שלום =) רציתי לדעת

GnomeBubble

New member
האמת

שבהודו בכלל אין דבר כזה קארי. לפחות לא כמו שאנחנו במערב למדנו להתרגל. אני עדיין זוכר שאמא שלי אמרה שהאוכל בהודו חריף בגלל "כל הקארי שהם שמים שם" (ולא בגלל גרגירי הצ'ילי הירוק חס וחלילה), והייתי צריך להסביר לה שבהודו לא משתמשים באותה "אבקת קארי", אלא בתערובות תבלינים שנקראות מאסאלה (יש מספר כאלה, כמו גאראם מאסאלה, או מאסאלה לתה, אבל אני לא מומחה בבישול, אז אני אשתדל לא לרשום יותר מדי שטויות). ה"קארי" בהודו הוא פשוט רוטב (כך שצ'יקן קארי הוא רוטב עם חתיכות עוף). הטעם של הרוטב באמת משתנה ממקום למקום וזה לא איזו מנה אחידה כמו הרושם שמתקבל מהמסעדות ההודיות בחו"ל.

sakuranbo

New member
גם אני מתגעגעת ../images/Emo7.gif

אם מדברים על אוכל לטאקו יאקי, לאוקונומייאקי, יקי סובה יקי ניקו!!! האוכל הכי טוב! (יקינירו בקוראה יותר טוב) וקימוצי... אוי איזה זיכרונות... ואם חושבים על זה זה לא כ"כ יקר למי שבאמת חי שם, נכון? והכל נגיש וקרוב והפיצה מן בקונבינינס. ולצאת לנומיה/סקליבה.. החיים הטובים!!! לא כמו בארץ,כל יציאה "אם שותים לא נוהגים" עם הדייקו (מונית עם שני נהגים
) הכל הופך להיות פשוט יותר!! מה אני עושה כאן? אני רוצה לחזור ליפן!! חחח...

dudusan

New member
אח... יקיניקו....

גם לפעמים שרעבים באמצע הלילה בכל חור יש יושינויה עם קארי ויהגדוןץ. דרך אגב מצאתי באינטרנט איזה חנות שמוכרת דברים מיפן בין היתר היא מוכרת גם קימוצי, קארי, ורוטב אוקונומיאקי... אבל היא דורשת עבור בקבוק קטן של אוקונומיקי משהו כמו 35 שקל, שביפן אפשר לקנות את זה ב100 יין. יקר אבל נראה לי שווה למי שרוצה להפתיע את הח'ברה עם יאק סובה.

jonbaum

New member
Tare

אין ספק שיאקיניקו זה דבר נפלא. לפני שבוע היו אצלנו אורחים יפנים שעשו אצלנו הומסטיי. הם הגיעו לדבלין במסגרת שייט של 90 יום ב-PEACE BOAT, וחשבנו שהם ישמחו אם נכין להם אוכל יפני, אז קנינו בשר איכותי ועשינו יאקיניקו. אבל לא היה לנו TARE בבית - כמה פעמים הביאו לנו מיפן אבל הכל נגמר, ומשום מה לא מוכרים את זה כאן. אז חיפשתי באינטרנט ומצאתי מתכון - היה ממש ממש טעים, הרבה יותר טוב מהסוגים הקנויים. אני מצרף את המתכון כאן (ביפנית)

dudusan

New member
מצאתיי את האתר הזה

הם מייבאים מוצרי מזון מיפן נראה מעניין, אולי אני יקפוץ עם אני יהיה באזור...

jonbaum

New member
נראה מעולה

אני רואה שאפשר להשיג הכל בארץ. הדבר היחיד שלא מופיע באתר זה המחירים.....

שרית(^_^)

New member
IMO

אני חושבת שהמחירים אינם מופיעים באתר, מכיון שבעיקרון מדובר ביבואן שמוכר למסעדות או לחנויות מזון, ולא ללקוחות פרטיים. אבל גם אם מגיעים לשם באופן פרטי, אפשר לרכוש מוצרים (במחירים זולים ממחירי החנויות, אני מניחה). אגב, לאותו יבואן יש גם חנות מקסימה בתל-אביב, שמיועדת לקונים פרטיים, וגם עורכת סדנאות בישול אסיאתיות, כולל יפניות כמובן. אגב, למרות שבמקרה אני מכירה את הבעלים באופן אישי, זו אינה פרסומת, כמובן, אלא המלצה אישית ו"שירות לציבור שוחרי האוכל היפני" בלבד

שרית(^_^)

New member
נשמע טעים, אבל

אין ספק ששום בשר לא משתווה לבקר היפני 和牛 שהשקו אותו בסאקה ועשו לו מסאג'ים
אגב, איך הגיעו אליכם היפנים האלה להומסטיי ? או שאתם מכירים עוד מיפן ?

jonbaum

New member
אין ספק שאין כמו WAGYU

ובגלל זה זה עולה 5000 ין למאה גרם!!! אבל דווקא באירלנד אפשר בלי בעיה לקנות בשר בקר מעולה - אירלנד היא יצרנית חשובה של בשר בקר שמחוצא לכל העולם (כנראה בעיקר לצרפת ולרוסיה). לדעתי גם ביפן כשאכלתי יאקיניקו זה היה מיובא. אוסיף יותר מאוחר בקשר ל-PEACE BOAT.

jonbaum

New member
הומסטיי

אז ככה, ה-PEACE BOAT זו ספינה שעושה שייט של 90 יום מסביב לעולם, עם מיני עצירות, ובדרך הנוסעים שומעים מיני הרצאות על כל מיני סכסוכים פוליטיים בעולם, לומדים אנגלית, וכל מיני פעילויות אחרות. הפעם, היתה להם עצירה של שבת-ראשון בדבלין, ואחד המארגנים יצר קשר עם אשתי (הגיעו אליה כל היא מלמדת יפנית בטריניטי קולג') וביקשו שניקח שנים להומסטיי (בכל מקום שעוצרים מסתבר שחלק עושים הומסטיי והשאר נוסעים למיני טיולים - בסך הכל יש כ-1000 נוסעים). אז הגיעו אלינו שתי דודות נחמדות (בנות שישים ומשהו), אחת מאוסקה ואחת ממיאזאקי. הנה האתר של ה-PEACE BOAT: www.peaceboat.org

שרית(^_^)

New member
obachan home-stay ../images/Emo6.gif

ועוד obachan עם oosaka/kansai ben... אני בטוחה שהיה משעשע
נשמע מעניין הפרוייקט הזה של ה-peace boat. כ"כ מתאים ליפנים ליזום ולקחת חלק בדבר כזה. אני משערת שישראל לא כלולה במסלול שלהם...

שרית(^_^)

New member
ושכחתי

להוסיף שהתרשמתי מאד מהעובדה שאשתך מלמדת יפנית בטריניטי קולג'!
אבל יש בכלל ביקוש ללימודי יפנית באירלנד? האם מדובר בחוג ללימודי מזרח אסיה, כמו שיש באוני' בארץ?

jonbaum

New member
יפנית באירלנד

אין הרבה שלומדים יפנית באירלנד, אבל זה לא ספציפי ליפנית - האירים חולים במחלה המשותפת לכל הארצות דוברות אנגלית, שהיא מחלת חוסר ההתעניינות בשפות זרות, שזה מצויין בשבילי כי יש רק שני אנשים בדבלין שעוסקים במתורגמנות/תרגום אנגלית יפנית והמחירים בהתאם
למעשה היא מפסיקה ללמד שם עכשיו כי הם קיצצו את הקורס (גם סינית) בגלל קוצר ראיה משווע, ולכן היא פתחה עסק משלה - היא הולכת להיות קונסלטנט של INTERCULTURAL TRAINING. יש יפנית בחלק מהאוניברסיטאות האחרות, אבל זה תמיד חלק מקורס אחר ולא SENMON.

jonbaum

New member
ממתקים

אני בדיוק גמרתי לחסל חצי חבילה של סוכריות ハイチュー שאשתי קנתה לי ב-ASIA MARKET. את זוכרת את הסוכריות האלה?? היא קנתה לי שתי חבילות, אחת בטעם פטל ואחת בטעם תפוחים. פשוט טעם של עוד. הפעלתי את כל כושר האיפוק שלי על מנת לא לגמור את כל החבילה.

שרית(^_^)

New member
ברור שאני זוכרת !! ../images/Emo13.gif

אין כמו סוכריות ה-ハイチュー. וגם אני הייתי גומרת על חבילה שלמה בלי בכלל לשים לב...
זה לא דומה לשום סוכריות אחרות במרקם טופי שאני מכירה... נראה לי כמו איזו טכנולוגיית מזון ייחודית. זה פשוט נלעס ונלעס ונהיה juicy בטירוף... אני דוקא הכי אהבתי את טעם הליצ'י. איזה כיף לכם שיש להשיג ב-ASIA MARKET...

jonbaum

New member
תתני לי את הכתובת

ואשלח לך ליומולדת (צריך גם תאריך כמובן)

שרית(^_^)

New member
חמוד ../images/Emo13.gif

וואלה ? אם כך, אני מייד שולחת לך מסר עם הכתובת ותאריך יום ההולדת שלי (שלצערי די רחוק...
אבל יום ההולדת של בעלי מאד קרוב וגם הוא ישמח
) אבל רק בתנאי שבתמורה תספר לי גם אתה לאיזה חטיף ישראלי אתה מתגעגע (במבה?)

jonbaum

New member
אכן היה משעשע

OBASANS טיפוסיות, אבל היה מעניין שהן בכלל לא התעניינו בקניות - בהתחלה הן רצו לדבר איתנו באנגלית (זאת מטרת ההומסטיי למעשה) אבל כששמעו ששנינו גרנו ביפן הרבה זמן עברנו ליפנית, מה שהיה עדיף בהרבה כי אז יכולנו לספר להן כל מיני דברים מעניינים על אירלנד - אם זה היה באנגלית זה היה נגמר ב"אני גרה באוסקה". אז ביום הראשון אני לימדתי אותן להכין SCONES (שהיה להיט מסחרר) ולארוחת ערב עשינו יאקיניקו (כנ'ל), ולמחרת אשתי לקחה אותן לגני POWERSCOURT, ואחרי ארוחת צהריים, בדרך חזרה לנמל היא לקחה אותן לראות את ה-BOOK OF KELLS, ובזה זה למעשה נגמר. ישראל אכן לא כלולה במסלול שלהם, אבל כן היתה להם עצירה בעקבה, והם סיפרו שבתחנה שלפני זה עלו על הספינה שני רופאים, אחד פלסטינאי ואחד ישראלי, שסיפרו להם על הסכסוך וכו'.

למעלה