה.
פסטה - נסי פסטה מקמח מלא, נסי להכניס לרוטב גם ירקות מבושלים, ומשהו חלבוני ליד.
לחם ואורז - כנל. אם אפשר מלאים בתוספת ירקות וחלבון.
לגבי הלידה - באמת קשה לדעת, יכול להיות שלא יהיה עניין, אבל זה בטוח לא לטובתך... כדאי לדאוג בהריון לתחזק את הגוף שלנו טוב כדי להגיע ללידה בריאה וחזקה, עם רחם חזקה וכך למנוע בעיות.
וכמו שרוית כתבה - אחרי הלידה אולי לא תרגישי כלום, אבל אם את עכשיו רואה שיש לך נטייה לצניחה, זה אומר שזו נקודת תורפה אצלך וכדאי לך לטפל ולמנוע בעיות בעתיד. אז ממליצה לא להזניח אחרי הלידה, גם אם מרגיש לך שהכל בסדר.

helloa

New member
תודה לכולכן

תודה על כל התשובות והעזרה. אנסה ליישם חלק מהעצות הקשורות לתזונה,
והאמת ההצעה לגבי התנוחה של הברכיים וראש למטה באמת מאוד עזרו. חבל שאי אפשר לעשות אותם גם בעבודה..

אז שוב תודה רבה.

למעלה