שלום. רציתי לשאול,

J e i n

New member
שלום. רציתי לשאול,

אני רוצה לקנות כלב, והשאלה שלי היא, איזה גזע לדעתכם כדאי לי? חשבתי על גולדן רטריבר/לברדור. אני יודעת שהם די דומים, אך לפי מה שהבנתי, לברדור הוא יותר "רציני" (במה בדיוק זה מתבטא?), והפרווה שלו קצרה יותר (מה שאומר שהיא גם נושרת פחות?). מי מבין השניים זול יותר? ד"א, אני מתכננת לקנות את הכלב בחו"ל (קנדה). האם זה יצא זול/יקר יותר? האם ישנו הבדל בין גולדן/לברדור כאן ושם? האם כדאי לי לקנות מעורב של גולדן/לברדור ומשהו אחר? האם זה יצא זול בהרבה? האם זה כדאי לי? אגב, ידוע לי שהגזעים זקוקים להרבה פעילות. אין לי בעיה לצאת איתם לטיולים, אבל אני בספק שאני יכולה לשרוד שעתיים של ריצה מטורפת כל יום. האם זה בלתי נמנע כשמגלדים גולדן/לברדור? האם הם יכולים להסתפק בפעילות מתונה יותר? אין לי בעיה לשחק איתם הרבה, אבל אני לא בדיוק אצנית, בלשון המעטה. חוץ מזה, לגבי הנשירה, אפשרי להמעיט אותה? האם הם באמת משירים *המון*? יש לי חברה שיש לה שני חתולים פרסיים, וכל הדברים שלה מכוסים תמיד בפרווה. זה ככה גם אצל גולדן/לברדור? ולסיום, אולי כדאי לי לקנות כלב מגזע ארח בכלל? אני מחבבת כלבים גבוהים, בהירים, ורצוי לא תוקפניים (כי אמא שלי לא תשרוד את זה) ואינטליגנטיים (בגבולות האינטליגנציה של כלב, מן הסתם...) אם אתם יכולים לענות על כל שאלותיי או לפחות על כמה מתוכן, אני אעריך את זה מאוד. תודה רבה, ג'ני.

SCRATCHER

New member
האם חשוב לך גזעי?

בעמותו ברחבי הארץ (וגם ברחבי קנדה) ישנם אלפי כלבים שמשוועים לבית. הם שונים מכלבים גזעיים. עלויות האימוץ בדרך כלל גם ייצאו זולות בהרבה מקניית כלב גזעי. שנית, האם את רוצה גור או בוגר? עלייך לקחת בחשבון שכלב לברדור נחשב לגור עד גיל שנתיים שלוש, ועד בגרותו הוא הרסני מאוד. הכלבים הללו אכן משירים המון שיער, אך סירוק יומיומי מקטין את הבעייה (אם כי לא פותר אותה לחלוטין). בכללי אני ממליצה לך לא להינעל על גזע, אלא ללכת לעמותה, לראות את הכלבים ולמצוא את הכלב שאיתו יש לך קליק.

מה התנאים אצלכם?

כמה שעות תוכלי להקדיש לכלב? את רוצה גור או בוגר? מה המצב הכלכלי שלכם? חקרת על הגזע? זה שהפרווה של הלברדור קצרה יותר לא אומר בהכרח שנשירתו פחותה.האופי של הלברדור והגולדן די דומים אם ברצונך לקורא מידע עליהם יש שפע ברשת. למה את רוצה לקנות דווקא בקנדה? ברור שהכלב יעלה יותר מאחר ואת מיבאת.לגבי הבדלים,אני לא יודעת זה תלוי בגנטיקה (קווי הדם של האם והאב) ותלוי בחינוך ובחיבור שתעשי לכלב (אני מניחה שהוא יהיה גור אם את מיבאת). לקנות מעורב יצא הרבה יותר זול,לא רק שתצילי את הכלב גם תשלמי פחות (עייני באתרי העמותות).האם כדאי לך? שוב זה תלוי בתנאים אתלכם בבית. פעילות לכלב לא חייבת להיות 40 מרתונים במשך כל יום.את יכולה לזרוק לכלב כדור (הוא כבר ירוץ במקומך) את יכולה ליסוע איתו על אופניים (בהדרכת מאלף קודם) וכמובן את יכולה לחזור איתו על תרגילי אילוף שמעייפים מנטאלית. חוץ מזה,לכי תדעי,אולי טיפלי דווקא על כלב שטיח שהוא גם כן לברדור/גולדן. נשירה ממעיטים בעזרת סירוק יומי ומזון איכותי.כל כלב משיר שער בכמויות שונות אבל כן,תצפי לנשירה יחסית גדולה (שוב תלוי במזון ובטיפוח),וברור שהנשירה לא תהיה כמו של החתולים מכמה סיבות: א. יהיה לך כלב ב. הם חתולים פרסים ונראה לי שיש להם יותר נשירה :/ ולגבי האם כדאי כלב אחר? שוב תלוי בתנאים שתתנו לו.תפרטי ונוכל לעזור לך ולהתאים לך גזע. ושאלה קטנה:את רוצה 100% גזעי או שלא אכפת לך לקחת מעורב?

למעלה