שלום,רציתי לדעת..

שמחה5

New member
שלום,רציתי לדעת..

בס"ד מה ערכם של המטבעות הבאים: 1.מטבע פדיון הבן תשל"ה,25 לירות,26 גרם כסף. 2.מטבע חנוכה תשל"ה,חנוכיה מדמשק.10 לירות,20 גרם כסף. 3.מדליית זכרון מפגש קמפ דיוויד ,ספטמבר 1978 ,30 גרם זהב.מאחורה רשום לא עוד מלחמה. תודה

רוזן71

New member
שמחה שלום.

בס"ד. מטבע פדיון הבן שווה 35 ש"ח. מטבע חנוכה 15 ש"ח. בקשר למדליה, אכן הונפקה ב-1978 מדליה לציון השלום בין ישראל למצרים ונכון שמשקל המדליה 30 גרם זהב ( מחירה היום כ-1500 ש"ח) אולם המדליה לא דומה לתיאור שלך, לכן כנראה יש לך מדליה מהנפקה פרטית, וכדי לקבל הערכה אני צריך לראות צילום של המדליה. רוזן.

שמחה5

New member
רוזן,שלום.

בס"ד אכן מדובר בהנפקה פרטית של החברה התל אביבית להפצת מטבעות ומדליות.מנדלי 6 ת"א. מקדימה יש את דיוקניהם של בגין,קרטר וסאדאת.וקוטר המטבע הוא 35 מ"מ,22 קראט. האם זה מספיק? ועוד שתי הערכות 1.מטבע "הבינדס" יום העצמאות -תשל"ה,25 לירות 30גרם כסף 2.מטבע יום העצמאות תשל"ד,כ"ו למדינה,10 לירות כסף,מאחורה תחיית הלשון העברית. תודה.

רוזן71

New member
תשובה.

בס"ד. לפי הנתונים שמסרת לי בקשר למדלית הזהב (30 גרם 22 קראט) שווי הזהב במדליה עומד היום על כ-1550 ש"ח. אני מכיר את המדליה רק שלא ידעתי שהיתה גם הנפקה מזהב. אין למדליה ערך נומיסמטי אלא ערכה נקבע לפי כמות המתכת כפי שציינתי. מטבע בונדס שווה 20 ש"ח, וכנ"ל מטבע עצמאות 1974. רוזן.

שמחה5

New member
רוזן

בס"ד שמחתי מאוד לחדש לך!!!,משהו.תודה רבה על התשובות המהירות .עכשיו אני צריכה להמשיך לחפש בבית אם אני רוצה תשובות על שאלות שעדיין אין לי.חגית.(כן,זה השם האמיתי)

רוזן71

New member
חגית שלום.

בס"ד. אז ה"שמחה" קשורה לברסלב!? בכל אופן נעים להכיר בברכה, רוזן.(שם אמיתי בחלקו).

שמחה5

New member
רוזן

בס"ד השמחה קשורה הן לסבתא שלי הצדיקה ששמה שמחה והן לרבי נחמן בנו של שמחה. כשנולדתי רצו לקרוא לי שמחה על שמה של סבתי ,היו ויכוחים בסוף נשארתי עם חגית.שבת שלום.

למעלה