שלום... שאלה בבקשה...

שלום... שאלה בבקשה...

ככה, אני חייל בן 20.. קצת לפני הגיוס התחלתי לסבול מכאבי גב ( תחתון ) לאחר שהתאמנתי תקופה בצורה לא תקינה ( בלשון המעטה ) לפני כשנה נשלחתי ל- C.T, ואלו תוצאות הבדיקה: טומוגרפיה ממוחשבת לעמוד שדרה מותני, הסריקה בוצעה מגובה D12-S1. בצילום פלנר לורדוזיס מותנית שמורה. מרווח בין חולייתי D12-L1 ללא ממצא חריג. מעבר בין חוליתי L1-L2 ללא עדות לבלט דיסק. לציין שינויים עם היפרטרופיה של מפרקים הבין פצטליים. L2-L3 ללא עדות לבלט דיסק, גם כאן נראים שינויים ניווניים קשים של המפרקים הבין פצטליים. L3-L4 בלט דיסק דיפוזי קל קצת יותר משמאל, ללא לחץ משמעותי על השק, יתכן לחץ קל על מוצאי השורש. גם כאן נראים שינויים ניווניים עם היפרטרופיה של המפרקים הפצטליים. L4-L5 בלט דיפוזי עם לחץ קל על מוצא נשורש משמאל. L5-S1 ללא ממצא ראוי לציון. סיכום: שינויים ניווניים עם היפרטרופיה מרשימים של המפרקים הבין פצטליים בכל הגבהים, בלטי דיסק מינימליים ולחץ קל על מוצאי השורש משמאל כמתואר לעיל. ללא עדות ללחצים משמעותיים על השק. אני אוסיף ואומר שבמצב סטטי רגיל קיימים כאבים בגב התחתון אשר מתגברים יותר בזמן פעילות פיזית. במהלך השנה האחרונה הכאב גם התחזק. כרגע חזרתי מאורטופד והוא אמר לי שאין מה לעשות במצב הזה, פיזיוטרפיה לא תעזור, רק כדורים... ואני לא רוצה להתחיל לחיות על משככי כאבים.... בעבר קיבלתי הפניה לפיזיוטרפיה שלא מומשה מסיבות כאלה ואחרות... שאלתי היא לדוקטורים פה בפורום, לדעתכם, כן יש מהלעשות במצב הזה? פיזיוטרפיה תעזור? מה בכלל אומרים ממצאי הבדיקה, אם מישהו יוכל להסביר לי... והאם אולי יש טעם לעשות C.T נוסף כיוון שעברה שנה מאז ה-C.T ההוא ואולי דברים השתנו שם והמצב הידרדר? תודה מראש..

כאבי גב

פיזיותרפיה לרוב עוזרת. לא מומלץ לחזור על בדיקת CT ללא סיבה רצינית כי מדובר בחשיפה ניכרת לקרינה. יש כמובן להתייעץ עם רופא בעניין.

תודה על התגובה.., עוד משהו בבקשה..

קודם כל, אשמח אם תוכל להסביר לי בגדול מה פירוש המילים "הכבדות" בתוצאות הבדיקה.. שנית, התייעצתי עם אורטופד בדיוק חצי שעה לפני כתיבת ההודעה הראשונה, הוא טוען ששום דבר לא יכול לעזור לי פרט לניתוח ( שאני ממש מפחד לעשות, והוא גם אמר שאין דיי צורך בכך ), או פשוט לחיות על משככי כאבים... כשביקשתי ממנו הפניה לפיזיותרפיה הוא טען שזה סתם צחוק לעשות פיזיותרפיה בהתאם לתוצאות הבדיקה.. האורטופד היה גם נורא חסר סבלנות ודיי תקיף, טרח להזכיר לי מס' פעמים במפגש שערך כ-3 דקות בערך שיש לו ניסיון של 32 שנה במקצוע ושלא העז להתנגדד לדבריו. לא ניכר כי הוא אכן התייחס לבדיקה ברצינות, האם אתה ממליץ התיעצות עם אורטופד נוסף? האם אתה כן היית ממליץ על פיזיותרפיה? האם בתור היותי חייל זה מצדיק הקלות כאלו ואחרות..? סך הכל, יש לי עוד תקופה לשרות הצבאי אבל אחרי זה יש לי חיים שלמים לחיות ואני מפחד להתחיל את החיים האמיתיים שלי עם גב מפורק... תודה

כאבי גב

משמעות הממצא ב- CT שהדיסקים בולטים וגורמים ללחץ על חוט השדרה והעצבים. ושוב, פיזיותרפיה לרוב עוזרת. עם התוצאות יש לפנות לועדה רפואית שתקבע את הפרופיל הרפואי וע"י כך את התפקידים שתוכל לבצע בצה"ל.

rafagav

New member
יש דבר 1 אותו לא יגלו לך המומחים

והוא - שהסיבה העיקרית לשלל כאבי הגב היא...
יציבה לא נכונה!! גם אם תטופל הכי טוב שניתן ותמשיך לשכב, לשבת ולעמוד בצורה שאינה מתאימה לגבך.. הכאבים ישובו. ראה שלל המלצות בקישור למטה!! עליך למצוא את צורת השינה המתאימה לך, כך לגבי ישיבה - אלה התנוחותבהן אנו רוב היום!!

למעלה