שלום, שאלה אליכם.

שלום, שאלה אליכם.

שמעתי עכשיו בפעם הראשונה את השיר "אקדח" של אביתר בנאי. אני די בסערה עכשיו בגלל השיר הזה, כל כך בוטה, כל כך מפחיד אמיתי עצוב, מעורר חמלה ושנאה ביחד.... ספרו לי קצת מה עבר עליכם או מה עובר עליכם כשאתם שומעים את השיר הזה, ומה השיר הזה רוצה להעביר.... תודה רבה.

TEENAGER1

New member
וואו, זו בטח חוויה מזעזעת לשמוע את זה לראשונה

אני מתקשה להיזכר מה חשבתי על השיר הזה פעם.. זה לא שהוא בא לי בהפתעה, ידעתי שיש שיר כזה בדיסק עוד לפני ששמעתי אותו, אבל אני מניחה שבכל זאת בפעמים הראשונות זה היה מזעזע בצורה קיצונית. כיום כבר קצת התרגלתי אליו, לטוב ולרע.. אני לא שומעת את הדיסק הזה הרבה, כך שגם לא יוצא לי להיתקל בשיר יותר מדי. אבל עדיין, בכל פעם שאני שומעת אותו, כמה שהתרגלתי, הבטן מתהפכת. הצורה שבה אביתר שר את המילים, שלא לדבר על הפסנתר לאורך כל השיר, זה פשוט מכניס את השומע לתוך הסיטואציה בצורה שאי אפשר לתאר.. וזה מפחיד ומטורף ונוראי. זה חלק משמעותי מהסיבה שאני לא שומעת אותו הרבה. בנוגע למה השיר רוצה להעביר - נראה לי שהוא מנסה להציג את הדובר (סליחה, הייתה לי בגרות בספרות היום) כאנושי, למרות מה שהוא עשה. השיר מראה שגם לתוקף יש רגשות, חולשות וצורך באהבה. הוא הרי מתייחס אל כל מה שקורה כאל משחק, ובעצם עד הסוף הוא לא ממש מבין מה הוא עושה ומהן ההשלכות של המעשים שלו. מהבחינה הזו נראה לי שהשיר די משיג את המטרה שלו, אבל באמת שאני לא רוצה לחשוב אפילו מה גרם לאביתר לכתוב שיר כזה... כנראה שזה באמת בא מתוך שיגעון רגעי או משהו כמו שהוא אמר פעם, כי באמת מדובר בשיר בוטה, מפחיד ומאד אמיתי.

איך היתה לך הבגרות?

עשית במקרה את היחידת אנסין? אני לא מאמינה שגמרנו עם ספרות לעולמי עד!

TEENAGER1

New member
עשיתי הכל../images/Emo6.gif

או במילים אחרות: את היחידה הבסיסית, היחידה המשלימה והאנסין (את שתי היחידות הנוספות עשיתי כבר). היה.. מתיש בעיקר. שלושה שאלונים בספרות ברצף זה לא דבר שהייתי ממליצה עליו לאף אחד. חוץ מזה היה בסדר, נראה לי. והסיפור באנסין היה ממש יפה, הוא לא יוצא לי מהראש. אכן קשה להאמין, אבל איזה כיף, עוד מקצוע למחוק מהרשימה. עוד ארבעה כאלה וגמרתי...

וואו../images/Emo122.gif

יואוו, אכן נשמע מתיש... טוייב העיקר שהיה בסדר..ושזה נגמר סופסוף:) נכון! הסיפור באנסין היה ממש יפהפה (יחסית לשירים הההזויים שהם בד"כ נותנים..)! בהצלחה בבגרויות הנותרות! קטן עליך!!!

לדעתי

שזה תיאור מצוין לפירוש המשפט 'תאווה לבשר אישה' שבא כמה שנים אחר כך... או אפילו גם ל 'איך אני, משונה, משתנה, כל הזמן' .... לא שומע את הדיסק הזה כמו פעם כי באמת שמעתי אותו כבר יותר מדי וזה קצת מאבד את זה אם הוא נחרש ברמה כזו. אבל כשאני כן שומע, לא מפריע לי לשמוע את השיר הזה כ"כ. לא עושה לי מפחיד או טירוף.. שיר כמו כל השירים ואני מתרכז בעיקר בלחן כשאני שומע אותו ובעיבוד כי יש שם משהו מיוחד ביותר. השיר עצמו, אני משום מה לא רואה בו דבר מוזר כ"כ או ... כמו שאמרת, הוא 'אמיתי'. והסיבה שההגדרה הכי נכונה לו היא 'אמיתי' היא כי זה באמת תיאור מחשבות שיכולות להגיע ומגיעות, והכל כתוצאה מהמיניות והתאווה המינית.. ואביתר עוד סוגר את השיר במילים שמראות (לי לפחות) שכל ה'חשקים' האלו באים ממקום עמוק הרבה יותר מאשר סתם 'תאווה' כמו שהיא. מה שאותי יותר מדהים, זה לגלות שירים , שנכתבו 10 שנים לפני 'עומד על נייר' והרבה שנים לפני התקרבות כלשהי לרוחנות היהודית (אני מתבסס על ידיעתי מדבריו של אביתר כמובן), ועדיין מדברים על נושאים כ"כ עמוקים ודומים, אם זה 'אמביציה' או 'דיו' או 'מתי נתנשק' , 'תתחנני אליי' , 'שמח שבאת' . זה רק מראה שאמת היא אמת, וזה משהו שיודעים, רק צריכים לחזור אליו.

Shir FGS

New member
בפעם הראשונה

חברה השמיעה לי אותו, והתרכזתי בו, ובכיתי. ובכל זאת, אין לי בעיה לשמוע אותו. אני חושבת שהלחן שלו גאוני, ושימוש כל כך גדול בפסנתר קנה אותי. אז כן, הוא עדיין מעביר בי אמוציות שליליות ומדי פעם אפילו רעד קצר, אבל אני עדיין אוהבת את השיר הזה. האמת היא שמה שאת כתבת קצת הפחיד אותי... תנסי להתרכז בשיר ככלל, ותוויכחי שזו יצירה. אבל אני חושבת שאם שיר הצליח להעביר בך כמות כזו נרחבת של רגשות, זה אומר עליו משהו בלי שאני אצטרך להגיד, לא? :)

האמת

שפעם ראשונה בכלל לא שמתי לב למה שהולך שם. רק אחרי הרבה זמן פתאום התחלתי להקשיב למילים ולהזדעזע, ואחרי שהזדעזעתי דיי הפסקתי לשמוע אותו.

Evi Virus

New member
גם עם זה אני מסכימה ../images/Emo122.gif

אני חושבת שבפעמים הראשונות לא באמת קלטתי מה הולך שם. אבל גם היום, הרבה אחרי שכבר קלטתי, אני מאוד אוהבת את השיר ואין לי באמת שום בעיה לשמוע אותו... זה שיר גאוני ועם כמה שהוא כואב, ככה הוא טוב.

כששמעתי את השיר פעם ראשונה,

עברה לי צמרמורת בכל הגוף. הרגשתי זעזוע מטורף, רעדתי, הייתי בהלם, מבולבלת לחלוטין. מצד אחד כמו שכבר אמרו, הלחן של השיר לא פחות מפנומנלי, יחיד מסוגו, מטמטם לחלוטין, מרגש, אפילו יכול להביא לידי בכי. מצד שני הליריקה...זה פשוט מפחיד. מישהו פעם אמר לי "לכל אחד יש חושך בתוכו". מהפעם הראשונה ששמעתי את השיר ועד עכשיו כשאני שומעת אותו לעיתים רחוקות, כל פעם מחדש עולה לי המשפט הזה, פשוט כי אני מרגישה את החושך העמוק הזה, שטומן השיר. חושך שקיים אצל כל בן-אדם. השיר הזה נוגע כ"כ עמוק בחושך שלי.

maihlevi

New member
הזדעזעתי ובאותה נשימה גם נדהמתי

הפסנתר שם.. מצמרר מהמם ומזעזע ביחד.. אחרי כמה שמיעות של הדיסק ביחד כבר התחלתי להתרגל.. אבל עדיין כשאני שומעת את השיר... משהו בי קצת קופץ =] שיר ללא ספק מזעזע ומדהים ביחד ... **אגב.. אני חדשה, הגעתי לפה דרך גוגל.. יפה שיש קהילה לזמר ה ע נ ק הזה.. הוא לא מפסיק לרגש אותי לרגע..

למעלה